Najdi forum

Naslovnica Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem zaseg avtomobila po 23. členu ZPCP-kako dalje?

zaseg avtomobila po 23. členu ZPCP-kako dalje?

Danes zvečer so možu policisti zasegli vozilo, ki je moja last, saj mu je vozniško dovoljenje poteklo pred 2 mesecema oz. mu je potekla veljavnost in si zaradi čiste malomarnosti ni tega uredil.
Kako dalje?? Pri sebi imam potrdilo o zasegu, na osnovi 23. člen Zakona o pravilih cestnega prometa, v katerem piše, da so bile zasežene reg. tablice, avto pa je bil odpeljan z avto vleko-(začasno zaseženo vozilo).

Spodaj v poduku piše, da se lahko vozilo vrne v roku 3 delovnih dni, če so odpravljeni razlogi za odvzem in če so plačani vsi stroški.
Na koga naj se obrnem? Na policiste?

Hvala za nasvete!

Ma, sej smo tudi tukaj nadzorovani, sam vprašanje če je njihova dolžnost da ti povejo. Mogoče pa si bo le katera kompetentna vzela pravico?

Mene pa zanima ažurnost pa take pa to…

Ja ja, če pozabiš podaljšat vozniško, je to hud prekršek!!! Je treba ženin avto vzet!

Fak, bruhat…

Mož avtomobila nima, saj ni potrebe po 2.Ima namreč službo oddaljeno cca 1 km.
In ja sem besna, ne govoriva trenutno a vseeno me zanima kako dalje, kako dolgo bom brez prevoza, ker žal moja služba je oddaljena 45 minut vožnje (v eno smer)

Če je res le pozabil na podaljšanje potem ni mož kriv, če živimo v Butalah – ne bodi preveč huda nanj. Nasveta pa na žalost nimam.

E vidiš to je bistvo! Dat slovenclnom veliko iger in malo kruha, sprot pobrat sredstva za preživljanje da se skregajo…

Tako se jim najlažje vlada!

Pozanimaj se na pristojni Policiji. Brez skrbi pokliči zdaj – delajo 24 ur.

Naj ti pojasnijo, kaj vse morata z možem uredit.

Je pa jeba tole – bosta ob kar nekaj keša.
Ne se jezit – lahko bi bilo še slabše.

Oprostite moji nevednosti ampak ni mi jasno, kako mu je poteklo vozniško, če pa so ga do nedavnega vsi imeli veljavnega do 80. leta starosti. Tako so 3 možnosti:
– je star 80 let; potem nima službe oddaljene 1km
– si je dal delat novo vozniško; potem mu še ni moglo potečt
– ima še staro; potem mu velja do 80 leta starosti.

Ali pa jaz česa ne vem?
Pa ne, da sem nesramna, ampak potemtakem tudi z mojim vozniškim kaj ni v redu, pa jaz tega ne vem?…

osebe, ki imajo težave z vidom, NIMAJO veljavnega dovoljenja do 80. leta, ampak ga morajo vsakih nekaj (mislim, da 5-ampak res ne vem točno) obnoviti-to pomeni, obiskati okulista, opraviti pregled ipd… in verjetno avtoričin mož spada v to kategorijo voznikov…

Gre za to, da ti nečesa ne veš. Namreč, vsi, ki smo zadnje čase (ne vem od kdaj točno) iz kakšnih razlogov dobili novo vozniško dovoljenje (jaz osebno zaradi spremembe bivališča), pa če nimamo kakšnih posebnih omejitev kot so zgoraj opisane, imamo vozniško veljavno le 10 let. Tako da zgodbe o tem, da vozniška dovoljenja veljajo do 80. leta, so preteklost. Še tisti, ki jim zaenkrat to še gor piše, bodo najverjetneje morali prej po novo vozniško, zaradi spremembe predpisov.

Lahko ima različne zdravstvene omejitve. In sploh ni hec. Lahko vozniškega niti ne bi imel podaljšanega. To pa policija ni dolžna vedet. Se pravi, postavite se v drugo osebo, naj se tak človek zaleti v vas. In ne more podaljšati VD.

Pravilno, da se vzame avto.

In še to, če bi se mu nekaj zgodilo, se smatra, kot da je VD sploh nima. Pa probajte vozit brez.

Jaz imam dioptrijo 1,00 imam očala za vožnjo in so mi jo podaljšali do starosti 80 let, tako da to najbrž ni vzrok.

Jaz imam dioptrijo 1,00 imam očala za vožnjo in so mi jo podaljšali do starosti 80 let, tako da to najbrž ni vzrok.[/quote]

Ampak KDAJ? Mi smo se par let nazaj preselili v drug kraj in ko smo delali nove dokumente so nama obema vozniško naredili veljavno za 10 let. Ko sem naredila izpit ~15 let nazaj, pa sem ga tudi jaz dobila do 80. leta starosti.

Dioptrija 1,00 je nizka. Moj mož ima 4.00, nosi sicer očala ima pa vozniško do 80. leta.

Ker smo v sorodstvu imeli odvzem vozila s strani, raje malo izprašaj moža, da ti pove po resnici kaj vse se je dogajalo.

Moj nečak je tudi najprej trdil eno, na koncu se je izkazalo še marsikaj.

Eni smo imeli vozniško še iz časa, ko niso bila veljavna do 80. leta, ampak 10 ali nekaj takega let. Jaz sem ga morala zamenjati predlani, na primer, vendar sem dobila še roza knjižico, tako da bo treba verjetno spet menjat.


– če ima teževe z zdravljem ti podaljšujejo samo za 10 let : potem ni samo pozabil na občini podaljšat ampak tudi pozabil na zdravniški pregled
– če je mladi voznik, tem so izdajali vozniške samo za par let.

Jaz imam dioptrijo 1,00 imam očala za vožnjo in so mi jo podaljšali do starosti 80 let, tako da to najbrž ni vzrok.[/quote]

Ampak KDAJ? Mi smo se par let nazaj preselili v drug kraj in ko smo delali nove dokumente so nama obema vozniško naredili veljavno za 10 let. Ko sem naredila izpit ~15 let nazaj, pa sem ga tudi jaz dobila do 80. leta starosti.[/quote]
Čudno, mi smo se tudi preselil pred 5-timi leti in nova vozniška velja do starosti 80 let ????

Obvezna menjava do leta 2018.

1. Kako to, da je avto pisan nate? Običajno se piše na moža, zaradi moškega ega. Se pravi tvoj je copata.
2. Kako to, da nisi tako skrbna žena, da bi ga spomnila in še enkrat opomnila za vozniško. Zgleda, da imata slabe odnose nasploh.
3. Ali je morda bil pijan, takrat zasežejo avto!
4. In danes ga zmerjaš in pametuješ???
5. Znajdi se kakor veš in znaš! V službo pelje tudi avtobus.


Qrc pa taka država, plačaš za izpit z veljavnostjo do 80.ga leta, potem pa požrejo kar so zapisali in ti naložijo, da moraš podalševat vsakih 10 let. in še enkrat plačati.

Kar se država obveže in zapiše očitno nič ne velja.


Nima veze, koliko ima dioptrije danes, lahko bi bil danes že mrtev, pa bi še vedno imel veljaven izpit do 80. leta.
Koliko je pa imel dioptrije na zdravniškem predno je šel delat izpit?

Ampak KDAJ? Mi smo se par let nazaj preselili v drug kraj in ko smo delali nove dokumente so nama obema vozniško naredili veljavno za 10 let. Ko sem naredila izpit ~15 let nazaj, pa sem ga tudi jaz dobila do 80. leta starosti.[/quote]
Čudno, mi smo se tudi preselil pred 5-timi leti in nova vozniška velja do starosti 80 let ????[/quote]

Jaz sem izpit naredila 97 in sem dobila vozniško za deset let, torej sem podaljšala leta 2007 in mi velja do 80 (oziroma zdaj ne več, kot vidimo). Po mojem si malo pobrkala in je ravno obratno – prvotno si ga dobila za deset let, ko ste se selili, pa si dobila novega do 80. leta (ki pa ne bo veljal do 80. leta).

jah itak… ČIM IMAŠ DIOPTRIJO, TI VOZNIŠKE NE DAJO DO 80. LETA!!!! RAZEN, ČE IMAŠ VEZE!!!!! če pa dobiš očala kasneje, pa seveda ne greš javit, da ti naj prekličejo in podaljšujejo.

in bolj debilne pa še ne…da ti ob spremembi bivališča dajo samo za 10 let dovoljenje in ga moraš potem podaljševat. mogoče že tako slabo vidite, da še datuma ne morete več prav prebrat 😛

je kar nekaj. Vd velja do 80. leta. Nov obrazec velja 10 let, Čez deset let prineseš novo sliko in podaljšaš.

Težko?

Oprosti, ampak mislim, da v konkretnem primeru ni šlo zgolj za pozabljivost avtoričininega moža. Ker s sprejemom nove zakonodaje smo imeli veliko izobraževanj in enkrat smo prišli do teme glede zasega vozila po novem ZPrCP-ju. Zatrdili so nam, da če voznik pozabi podaljšati VD, mu ne zasežejo kar avtomatsko vozila (drugače bi bilo, če VD sploh ne bi imel). Tako da po mojem mnenju se nekaj skriva zadaj…Upam, da boste uredili kar se da ugodno..


imam dioptrijo, vendar ne rabim vozit z očali (do leta 2008 sem imel zdravniškega na pet let), od leta 2008 te omejitve nimam več, in od takrat imam vozniško z veljavnostjo do leta 2052, in vse je bilo urejeno rednim potem, brez vez, je pa res, da ima še staro vozniško, če bi ga šel menjat, bi dobil tako z veljavnostjo 10 let, nisem pa nikjer zasledil, da bi bilo treba obvezno stara vozniška menjati z novimi

New Report

Close