ZAŠČITITE PRODAJALCE
Prodajalci, blagajniki so v teh dneh najbolj izpostavljeni pa jim trgovci še vedno niso omogocili zaščitnih mask in rokavic s tem da ta JJ …ebo tuli, kako ljudje ne delujejo samozaščitno.
Jebbeni pametnjakoviči, če bi bila jaz prodajalka, nebi odprla trgovine, dokler odgovorni nebi omogočili zaščitnih sredstev.
Kolikor vem , obstaja zakon o varstu pri delu. Ali zdaj to ne velja več?
Javljajo, da bodo vse zaprli, razen trgovin, pa se vedno ni jasno, kako so zaščiteni prodajalci, ki kasirajo vsemogoce bacile. Niti v enem stavku ni bilo omenjeno nič o tem. So prodajalci vsemogocni in se jih ne prime? Sramota za državo in za te nove vladne pajace, ki so privlekli na plano še kocinovo jelko, kot da smo leta 1991.
Naj se nehajo zajebavat!
Tako na Kitajskem:
https://www.youtube.com/watch?v=lnnlYbJ3_OI
Takole po Avstraliji:
https://i.dailymail.co.uk/1s/2020/03/14/21/25978070-8112925-image-a-13_1584223182837.jpg
https://mariborinfo.com/novica/slovenija/prodaja-zascitnih-mask-in-razkuzil-odslej-v-sloveniji-prepovedana/312910
In da, novica je stara dva dni!
Janša je celo ukinil razkužila in maske! Da bi ljudem nagnal strah v kosti in bi jih lažje vodil! Samo to. Ali bo kdaj odgovarjal za izpostavljanje ljudi nevarnosti? In za smrti?
Ko bo koronavirus pregnala vročina, pridejo migranti, potem bo tudi najbolj neumnim ovcam jasno, koga ste volili!
[/quote]
Ne,to je taktika: ker s tem bi naj folk bil doma in ne hodil naokoli, ker je rekel, da karantene ne bo uvajal. Ne zavedajo pa se, da so trgovine leglo okužbe in da tudi zdravi bi potrebovali maske, ko bodo hodili v bodoče po nakupih po hrano!
S em dejanjem daje dejansko narod v neuradno karanteno. Ker uradne noče razglasiti. češ ne boste imeli razkuđil, ne mask, nimate kaj plezat naokoli, bodite doma.
Pameten je pa trenutno edinole mariborski župan, ko je izdal odlok pozapiranja tudi frizerskih salonov, fitnes in onstalih športnih centrov in lokalov.
NE GOVORI,ČE NE VIDIŠ KAKO JE V PRAKSI
Kot sem že včeraj napisala na enem od postov.
Zvečer v Lidlu.
Prodajalka brez kakršnekoli zaščite. Vprašala sem jo,kako to,da ji nadrejeni niso priskrbeli zaščite.
Odgovorila je ,da jo imajo ,samo ,da jo pač ne uporabljajo .
Kot ,da ne ve,čemu naj bi jo uporabljala.
Pravzaprav sem ZGROŽENA nad tako neresnim , neodgovornim odnosom do kupcev in ne nazadnje tudi ogrožanja lastnega zdravja.
Zato bom resno razmislila ali naj še hodim v tega zanikrnega Lidla.
No ne govori, v Mercatirju imajo maske, ampak so jih poslovodje, ki so danes seveda doma, dali pod ključ, do takrat, ko se bo gospoda pisarniška odločila, kdaj jih lahko prodajalcem dajo za zaščito. Tako je najbrž tudi v drugih trgovinah.
Pokvarjen sistem do skrajnosti, ki je prišel s tem puklovcem. Sramota!
Janša je celo ukinil razkužila in maske! Da bi ljudem nagnal strah v kosti in bi jih lažje vodil! Samo to. Ali bo kdaj odgovarjal za izpostavljanje ljudi nevarnosti? In za smrti?
Ko bo koronavirus pregnala vročina, pridejo migranti, potem bo tudi najbolj neumnim ovcam jasno, koga ste volili!
[/quote]
Dej pejt prebrat, kdo je dejansko podpisal ukrep proti prodaji zascitne opreme v maloprodaji! Sabeder! Zdej je pa kr vse treba naprtit Jansi.
Doma ostani, pa ne bos rabil mask in razkuzila!
Matr mi greste na jetra ljudje, ki ne upostevate nobenih navodil, jezike pa znate vrtet!
Glih za to se gre, da bi folk dokoncno doumel, da nimajo kaj bluzit naokol. Doma se ne bos okuzil, v gostilni komot. Ce bodo ljudje imeli maske, pol bojo hodil naokol mislec, da so varni. Poleg tega dejansko zdravstvo rabi vso mozno zascito, ki jo tudi zna uporabljat. Zate mocno dvomim, da ves kako se pravilno razkuzuje, menja maske, rokavice ipd. Z nepravilnim ravnanjem se se hitreje okuzis!
Zdej pa ostante doma in se naucite brat, preden otresate nebuloze naokol, ker tudi na ta nacin prispevate h krizi.
Jaz sem danes bila v Hoferju. Cisto drugace, kot dva dni nazaj. Mislim, da nas je bilo le okrog 10 kupcev. Jaz sem preventivno bila zascitena. Nosila sem kirursko masko (sem se k sreci se pravi cas podvizala, da sem jih kupila ze v zacetku v februarja, ko so jih se imeli) in rokavice. Pa smo gledali, kot da sem z Marsa. Trgovke pa vse brez mask in ko sem to komentirala na blagajni, sem iz odgovora blagajnicarke razbrala, da jih nimajo ter da take, kot sem jo imela jaz, niso koristne, kar pa ravno ne drzi. V lekarni so mi rekli, da so uporabe za do tri ure.
Prodajalce bi morali nujno zaščititi z ustrezno opremo, omejiti odpiralni čas, omejiti število kupcev naenkrat in vse nenujne trgovine in storitve zapreti.
Sama bom v prihodnje svoj denar raje nosila v trgovine, kjer bom opazila skrb za delavce (in hkrati za kupce). Enako velja tudi za ostale storitve.
kakšna kura neodgovorna. A kaj, ker ne bo “fensi” zgledala z masko na obrazu, ali kaj, je nima? Misli, da bodo drugi mislili, da je okužne a, le jo ima gor. Mora jo imet – da sebe in druge zaščiti . Trgovine so leglo virusa. Delodajalec ji je je zagotovil masko, ona je pa ne natakne gor. Ma da jo ima gor.
No, meni je zadnjič ena prodajalka, ko sem z masko nakupovala, češ a ste okuženi – ja če niste, pol ne delajte panike – da to je itak samo ena navadna gripica. OK, zate je ena navadna gripica, ja kura neumna.
Mula presrana, sem ji rekla samo nazaj, da nima ona mene nobene pravice sodit, če pridem z masko, pa čeprav zdrava v štacuno. Nobene! Pridem z masko zaradi nje, ker je lahko okužena, delodajalec ji j je zagotovil masko, ker dekla z ljudmi na tako majhni razdalji, , pa je noče dat na svoj nesramen mavželj.
kakšna kura neodgovorna. A kaj, ker ne bo “fensi” zgledala z masko na obrazu, ali kaj, je nima? Misli, da bodo drugi mislili, da je okužne a, le jo ima gor. Mora jo imet – da sebe in druge zaščiti . Trgovine so leglo virusa. Delodajalec ji je je zagotovil masko, ona je pa ne natakne gor. Ma da jo ima gor.
No, meni je zadnjič ena prodajalka, ko sem z masko nakupovala, češ a ste okuženi – ja če niste, pol ne delajte panike – da to je itak samo ena navadna gripica. OK, zate je ena navadna gripica, ja kura neumna.
Mula presrana, sem ji rekla samo nazaj, da nima ona mene nobene pravice sodit, če pridem z masko, pa čeprav zdrava v štacuno. Nobene! Pridem z masko zaradi nje, ker je lahko okužena, delodajalec ji j je zagotovil masko, ker dekla z ljudmi na tako majhni razdalji, , pa je noče dat na svoj nesramen mavželj.
[/quote]
Ravno zaradi take neodgovornosti se je virus razširil povsod. Med drugim tudi zaradi neupoštevanja varnostne razdalje ,niti upoštevanja osebne razdalje na čakanju pred blagajnami.
Dihanje za vrat, suvanje s komolci je standard pri nas. Če komu kaj rečeš ,se ti na glas posmehujejo .
Toliko o zavesti državljanov. O tem ,da sem opazila,da Neslovenci celo prednačijo pri tem ignorantskem obnašanju.
Od Neslovencev so najbolj zaščitene tistih tri, ki se po nakupih odpravijo v nikabu , v spremstvu dedca in se jih vsakič ustrašim,če jih srečam.
Ravno zaradi take neodgovornosti se je virus razširil povsod. Med drugim tudi zaradi neupoštevanja varnostne razdalje ,niti upoštevanja osebne razdalje na čakanju pred blagajnami.
Dihanje za vrat, suvanje s komolci je standard pri nas. Če komu kaj rečeš ,se ti na glas posmehujejo .
Toliko o zavesti državljanov. O tem ,da sem opazila,da Neslovenci celo prednačijo pri tem ignorantskem obnašanju.
Od Neslovencev so najbolj zaščitene tistih tri, ki se po nakupih odpravijo v nikabu , v spremstvu dedca in se jih vsakič ustrašim,če jih srečam.
[/quote]
to je še najmanjši problem, večji je “standardno” slinjenje prstov za vlačenje gotovine in kartic iz tošlov…
to je še najmanjši problem, večji je “standardno” slinjenje prstov za vlačenje gotovine in kartic iz tošlov…
[/quote]
Mah ni problema – ne uprabljam gotovine, prislonim na delno razdaljo plačilno kartico, če je več kot limit, tipkam z robom kartice, en s prsti. Kartico doma razkužim v UV razkužilcu za mobilne naprave…