Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zaščita za lase pred likanjem

Zaščita za lase pred likanjem

Živjo!

Ali je kdo že uporabil katerega od naslednjih spray-ev za zaščito las pred likanjem in kakšne so izkušnje:
– Schwarzkopf – osis flatliner
– tigi fashionista smooth&shine
– elsalve – v taki roza embalaži
– avon spray (v roza embalaži)
Ali so se vam po uporabi katerega od teh izdelkov mastili lasje?
Vesela bi pa bila tudi kakršnegakoli drugega predloga.

Hvala vsem za odgovore in lep dan.

Jaz ga mam od syoss. Nisem opazila kakih posebnosti in sem zadovoljna z njim. Je pa res da si likam bolj poredko, tako da ne vem kako bi lasje “odreagirali” ob redni uporabi.

Osebno ne uporabljam nič. Karkoli dam na lase, razen šampona in balzama, ki se mora obvezno izprati, se mi na laseh pozna, in sicer tako, da se lasje sploh ne svetijo, so taki ‘oblečeni’ z neko snovjo, zaradi katere se lasje ne svetijo naravno. Ker imam sicer naravne zelo svetleče in lepe lase, me to moti in imam občutek, da mi uničuje lase, bolj kot likanje samo.

Zato ti svetujem, če lahko, da ne uporabljaš nič. Le pazi, da so, kot prvo, lasje suhi, da ne likaš mokrih, in da jemlješ pramen po pramen, dobro stisneš, in da ne pretiravaš s temperaturo in da ne likaš prepočasi, da si ne ‘kuriš’ las, ampak le hitro potegneš s kleščami čez pramen…

Če že ne moreš brez, potem se mi zdi, da so (pa ne poznam izdelka) izdelki Tigi najboljše kakovosti, vsaj glede na našteto….

Žal tvoj nasvet ni koristen. Keratinska povrhnjica vsebuje le cca 20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} vlage, je pa zelo pomembna za prožnost in neštrenastost las – in če jo ti brez zaščite proti toploti “kuriš” z likalnikom, potem dobiš po samo nekajkratni uporabi nepopravljivo popškodbo povrhnjice, lasje se lomijo, krhajo, so neprožni in uničeni.

Tako da- likalnik je novodobna pogruntavščina ravnanja, kodranja las, kjer se spreminja struktura lasu, njegova keratinska struktura. In brez zaščite definitvno las ne bo več ne zdrav, ne cel. Pa če imaš še tako debele lase, kot konjsko žimo 🙁

Najbolj priporočljivo je po pranju v mokre lase vmasirati malo dobrega rastlinskega čistega nerafiniranega olja ( mandljevo, arganovo, kokosovo, ipd) in potem posušiti-najbolje naravno, brez vročega zraka – presušiti je potrebno samo lasišče s toplim xrakom, da se prepreči razvoj glivic in plesni na povrhnjici-koži. Tako olje veže nase vlago in se implementira v strukturo lasu in ga s tem zaščiti, ne pa tudi obteži, kot v primeru, če bi mazali suh las, kjer je povrhnjica že zaprta – pri vsakem pranju se zaradi mokrote odpira keratinska povrhnjica in je če bolj porozna, dovzetna za absorbcijo.

Potem lahko dodate še silikonsko zaščito pred likanjem/kodranjem las ( obvezno pa, kadar so lasje, barvani s peroksidom, amoniakom in je povrhnjica lasu že tako ali tako močno stanjšana in porozna) i boste brez dodatne zaščite lase hitro dobesedno “skurile”.

Samo opomba na prejšnji komentar.

Bližam se 50. letu starosti, lase umivam VSAK dan že skoraj 40 let, zadnjih nekaj let si jih tudi občasno za spremembo likam, in to brez olj, brez dodatkov, brez kemikalij, in IMAM navkljub temu vsemu, še vedno zelo krasne, sijajne, zelo goste, lepe, zdrave lase.

Tako da, demantiram tvojo trditev, da če bom redno likala lase, jih bom skurila ne glede na njihovo debelino…

Ne pozabi, da lasje vedno znova rastejo, da na kakovost lepoto in sijaj las ne vpliva zgolj sušenje na zraku in domače olje, ampak marsikaj drugega, od zdrave hrane, dovolj tekočine, nestresnega življenja, dovolj spanja, in pravilne nege. Zame je pravilna nega to, da si jih pač redno vsak dan perem, dodam malenkost balzama, zelo dobro sperem, nič ne gnetem in sušim s fenom, na koncu pa malo še (občasno) zlikam.

Nikoli dosedaj, pa sem uporabljala likalnike vseh sort (ko še niso bili vsi keramični, pa taki in onaki modni), ampak nikoli si lase nisem z likalnikom skurila, saj sem opisala kako si jih polikam.

Tole tvoje olje, pa……..hvala lepa, ga raje dam vase, kot nase, ker mi blazno oteži las, ‘obleče’ ga in skrije naravno lepoto in sijaj……

Uporabljam Aiko iz Muellerja

Bom pa še jaz napisala moje mnenje…Lepi lasje ne pridejo sami od sebe, še posebaj če si kot jaz, ki se po pravici povedano ne zdravo prehranjuje. 🙂 Jaz sem zelo pazila na lase vendar sem si jih konkretno uničila, ko mi je kolegica posodila njen likalnik za lase – katastrofa 🙁 Iz napak se učimo pravijo kajne? 🙂
Vse kupujem izključno pri frizerki, tako da vem kaj dam na lase! Raznorazni šamponi in likalniki, ki jih dobiš zelo ugodno so verjemite, ugodni z razlogom. Sama kemija, brez negovalnih sestavin in likalniki s ploščami ki ti res dobesedno skurijo las… jaz vem, da ne bom na račun par 10 € imela poškodovane lase in čakala 5 let da mi ponovno zrastejo lepi… Če se katera najde v moji zgodbi vam priporočam, da kupite ta likalnik ker je NAJBOLJŠI! <3 https://www.paulmitchell.si/sl/shop/neuro/ravnalci-in-kodralniki2/neuro-style.html

Vse šampone, balzame, maske kupujem od iste blagovne znamke paul mitchell.

New Report

Close