Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Zaščita?

Zaščita?

Živjo!

Zanima me, kako ste zaščitene pred nezaželeno nosečnostjo. Sama jemljem KT pa mi gredo nekako na živce, komdomi pa mi tudi niso preveč všeč. Kaj imate pa ve?

Pazljivega partnerja.

Enako

Ob varnih dneh “paziva”, v dneh okoli ovulacije (kakšna 2 plus minus za vsak slučaj) pa kondom.

Kaj si mislila s tem? Najbrž da nimata vaginalnih sp. odnosov ali kaj? Saj že vrabci čivkajo, da se med sp. odnosom izlije nekaj semenske tekočine v vagino. Torej četudi partner pred izlivom izvleče penis je še vedno velika možnost za zanositev. ???

Ja Špelca, tudi meni ni povsem jasno kaj je mislila z: pazljivi partner. Mogoče pa se res samo gledata! hi hi

Khm, pazljiv partner pomeni, da izvleče pred vrhuncem svoje orodje, sama pa malo spremljaš ovulacijo in sta plodne dneve pač še bolj pazljiva. Končaš lahko tudi na druge, prijetne načine.

In res je, tudi gledava se med tem (hi hi).

Tudi, če želiš zanositi so možnosti zanositve ob plodnih dnevih z vso količino sperme 20%, tako da govorimo o majhni verjetnosti, da zanosiš s pazljivim partnerje (plodnost pa je itak odvisna od vsakega posameznika – ene zanosijo prej, druge se pa mučijo). Sicer pa nama tako uspeva že kar nekaj let.
Je zdaj bolj jasno?
Lp vsem

Vložek. Zelo zadovoljna.

Jemljem KT, res da je potrebna odgovornost, ampak meni kr gre skozi, glede na to, da se nočem igrat, ker se še predobro zavedam, da zdaj ne bi mogla otroku nudit popolnoma nič, splav pa tudi ni neka preprosta stvar, sploh ne vem, če bi ga bila sposobna naredit. Tako, da jih pridno in pazljivo papam že enih par let.

Samo to bi še pripomnila, ko ste se pogovarjale glede “pazljivega” partnerja; meni se zdi riziko, ne bi se igrala, ampak poznam neverjetno dosti ljudi, ki to izvajajo, pa še nihče ni zanosil, tako da zgleda res deluje. Čeprav, kot pravim, jaz osebno se ne bi igrala.

Jaz imam KT že dvanajst let, ob odrasli hčeri si otrok več ne želim. Sem zadovoljna, ne bi se pa zanesla na pazljivega partnerja, saj sem enkrat zanosila kljub uporabi materničnega vložka (obročka). Zadnje čase razmišljava o strerilizaciji (moji oz. moževi).

LP

Pazljiv in zanesljiv partner že 10 let brez problemov. Poznam pa tudi jaz veliko parov ki tudi nimajo težav s tem načinom tako da zgleda da nekaj res mora biti na tem če imaš pravega partnerja za to.

Pazljivi partner. ha-ha. Preizkušeno. Rodila sem zdravo deklico. Pa precej sva oba “pazila”. Sem pa najbolj bila zadovoljna s tabletkami. Zdaj imam maternični vložek, ker mi tabletke niso odgovarjale (sem se zredila in bila živčna). Ima katera kakšen boljši predlog? Kondomov ne maram, še manj pa moj mož.

Lep dan.

Še nekaj.
Škratovka, kako pa kaj vajina plodnost? Sodelavka se je hvalila s tem načinom 10 let. Potem je ugotovila, da sploh ne moreta imeti otrok. Žalostno. Pri teh letih ne vem kako bo uspelo zdravljenje (čez 33 let). Upam, da bo imela zadosti časa za naraščaj.

Edino kar je “varno” pri odnosih ko partnerja pazita je to, da je kvaliteta semenske tekočine ki se izlije že vmes slaba(predsperma) in zato najbrž ne pride do neželjene nosečnosti, pri nas ki prakticiramo tako “zaščito”.

Je pa res kar je NIKA omenila, v neki zelo, zelo stari knjigi sem brala, da če imata moški in ženska redne, ampak res redne spolne odnose več kot eno leto in če nista posebaj zaščitena, obstaja velika možnost da gre za problem(neplodnost, ipd.).

Zato predlagam kak pregled za vse tiste ki mislijo da imajo srečo ker pazijo že dalj časa in jim to dobro uspeva.
Nikoli se ne ve.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close