Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti zastavljena nepremičnina

zastavljena nepremičnina

Pozdravljeni!
Jaz imam naslednji problem, namreč leta 2004 sem po mamini smrti podedovala 1/3 od njene polovice hiše, hiša sicer še ni legalizirana, manjka še odkup zemlje, smo pa uredili etažno delitev. Po zemljiški knjigi sem lastnica 3/25.
Očeta sem pooblastila da v mojem imenu proda moj del ker živim daleč stran. Pooblastila sem ga v dobri veri da bo poplačal tudi nastale stroške, vendar tega ni naredil, prodal je, vzel denar in pustil mi je dolg do države- davek.
Zaradi te hiše imam že 7000€ zgube.
Sedaj pa iščem rešitev kako se mojega preostalega deleža rešim. Namreč ta ki je že plačal očetu aro za moje stanovanje je pripravljen na rešitev, ki jo morem poiskat in sicer mislila sem mu prodat za 10.000€ toliko da si jaz pokrijem stroške ki mi jih je oče naredil. Težava pa je sledeča. Če narediva kupoprodajno pogodbo in na pogodbi napiševa 5.000 ali 10.000 se lahko država obesi in išče tržno vrednost, ki bi lahko bilo ocenjeno na 50 ali 100.000€ zaradi lokacije (ob morju) od tega moram plačati pol 2% plus 10% od dobička ker ne posedujem še 20 let. S tem si naredim še večje stroške. Razmišljala pa sem o drugi verziji in sicer da narediva pogodbo da je on meni posodil 5.000€ in jaz sem mu zastavla moje stanovanje oz napišem samo 3/25 mojega deleža.
Torej zanima me kakšen je tu postopek, kako more biti sestavljena pogodba, kolikšen je minimalni rok za vračilo (jaz bi dala čimkrajši da bi postal čimprej lastnik). Kakšen postopek ima on, ali se tu plača tudi kakšen davek, koliko časa traja da se to reši….prosim za čimveč informacij da to čimprej speljem.
Hvala pa lep pozdrav.
NAtaša

Spoštovani!

Obveščamo vas, da na vaše vprašanje ne moremo podati odgovora, saj bi v tem primeru dali nasvet, kako izigrati zakon.
Hkrati želimo opozoriti, da vaša ideja predstavlja tvegan posel, saj se lahko na dražbi pojavi še kakšen nepredviden kupec z boljšo ponudbo.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close