zasledovanje preko mobija
nekdo me zasleduje preko mobilnega aparata oz. ves čas spremlja kje se mobilnik lokacijsko nahaja (in tako z njim jaz). zanima me, ali kdo ve, če bi spremenila svojo telefonsko številko in je ta oseba ne bi vedela, ali me potem ne bi več mogel zasledovati in ali moram kupiti tudi nov telefon??
??????? JE TO SPLOH MOGOČE?
Torej, če ima nekdo tvojo tel. št. lahko kar ve kje se nahajaš???
seveda je mogoče, vendar zgolj na podlagi telefonske številke pač ne. tako enostavno pa to tudi ni mar ne, če ne bi vsak zasledoval vsakega. potrebno je imeti takšno aplikacijo, ki to omogoča. sicer pa je stvar nezakonita, zato ne priporočam.
Če imate nameščeno kakšno aplikacijo je zasledovanje najmanjši problem. Druga stvar je zasledovanje preko omrežja (to upajo samo določeni organi v SLO), tako da poglej na telefon da ti ni kdo kakšno aplikacijo naložil (najbolje da daš hard reset oz da ga daš na tovarniške nastavitve).
Le zakaj bi bili tovrstni programi na telefonih nezakoniti? Omogočajo npr. sledenje družinskih članov. Pogoj je seveda medsebojno zaupanje, sicer hitro lahko pride do kakšnih sporov ali celo ločitev. Aplikacija mora biti nameščena na obeh/vseh telefonih/tablicah. V primeru, da se ti primeri okvara/prometna nesreča kje na samotnem odročnem mestu v državi ali v tujini, ti takšno sledenje lahko celo pomaga ali reši življenje.
Spomnil sem se še ene zelo koristne aplikacije, ki na pametnih telefonih npr. javi dokaj točen položaj izletnikov in planincev, kar je lahko v pomoč gorskih reševalcem v primeru nesreč. Avtor aplikacije je Slovenec, pozabil pa sem ime programa. Najdete jo v Trgovini. Deluje izključno na mobitelih, na tablicah pa le takrat, če imate vstavljeno mobi kartico oz. jo uporabljate tudi za telefoniranje.
Ne sledijo ti preko telefona, ampak preko sledilnega čipa, ki so ti ga vgradili v glavo. Temu se ne moreš izogniti drugače, kot da si zvrtaš luknjo v glavo, da pade čip ven.
Forum je zaprt za komentiranje.