Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zastoj rasti pri plodu

Zastoj rasti pri plodu

Pozdravljene mamice,

ima katera izkušnje z zastojem rasti pri plodu? Ginekologinja mi je rekla, da je plod v 28. tednu nosečnosti 14 dni v zaostanku (simetrično).

Prosim za vaše izkušnje. 😊

Ginekologinja je napak ocenila kdaj si sexala.

Mene zanima, kako je zdaj pri ginekologih, ker že takrat, ko sem bila jaz nazadnje noseča (pred 16 leti), so ti ponujali vse sorte medikamentov.

Ste mogoči kljovid cepljeni (še preden ste bila noseča)? Je vam ginekologinja ponujala cepljenje za gripo in cepljenje za oslovski kašelj?

Me zanima, ker vem, kako na flegma pišejo recepte in cepiva.

Odgovor na objavo uporabnika
nipa774, 07.06.2025 ob 22:29

Pozdravljene mamice,

ima katera izkušnje z zastojem rasti pri plodu? Ginekologinja mi je rekla, da je plod v 28. tednu nosečnosti 14 dni v zaostanku (simetrično).

Prosim za vaše izkušnje. 😊

Da. Moj otrok se je rodil kot nedonošenček zahiranček 1.200 g, skoraj 38 teden gestacijske starosti.

Ustavila se je rast zaradi povečanega nizkega pritiska, kasneje se je razvil HELP SYINDROM. Vsi ginekologi ne prepoznajo te bolezni.

Bodi previdna!!!

Meni so v 5. mesecu, je pa to 24 let nazaj. Rodila sem 10 dni cez rok, sin je bil precej lahek. Je pa bilo drugace vse ok. Resda sem RH negativna in sem mislila, da je mogoce to vzrok (itak pa sem dobila injekcijo, mislim, da v 26 tednu in po porodu) ali pa uroinfekt ki sem ga fasala tudi med nosecnostjo in sem morala jemati teblete. Ne vem, nikoli mi ni nihce v porodnisnici ali pri ginekologu povedal vzrok zastoja 🤷.

Drzim pesti, da bo vse ok 👍!

pikimepiki, 08.06.2025 ob 07:36

Mene zanima, kako je zdaj pri ginekologih, ker že takrat, ko sem bila jaz nazadnje noseča (pred 16 leti), so ti ponujali vse sorte medikamentov.

Ste mogoči kljovid cepljeni (še preden ste bila noseča)? Je vam ginekologinja ponujala cepljenje za gripo in cepljenje za oslovski kašelj?

Me zanima, ker vem, kako na flegma pišejo recepte in cepiva.

Ste mogoči kljovid cepljeni (še preden ste bila noseča)? 

Bože mili, bodi tiho, no!!! Saj še slovensko ne znaš, pa bi nasvete delila in mešala glavo prestrašeni nosečnici, krava zabita. Boš ti nosila odgovornost, če bo bodoča mamica v paniki posegla po kakih kvazimedicinskih sredstvih in ogrozila svoje in otrokovo zdravje?

Če nisi bila že prej zblojena, ti je tvoj “kljovid” nakljuval hude motnje v možgane.

“ste BILA noseča”… kaj si ti? Branjevka, frizerka, nohtarka,  klošarka?
Pa sama sebi rečeš slovenska domoljubka?
Sram te naj bo

Mamica.. mene so s tem čist iziritirali, tudi 14dni zaostanka.. kako pa raste po lastni krivulji? Kaj raste ali je popolni obstoj? Moja je skoz po malem rastla in vseeno je bila huda panika. Med drugim hospitalizacija pod nujno. Valda sm šla, saj se pa ni šlo samo zame. Ampak.. v bolnicu na isti dan so bile meritve drugačne! Te naprave so slabo kalibrirane, pogosto kažejo neenake rezultate in  s tem naredijo večjo škodo kot korist. Poleg tega je meritev za bušeka lh popolnoma različna ob 2x merjenju, ker se lah slika ravno, ko se sprazni in je volumen tok manjši. Skratka.. za lastn mir pojdi v ukc mb/lj, prosi tamkajšnje naj ti pogledajo grafe. Dogovori se z ginekologinjo za napotnico in urejaj tam dalje. Js sm kr sred hodnika ustavila ginekologinjo ukcja in mi je pogledala dokumente. Za drugo mnenje. In potem mi moja ginekologinja,še dan pred porodom-rodila sm prej nameri za 500gmanjši plod kot je bila drug dan zgodaj zjutraj rojena dojenčica.. torej v cca 10h sm jo čudežno poredila za celih 500g. Kakor koli. Drugo mnenje, vodenje in nasvete toplo priporočam in mirno pa veselo pričakovanje

Pikilimepikili, 08.06.2025 ob 09:38

Ste mogoči kljovid cepljeni (še preden ste bila noseča)? 

Bože mili, bodi tiho, no!!! Saj še slovensko ne znaš, pa bi nasvete delila in mešala glavo prestrašeni nosečnici, krava zabita. Boš ti nosila odgovornost, če bo bodoča mamica v paniki posegla po kakih kvazimedicinskih sredstvih in ogrozila svoje in otrokovo zdravje?

Če nisi bila že prej zblojena, ti je tvoj “kljovid” nakljuval hude motnje v možgane.

“ste BILA noseča”… kaj si ti? Branjevka, frizerka, nohtarka,  klošarka?
Pa sama sebi rečeš slovenska domoljubka?
Sram te naj bo

Ma saj te Pikimepiki nihče normalen ne jemlje resno. Ima očitno psihične težave. Oprane možgane s teorijami zarote in skrajnimi ideologijami.

Anonimno124, 08.06.2025 ob 10:24

Ma saj te Pikimepiki nihče normalen ne jemlje resno. Ima očitno psihične težave. Oprane možgane s teorijami zarote in skrajnimi ideologijami.

Saj to je očitno. Pa neverjetno, koliko ravno najbolj zblojeni največ gobce otresajo.

Bodoči mamici pa – SAMO BREZ PANIKE!!! Plodu najbolj škodi mamin stres!

Jaz sem imela tudi odstopanje v teži

Drugo mnenje je bilo pa tako, da sem dobila diagnozo preeklampsija!

Jaz sem imela pri prvem zastoj rasti ploda, tudi za dva tedna. Sem bila pa zaradi previsokega pritiska hospitalizirana od 34 tedna. Dva tedna so se nekaj matrali s tableti za moj pritisk, pa čakali, da bo otrok čim dlje v trebuščku, v 36 tednu pa sprožili porod. Eph gestoza je bila diagnoza in otrok težak 2030g. V drugo pa niso nič čakali ampak kar sprožili v 34 tednu, samo injekcije za razvoj pljučk je dobil. Diagnoza preeklampsija, teža nedonošenčka 2100g.

Drugače ti bo ginekologinja vse razložila, verjetno te bo pa mal bolj podrobno spremljala. Nič slabega ni to.

To je meni ginekologinja konstantno govorila, da otrok  ne raste dovolj, premalo priraste na vsakem pregledu itd.. Totalno me je znervirala.. Na koncu se je pa rodil s 4 kg in 55cm v dolzino..Toliko o tem.

Jaz sem pa mislila, da me bo pobralo med nosecnostjo, da kaj je le narobe itd..

kolegico so tud skoz s tem strasil. 14dni premajhen. cudn da majo vse 14dni premejhnega.

uglavnem bila je stresirana pol pa rodila 3.500normalno tezkega in velikega dojencka.

pa cetud bi bil manjsi to ne pomen nic druzga kot to da je kak cm manjsi.

in ali so ti izmerili nivo plodovnice. Pri meni je vse to bilo kritično in je otrok res bil zahiran. V 34. tednu urgentno sprožen porod – 1740 g in 44 cm. Bila sta ga samo kost in koža. Nič mišične mase. Danes je lep 16-letnik in nikoli ne bi rekla, da seje rodil zahiran in nedonošen. Ima pa posledice – huda disgrafija ter motnje pozornosti in koncentracija. V glavnem, vztrajaj, da te skrbno spremljajo, da bo pravi čas sprožen porod. Velikokrat je bolje, da se prej rodi, ker bolje in hitreje napreduje, kot pa če vlečejo nosečnost čim dlje.

New Report

Close