Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Zasnjana petletnica – preoblačenje

Zasnjana petletnica – preoblačenje

Ne vem več, kaj naj naredim. Naša petletnica je zasanjana, da naju z možem spravlja ob pamet.

Sicer je pridna deklica, ampak ko pride do preoblačenja, le-to lahko traja v nedogled.
Vmes, ko se preoblači v pižamo pozabi, kaj sploh dela in se v spodnjem perilu na postelji igra ali poje – če bi jo pustila lahko tudi celo uro.

Zjutraj vstaja sorazmerno zgodaj in ji pomagam pri oblečenju, ko pride iz vrtca ali zvečer se mora pa preobleči sama.
Niso problem vikendi, ampak med tednom je pa treba to opravit v enem doglednem času.

Poizkusila sva že s kaznijo, tako da sva enostavno ugansila luč in se je v temi preoblekla in šla brez večerje in umivanja zob spat. Tisti večer je bil jo, naslednji pa kot da je pozabila, kaj je bilo včeraj.

Prosim za kakšen kolik koristen predlog, kako naj jo “motivirava” za stvari, ki jih pač mora narediti sama.

Hvala

Zgleda, da je obdobje, naša je ravno taka in tudi kakkoli jo poščješ naredit po poti pizabi in se kaj zaigra.Ne m oreš pomagat tako je.

V temi in brez večerje spat? Pa ti nisi normalna, ženska!

Pridna punčka, ki je pač malo zasanjana. A bi ti krona z glave padla, če ji pomagaš? Slej ko prej se bo preoblekla sama in v doglednem času.

Samo eni res niste normalni, no.

hahaha 🙂

Jaz sem bila taka 🙂 med preoblacenjem me je odpeljala domisljija… 🙂

In moji otroci so se vedno taki, pa so ze najstniki. No, danes se res zjutraj kar hitro oblecejo, pa tudi drugace znajo kdaj presenetiti, znajo pa se vedno po celo uro oblaciti pizamo 🙂

Ne sekiraj se, zjutraj jo ti preobleci, da bosta hitrejsi, zvecer naj gre pa eno uro prej na preoblacenje. Z leti to mine 🙂

brez večerje, ker je sanjarila med preoblačenjem? eni res niste normalni!!!

Ojej, brez večerje spat? Kaj pa boš naredila, ko ti bo čez 3 leta nazaj odgovarjala?

Je pač zasanjana, moja petletnica je podobna. Ji pač pomagam, s tem, da vztrajam, da si sama nekaj obleče, ostalo pa jaz.

Saj ima šele 5 let!!!!!! Kazen je prehuda lahko jo omiliš s prepovedjo oz., da bo zamudila večerno risanko na TV.

Pomagaj ji, da se preobleče v pižamo po tuširanju kar v kopalnici in zraven lahko skupaj zapojeta še kakšno pesmico. Boš videla,da bo lažje za vaju z možem in zanjo. Lahko poskusite tudi v troje.Preoblačenje je lahko zanimiva igra. :)))))))))))
Vem,da si utrujena od celega dneva,a trikrat se boš obrnila in jih bo imela 15. Še vedno bo zasanjana, a zaradih drugih problemov.:)

te popolnoma razumem.Naš je star osem let,pa je uuuuuuuuultraaaaa počasen,zasanjan,….
ma pop…. že na vse zgodej.Upam samo da ga bo čiiimprej minilo 🙂

Tudi naš ima 8 let in imamo isti problem že vsa leta. Sem že obupala in mislim, da ne bo boljše, ker je pač tak po naravi (tudi pri jedi je zelo počasen, pri pisanju naloge…)
Ni druge, kot da ga zjutraj prej zbudim, da se v miru pripravi za v šolo.
Res pa včasih postanem kar živčna, ko ga gledam, posebej težko je, ko se ti mudi, on pa zavlačuje, kot bi imel ves čas na tem svetu.

Kot bi bile v naši hiši… hehe
Pri nas je isto,stara punčka 5 in pol,zasanjana pa kot pubertatnica.
Zjutraj ko vstanemo-drugače res zgodaj-jo je treba 10-15 minut priganjat da se obleče,no zdaj to naredim jaz ker drugače se razvleče v 30 min.potem da se umije,gre na wc…spet 10 min.Joj!
Ko se je treba obleči do konca,sprašuje katere čevlje,katero kapo,bundo… pa vse ima pripravljeno v hodniku.
Včasih je ultra počasi jedla,zdaj z očkom tekmujeta.
Kaj bo šele čez 10 let?

A imate pri vas našega? Ista štorija, s tem, da sem se jaz že v 1. razredu striktno vztrajala, da se oblači sam. Zbudim dovolj zgodaj, zložim cunje na kup, po vrsti in grem. Pa povem, kdaj odpeljem izpred hiše. Prvo leto je sigurno vsaj 1 x na teden tekel za mano po bloku, 2 x tudi za avtom, s pol cunj v rokah. Pa je imel prej 40 (!!!!) min za nataknit perilo, kavbojke, mikico in jakno. Pa čevlje, za nataknit, brez vezalk. Prišel je do perila in kavbojk. Ostalo je prinesel v rokah v avto. Ko ej prvič tekel za avtom, je bil dolgo časa mir ins ej oblekel vsaj približbo pravočasno, potem je pa tik pred koncme leta ponovil vajo, ker v 40 min ni spravil nase gat, mikice in kr. hlač ter sandal. Jaz res ne vem, kako mu rata! Ni redko, da se napol preobleče iz pižame v šoslke cote in potem odsanaj in ne ve več, kaj počne, pa se proebleče nazaj v pižamo!!!!!!! Da se ti scufa, res. Pa je tudi na vseh podoročjih enako – naloga, glasbena, krožki – če poslua in sledi, iam vse narejeno v parih minutah, ko ga pa pograbi ta sanjaška, je najboljše, da greš in ne vidiš, kako fuzla.

V glavnem – pri preoblačenju samo povem ko bo kazalec tam, grem. In tudi grem, edno, brez milosti. 5-letnik ni noben dojenček več, da bi ga morali oblačiti in obuvati. Ne rečm, kakšni bolj zapleteni ksoi in gumbi kje pod brado, to že, pa vezalke, ostalo s emora pa znat sam zrihtat. Ne pa, kot pri nas v šoli : 3/4 si jih pri 8 letih ne zna vezalk zavezat, pol ne hlač zapet, če so na gumb, še zadrgo komaj zapenjo ipd fore.

joj kaj nas še čaka!

res ne morš verjet, po svoje smešne zgodbe… se ne spomnim, da bi bila sama taka ko smo bili mi majhni.

Zdaj, ko to berem, se mi zdi prav smešno, toda naš že skoraj 6-letnik je popolnoma isti, pa naj gre za umivanje, preoblačenje, pospravljanje ali hrano. Nekaj časa ga spodbujaš, pa motiviraš z raličnimi igrami… pa ne gre. Pa s kaznijo: dokler se ne bo pospravilo, se ne gre na dvorišče, ali pa dokler ne poje glavne jedi, ni sladice… Toda njemu se ravno takrat sploh ne gre več ven, niti mu tisti dan ne paše sladica… V glavnem vsako stvar obrne sebi v korist in se ne sekira popolnoma nič! Vsakega nasveta bom vesela.

podobno pri nas.
ponavadi mu rečem, da bom štela do 10 in pričakujem da se v tem času obleče, preobleče, sleče, umije zobe, umije roke, …. poljubno vstavi … in zaenkrat še deluje.

velikokrat pa mu še pomagam, sploh te zimske stvari in zjutraj, ko je še zaspan …

naš je že devet let enak. Zjutraj se v 1,5 uri ne more obleči. Oblači se v svoji sobi, jaz pa iz kopalnice vpijem, imaš majico?pa čez 2 minuti spet:si obul nogavice, pa čez2 minuti spet: imaš oblečene hlače?.. itd Tako ga vsaj spomnim, kaj je treba narediti, ker je že, tako, kot je ena zgoraj napisala, pozabil, kaj dela in pristal nazaj v pižami.
Ko sem začela vpiti iz kopalnice,(ko rihtam sebe) kaj vse mora narediti, sva vsaj istočasno oblečena.S tem, da še kdaj pošljem mlajšo sestrico k njemu:pejt povedat bratcu, da se mora oblečt. Popoldne ista pesem, če se je potrebno pripraviti za kakšno dejavnost: samo opozarjanje, da pohiti – pa tudi še včasih teče za mano pa se v avtu do konca zrihta.
Jaz v 9 letih nisem pogruntala druge, kot nonstop opominjanje, edino še to vžge.

New Report

Close