Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem zaseg avtomobila po 23. členu ZPCP-kako dalje?

zaseg avtomobila po 23. členu ZPCP-kako dalje?

Res…….hahahaha ………..nekje sem zasledila, da bomo morali do leta 2018 VSI imeti ‘nova’ voz. dovoljenja.
Kje je še to??

Upam, da se v ponedeljek oglasi na to temo kakšna ‘deklica’ iz UE, ki dela na prometnem oddelku. Ali kakšen policijski inšpektor za promet.

Lepo pa prosim AVTORICO tega prispevka – če ni prehudo – daj nam napiši, kako ste uredili zadevo??

KER RES SMO POSTALI TOTALNE MOLZNE KRAVE!!! Da ti zasežejo vozilo, ker nimaš podaljšane veljavnosti dokumenta?? In res je tak člen v zakonu!! Da spregledaš veljavnost……kar je par minut (ali en dopoldan) birokratskih postopkov in (jasno) plačevanja!
In za to ZDAJ takšni stroški, brez avta…………..vam povem, da bo avtorica sigurno ob 1000 eur + vse sitnosti, živci, kreg doma…….cela štala.

SAMO ZATO, KER SI PO 10-TIH SPREGLEDAL veljavnost!!! Si zato koga ogrožal??
Si zato kaj prikril? Si ubijal??

FAK OFF, pa taka država!! Res služijo na naših žuljih. NORO NOR UKREP IN KAZEN!!

Meni se ta ukrep – niti nisem vedela, da je v tem primeru možen – tudi zdi čisto prekrut, ker dejansko s tem nikogar ne ogrožaš. Samo dejstvo, da je dovoljenje poteklo pred dvema mesecema, res ne pomeni nič, saj za podaljšanje voz. dovoljenja ni pogojev (razen pri določenih boleznih in okvarah). Pa če upoštevamo, da so jih vmes podaljševali avtomatično do 80. leta … Res butalsko. Naj dajo kazen, okej, prepoved nadaljevanja vožnje – tudi okej, samo ne pa enako kazen kot tistim, ki niso presedeli niti ene ure v avtošoli in imajo po možnosti ogromno masla na glavi.
Mimogrede, fant, ki je ubil nosečo žensko, ko je stala ob avtu, ima pestro preteklost in tiste, ki ga poznajo, nesreča niti ni začudila (čeprav so seveda pretreseni ob njej). Me prav zanima, kolikokrat so njemu zasegli avto.

Kaj se bo leto 2018 sploh pisalo???

Preden ti poteče vozniško dovoljenje, te z UE en mesec prej obvestijo in opomnijo, da si ga moraš podaljšat.

ko sem jaz zadnjič podaljševal vozniško, me zagotovo niso obvestili, da bo kmalu potekla.

To se te pa slabo izobrazili.
V primeru, da je za podaljšanje dovoljenja potrebno zdravniško spričevalo, npr. da voznik nosi očala, potem mu bodo avto zasegli, če bo slučajno pozabil podaljšat VD. pika.

Meni se ta ukrep – niti nisem vedela, da je v tem primeru možen – tudi zdi čisto prekrut, ker dejansko s tem nikogar ne ogrožaš. Samo dejstvo, da je dovoljenje poteklo pred dvema mesecema, res ne pomeni nič, saj za podaljšanje voz. dovoljenja ni pogojev (razen pri določenih boleznih in okvarah). Pa če upoštevamo, da so jih vmes podaljševali avtomatično do 80. leta … Res butalsko. Naj dajo kazen, okej, prepoved nadaljevanja vožnje – tudi okej, samo ne pa enako kazen kot tistim, ki niso presedeli niti ene ure v avtošoli in imajo po možnosti ogromno masla na glavi.
Mimogrede, fant, ki je ubil nosečo žensko, ko je stala ob avtu, ima pestro preteklost in tiste, ki ga poznajo, nesreča niti ni začudila (čeprav so seveda pretreseni ob njej). Me prav zanima, kolikokrat so njemu zasegli avto.[/quote]
Saj ste hotli višje kazni, pa spravit divjake, pijane, tiste brez izpitov, …. s cest. Zdej pa plačujte.

Kdo je nas kaj vprašal? Kdo??????????

Imamo en kurčev parlament – kjer so vsi zadeti, ali odsotni, ali spijo, ali gobcajo s “familijo”, ali si urejajo svingerstvo, ali nimajo pojma o plačevanju položnic———-

Daj nehajmo se slepit!!

Živimo v eni državi, kjer so nam z vsemi prepovedmi in kaznimi totalno zamorili življenje.

Mogoče samo žabarjem v centru LJUBLjANE ne!

VSI drugi smo ga najebali!!!!
————————————-

Kaj naj grem s taksijem iz Rateč v Ljubljano? In samo voham kuhono vino?
Naj me pripelje prijatelj, ki ne bo pil? Iskal park plac in plačal kot žuti papak? Če mu ga slučajno ne bodo olisičili ali odpeljali s pajkom!!

MAAAAAA DAJ – najslajše je s par frendi doma!!

Na periferiji nam je samo to še ostalo!! Ni več veselic, ni več druženja………ničesar ni več!!!

ŽIVELA NAŠA DRŽAVA IN VSE KAZNI…………

Jutri imaš priliko, da se maščuješ, sam da spomnim, da so bili poslanci vseh strank skoraj soglasno za višje kazni.

saj ni res pa je – http://www.pravninasvet.com/aktualno/zaseg-motornega-vozila/
Z novim Zakonom o pravilih cestnega prometa, se institut začasnega zasega motornega razširja tudi na druge hujše kršitve v cestnem prometu, kot so denimo vožnja v času, ko se izvršuje kazen oziroma sankcija prepovedi vožnje motornega vozila, vožnja v času, ko je storilcu začasno odvzeto vozniško dovoljenje ali pa mu je vozniško dovoljenje prenehalo veljati.

V teh primerih bo za zaseg motornega vozila zadoščala izpolnitev dveh pogojev, in sicer zalotitev pri hujšem prekršku (za hujši prekršek se šteje prekršek, za katerega je predpisana globa najmanj 300 EUR in stranska sankcija kazenskih točk ali stranska sankcija prepovedi vožnje motornega vozila) ter eden od zgoraj naštetih pogojev – npr. vožnja brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Zaseg motornega vozila bo torej možen v naslednjih primerih:

– zalotitev pri hujšem prekršku in v zadnjih dveh letih najmanj trikratno pravnomočno kaznovanje za prekršek (prekoračitev dovoljene hitrosti v območju za pešce ali v območju umirjenega prometa za več kot 20 km/h, prekoračitev dovoljene hitrosti na cesti v naselju za več kot 30 km/h, prekoračitev dovoljene hitrosti zunaj naselja za več kot 40 km /h, prekoračitev hitrosti na avtocesti za več kot 50 km/h, vožnja pod vplivom alkohola, prepovedanih drog in psihoaktivnih zdravil ali odklonitev preverjanja psihofizičnega stanja)

– vožnja v času, ko se storilcu izvršuje kazen oziroma sankcija prepovedi vožnje motornega vozila (takšna vožnja je po določbi 50. člena Zakona o voznikih hujši prekršek, za katerega je predpisana globa 1000 EUR ter stranska sankcija 18 kazenskih točk, zato za zaseg motornega vozila zadostuje že samo izpolnitev navedenega pogoja)

– vožnja v času, ko je storilcu začasno odvzeto vozniško dovoljenje, se mu izvršuje varnostni ukrep odvzema vozniškega dovoljenja ali sankcija prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja

– zalotitev pri hujšem prekršku in nadaljevanje vožnje kljub izrečeni prepovedi nadaljnje vožnje ali ponovitev prekrška zaradi katerega je bila vozniku prepovedana nadaljnja vožnja

vožnja brez veljavnega vozniškega dovoljenja za vožnjo tiste kategorije, v katero spada vozilo, ki ga vozi

Ukrep zasega vozila se nanaša na voznika in ga policist izvede ne glede na lastništvo vozila. Ta pogosto tudi niso tehnično brezhibna in tako nevarna vozniku in drugim udeležencem v prometu. Zaseženo vozilo policisti predajo pristojnemu sodišču, kamor zoper kršitelja podajo še obdolžilni predlog. Sodišče nato odloči o sankcijah in določi, ali se vozilo uniči, predela, v nekaterih primerih celo proda, lahko pa ga vrne vozniku. Vsi stroški, ki nastanejo, se štejejo v stroške postopka, ki jih navadno plača kršitelj. V nekaterih primerih pa se lahko krijejo iz proračuna.

zakon in logika dostikrat ne gresta skupaj. Najprej bi se vprašal, kje so bili vsi, ki so sedaj pametni ( ali zvonijo po toči) ko so se ti zakoni sprejemali. Takrat bi lahko na vse še dali pripombe in ena teh bi zagotovo bila ta. In to zelo umestna.
Po drugi strani, pa bi lahko nekdo brez vozniškega na tak način izigral zakon, saj bi se recimo stalno vozil z ženminim avtom, ona pa z njegovim. Pri tem pa sploh ni pomembno zakaj je on brez vozniškega dovoljenja. Lahko zaradi dioptirje ( kar ne verjamem ker sam vozim z očali že 40 let in imam podaljšano do 80 leta starosti) lahko pa zato, ker je pijan nekoga povozil do smrti.
Takrat bi najbrže takih komentarjev ne bilo!! Ali pač?

Kwa je s tabo??? Sploh štekaš, v čem je problem?

Dej tih bot!!!

Še njega bi bilo treba zapreti. Neodgovornost pa taka. Naj se zaleti v koga drugega. Kaj sploh veste kakšne zdravniške omeljitve lahko človek ima. Ne samo očala. Vse živo, razne proteze, pomirjevala, božjast in še drugo. Tega ne vi ne policija ne more vedeti.

Bravo država.

Voziti po cesti je odgovornost do sebe in drugih ljudi.

http://med.over.net/forum5/list.php?387 – tu je še forum za pomoč voznikom v prometu če kaj pomaga

kva bomo pr omejitev 30 na uro vozili 30 PA NE ME JEBAT KDO ŠE VOZI pa da vidm pametnjakoviči kdo to še voz DEBILI

K BODO NARAVNE KATASTROFE PA K JE TREBA ITI KAŠNEMU NA POMOČ PA BOŠ VOZU 30 ČE BOŠ ŠOV 60 NA URO TI VZAMEJO IZPIT PA DEJ KDO ŠE NI ŠOV ČEZ BODITE POŠTENI MA MISLAM DA VSI REALNO AMPAK HOČJO NAS LUPIT PA KUPM AVTO ZA 100EUR PA NA SOCIALNO PA NČ NM NAPISU NASE PA DA VIDMO KOK JAJC OD AVTOV MI BODO POBRAL NA LETO PA PRIDEM CENEJE ČEZ REGISTRACIJA KAZNI PA ŠE SIKIRU SE NM ČE MI GA KDO ZBIJE L.P PA SREČNO ŠE NAPREJ

Pri branju mislim da je forum zašel iz prave poti. Vozilo lahko v več primerih, predvsem lastnik, če ta ni isti kot kršitelj zahteva nazaj še predno je sam postopek o prekršku končan. Na sodišče je potrebno vložiti Zahtevo za vrnitev začasno odvzetega vozila in jo dobro obrazložiti, glede na razlog zaradi katerega je bilo vozilo odvzeto. Razlog pa ni pogoj za vrnitev vozila.

V vašem primeru bi sodišče vozilo vrnilo lastniku tudi po uradni dolžnosti, če je odpravljen razlog zaradi katerega je bilo vozilo začasno odvzeto. več infomaciji lahko najdete v člankih:
http://www.indigonovice.si/zacasni-odvzem-vozila/
http://www.indigonovice.si/odvzem-vozila-tretjemu-osebi-ki-ni-lastnik-vozila/

Lep pozdrav.

Jaz poznam primer, da so policaji zasegli vozilo pred 2 meseci zaradi anonimne prijave, da ima voznik (lastnik) v vozilu orozje, pistolo. Zal v tem casu se niso utegnili pregledati avta, ki stoji tam kjer imajo zaplenjena vozila in stroski se vecajo iz dneva v dan.. zanima me kdo bo placal te stroske, ko ne najdejo nicesar…in kdaj bodo vrnili vozilo?

Ima kdo odgovore na ta vprasanja?

Lp

New Report

Close