Zaslon
Imam eno vprašanje v zvezi z ekranom. Namreč, ko grem v nadzorno ploščo, je pri zaslonu – nastavitve nastavljena ločljivost na najmanjšo (640×480 slikovnih pik). Zaradi tega imam težave z nekaterimi programi, ko dobesedno vsega ne dobim na ekran, drsnik pa ne funkcionira. Če hočem povečati ločljivost, je cel ekran nekako črtast in migetajoč, tako da komaj najdem ikone, da nastavitev vrnem nazaj na najmanjšo ločljivost. V čem je finta in če se da to kako urediti? Se oproščam za laičnost, ker res nisem kak heker.
Živjo Eva2…
Očitno nimaš instaliranih driverjev (gonilnikov) za tvojo video kartico.
Instaliraj si gonilnike..
Ali imaš pa zanič – beri staro video kartico in jo je najbolje zamenjati.
Sicer pa nisi povedala katere Windows imaš?? In pa če mogoče veš katero
video kartico imaš?
lp
Klemenxx, hvala ker si se oglasil. Imam Windows 95, glede video kartice pa nimam pojma, a je Stealth Video 2500 podatek o kartici? To sem našla pri information (nadzorna plošča – zaslon – information). Kako pa namestim gonilnike (najbrž sem jih dobila zraven računalnika)? Pozdrav, Eva2
mogoč pa ni grafična kartica lahk da tud monitor ni prav instaliran a ti piše za monitor da je neznan monitor al plug and play monitor.Ker monitor pa sploh maš?
Živjo Marko, monitor je Daewoo CMC-1427X1, ampak dvomim, da bi bil narobe inštaliran, ker ga imam že nekaj let in je bilo v začetku vse OK.Pol se mi je pa enkrat nekaj sesulo in mi je računalničar na novo naložil Windowse – od takrat se ta ločljivost ne da več naštimat na večjo.
Eva2..
Računalničar ti očitno ni instaliral driverje za tvojo grafično kartico.
Driverje imaš na strani:
lp
Hvala, Klemenxx, bom poskusila…
Forum je zaprt za komentiranje.