Zastonj Zmenkarije, druženje,dopisovanje, spoznavanje
Zanimivo kako so zmenkarije napredovale (in postale pravi posel) pa je kljub temu več samskih kot kadarkoli prej. Včasih pred 50+ leti so ljudje v časopisu objavili oglas da nekdo išče sorodno dušo (potem so objavili neko šifro) in najprej so potrpežljivo čakali d aje časopi sobjavil oglas, kar je lahko trajalo nekaj tednov, potem so spet čakali da se je nekdo javil na oglas, dejansko napisal pismo itd,….in mogoče čez par mesecev odšli na zmenek, kjer je bila npr razpoznavna stvar rdeča vrtnica pred Prešernovim spomenikom in če je bil tisti dan dež mogoče do zmenka sploh ni prišlo kljub vsemu trudu in čakanju. če pa je do zmenka prišlo je pa že čez tri mesece bila poroka (ha ha ha). danes pa kljub internetu, mobitelu,….vse manj ljudi gre na zmenek oziroma se temu ne reče zmenek ampak se samo dobijo na pijači, kjer že med zmenkom skrolajo po telefonu in iščejo novi zmenek itd,…posledično lahko nekdo gre isti dan na tri zmenke ali več in vseeno ostane sam. Zanimivo je tudi to, da večina ljudi ki išče zmenek so moški, po mojem 90% čeprav je verjetno enako število samskih žensk….Te zmenkarije so postale posel (plačljive spletne strani, nekakšna organizirana druženja z strani samooklicanih strokovnjakov, nekakšni skupinski izleti, srečanja, speed dating, križarjenja za samske,….) kjer niti ni cilj nekoga poparčkati ampak mu pobrati čim več denarja (članarina, kotizacija, svetovanje, obstajajo nekakšni osnovni in premium paketi,….). Sigurno kdo tudi koga najde vendar večina pa po mojem ne, saj se oglasi in profili non stop vrtiji eno in isti. Sploh pa vsi niti ne iščejo partnerja ampak mogoče zgolj družbo. Tudi druženja je vse manj, ker imajo ljudje različne interese (nekdo bi rad šel v hribe, nekdo pa v kafič, nekdo bi rad kolesaril nekdo pa nakupoval, nekdo bi šel na potovanje nekdo pa na sprehod,…) in ker je vse manj potrpljenja nikomur na misel ne pride da bi se prilagodil.
Zato bi bilo dobro, da se samski ljudje povežemo sami brez zmenkarskih portalov, članarin, izpolnjevanja profilov kot je npr najljubša barva, najljubši citat,….in pač samo napišete spol, starost in kaj bi radi počeli (npr kolesarili, sprehod, gore, kofetkali, kino, ples, potovanje….)
Sem obupala, 05.05.2025 ob 14:48
Pred leti sem iskala družbo samskih moških: za kolo, hribe, potovanja… moške pa zanimalo samo pijačakanje, seks in sem obupala.
Pa moške zanima samo videz. Če he ženska lepa, bodo razmislili o druženju v bifeju. Za kolo, hribe pa bi morala biti ekstra lepa, da bi se mogoče zmigali.
Se ne grem več.
mogoče si prehitro obupala. Recimo če si takrat bila stara 20, 30 let si spoznala moške tvojih let 20, 30 let in takrat so bile njihove prioritete takšne da so gledali zgolj videz, danes so mogoče ti isti moški, ki so bili takrat stari 20,30 let so danes stari npr 40+ let in verjetno razmišljajo drugače. Verjetno so ugotovili, da bo potrebno spustiti merila (in obratno, saj tudi ženske pri 20-30 razmišljajo drugače kot pri 40+), sicer je odvisno od vsakega posameznika, vendar po mojem nihče ne želi ostati sam, čas pa se izteka. Pri 20-30 se ti zdi da imaš vse življenje pred sabo in da lahko dosežeš karkoli (nekateri to tudi res dosežejo) nekateri pa ne in potem sledi streznitev in mogoče bi danes na te ljudi gledala drugače in oni nate, sicer pa z leti dobiš debelejšo kožo in te ne bi tako prizadeli kot so te takrat.
to pa zato, ker je ravno internet potuha ljudem, pač podpira lenobo.. folk si že z dopisovanjem krajša dolgočasne osamljene dneve, za realo jim ni mar, razen če bi se šlo za sex brez obveznosti.
hvala lepa, ampak sodoben svet dejtanja in neodgovornosti in iskanja zgolj za luštno se imet ni zame. četudi rečejo, pišejo, da iščejo resno vezo je to zgolj sredstvo za lovljenje sexa. saj naivne pa lačne ljubezni, pozornosti nasedejo ampak meni prodajat take buče pa ne gre, vem da laže še preden se zlaže .
vam pa srečno, le iskreni bodite drug do drugega pa ne kradite človeku čas, če ima tisti na drugi strani resne namene vi bi se pa le igračkali.
Kaj razni badooji, kupidi, onaon, niso več zastonj?
Ko sem jaz to nekaj uporabljala, je bilo vse zastonj? Vsaj za ženske?
Samo se mi ni dalo več ubadat s tem. V par dneh naval nekaj sto moških, en bolj trčen kot ta drug. Seveda je sigurno kaj normalnih tudi. Samo kdo bo iskal iglo v kopici sena? Na stotine tepcev te oblaja, pošilja tiče, teži s seksom, kaj bi s tem? Samo zapravljanje časa.