Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zaskrbljena

Zaskrbljena

Lep pozdrav. Imam sestro ki jo imam zelo rada. Imeli sva grozno otrostvo, ona je od mene precej mlajsa, zato sem sama takoj ob 15 pobegnila v dihaski dom v Lj, njo pa sem zal pustila zapitemu ocetu in mami. Tega si nikoli ne bom odpustila, da sem jo pustila za sabo, ampak nisem moglw drugace. Sestra je potem padla v droge, ampak bila na odvajanju in se ocistila. Potem je zanosila, oce neznan. Za cas nosecnosti sem ji res stala ob strani, da ne bi padla nazaj v droge. Rodila je cudovitega zdravega decka. Sedaj je star 6m. Kar me grozno skrbi je, da spet ogromno pije in potem doji. Kadar jo socim, me poslje v tri krasne in pravi da stem ni nic narobe. Mene pa skrbi, da je lahko otrok zaostal ce dobiva alkohol po mleku. Najbrs bo zato bolj pocasen oz imel hude probleme. Ne morem je prijaviti socialni, ker me bo sovrazila. Kaj naj naredim? Kako je lahko otrok zares poskodovan, oz kaksne so posledice? Hvala

Nehaj se kriviti in postavljati v vlogo odgovorne, ko pa si reševala lastno rit. Ni tvoja greška sfaliranost staršev, sestri stojiš ob strani super, ne rabiš pa podpirati njene norosti, če s tem potencialno škodo drugemu. Sooči jo z dejstvi in ne dovoli, da tebi riše slabo vest. Je neodgovorna. S tem, ko je rodila, bi se morala močneje brcniti v rit. Ja zlo hudo, če starš pije. Zlo hudo, ko ne znaš živet drugač kt samodestruktivno. Ampak v tej vojni ni časa za nežno roko. Ta pride kasneje. Narefi kar je v tvoji moči in odklopi občutek lastne krive, ki si ga pridobila kot nemočn otrok. Zdaj imaš moč, sam te ne koristi za nazaj!

O mami pa nic ne pises, kaj je z njo?

Mama je umrla kmalu po mojem odhodu v dijaski dom, pijana je padla po stopnicah in se udarla v glavo. Oce je potem se bolj pil. Ko je bila mama ziva naju je zlorabljal fizicno, redko spolno. Po mamini smrti je sestro redno zlorabljal tudi spolno. Vsi so se obracali stran, csd, sola, policija. Sestra je zbezala ze pri 16 tih v lj, kjer je potem malo zivela na ulici, pri meni… kot pravim je bila na heroinu kar nekaj casa. Sedaj ne pije tako da bi vedla zase. Ampak pije veliko: vino in pivo. Zato me se enkrat zanima: ali kdo ve kaksne so posledice na dojenckove mozgane, ce pije alkoholno mleko?

Jaz bi ji kupovala adaptirano mleko za otroka in jo prosila naj ga hrani s tem in preneha dojiti. Po mojem je to največ kar lahko narediš, če je ne želiš prijaviti na CSD. Ampak mene bi skrbelo še vse kaj drugega kot samo to, da ga hrani z “alkoholnim mlekom”. Kaj če se ga preveč napije, kje pade, da kaj na štedilnik in zaspi,… in se otroku kaj zgodi? V nezavidljivi situaciji si in ne znam ti svetovati kaj bi naredila na tvojem mestu. Mislim pa, da je treba nujno zaščititi nedolžnega otroka. Sestra ti bo že oprostila (ali pa tudi ne, vseeno), vprašanje pa je ali si boš lahko sama oprostila, če se otroku kaj zgodi zaradi njenega pitja, ti pa nisi reagirala, ko je bil še čas?

Da sva si na jasnem, otroci spoceti v alkotu, drogah, imajo za posledice, to je dejstvo. Zamudila si.

New Report

Close