Naslovnica Forum ‘Teorije zarote’ „Zatemnitev sonca“: predlagan raziskovalni program za geoinženiring v višini 100 milijonov dolarjev

„Zatemnitev sonca“: predlagan raziskovalni program za geoinženiring v višini 100 milijonov dolarjev

Pa dobro a ni dost neumnosti?

(Billy Boy) v akciji…
Prvo vas bo pocepil..
Vse izmišljene krize bolanih psihopatov.

Treba je preučiti vse možnosti za boj proti podnebni krizi, pravi nacionalna akademija, vendar se kritiki bojijo stranskih učinkov

V poročilu priporoča financiranje od 100 do 73 milijonov dolarjev v petih letih, da bi bolje razumeli izvedljivost posegov za zatemnitev sonca, tveganje za škodljive nenamerne posledice in kako bi lahko takšno tehnologijo urejali na etičen način.

https://amp.theguardian.com/environment/2021/mar/25/top-us-scientists-back-100m-geoengineering-research-proposal?utm_term=Autofeed&CMP=twt_gu&utm_medium=&utm_source=Twitter&__twitter_impression=true&fbclid=IwAR0oAUlCFojnXtlJNvhq5zHQdvZD3EfjLZkoiDjx2DoHkcV5lYW0zV0012I

Highlander style?

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain


Ti imbecilno ludo si tako v temi od vse od rojstva.

Prodani zdravniki (Bogovi v Belem), marionete politike (prodane), seveda brez poguma in morale…

Tisti pa kaj so dirigenti vseh cirkusov na svetu, imajo te papirčke s katerim kupijo vse prodane podgane, ljigavce, in na tak način imajo NADZOR…
Samo za kontrolo oz..nadzor se gre.
Da vam povem iz prve ruke, izgubljajo kontrolo…..

Že od začetka grejo na vse ali NIČ.

Tak je to, ker uporabljaš google translate in nisi sposoben prebrat celega članka. Res si majmun, da delaš take butaste zaključke na podlagi naslova članka.

V članku tiskovne skupine SEAS z dne 15. decembra 2020 na univerzi Harvard z naslovom »Vbrizgavanje aerosolov, ki odbijajo svetlobo v stratosfero – znano kot solarna geoinženiring – bi lahko uporabili skupaj z zmanjšanjem emisij, da bi zmanjšali tveganje podnebnih sprememb in ohladili planet . Toda namerno vnašanje delcev v ozračje lahko pomeni tudi velika tveganja in te nevarnosti se lahko povečajo, odvisno od tega, kateri aerosoli se uporabljajo. Na primer sulfatni aerosoli lahko prispevajo k poškodbam ozona in segrevanju stratosfere.

Leta 2016 so raziskovalci s Harvard John A. Paulson School of Engineering and Applied Sciences (SEAS) z računalniškimi modeli ugotovili, da kalcijev karbonat (CaCO3) lahko ne samo odseva svetlobo in ohladi planet, temveč tudi preprečuje izgubo ozona z nevtralizacijo emisij kisline v stratosferi – kot antikislina za ozračje. “

Medvladni odbor za podnebne spremembe je izdal poročilo, ki nakazuje, da bi lahko postopek SCoPEx morda znižal globalne temperature za polnih 1,5 ° C. Vendar bi lahko globalno ohlajanje prineslo resna tveganja, kot so propad pridelkov in zamrznitev hladnega vremena. Združene države, Brazilija in Saudova Arabija so leta 2019 blokirale oceno Združenih narodov o globalnih načrtih geoinženiringa.

Harvardov raziskovalni program za solarno geoinženiring (SGRP) financirajo naslednje fundacije in posamezniki. Vse donacije so filantropska darila.

Fundacija J. Baker
Sklad iz modrega marmorja
Fundacija OW Caspersen
Fundacija Crows Nest
Fundacija Williama in Flore Hewlett
Constance C. in Linwood A. Lacy Jr. Foundation
Projekt odprte filantropije
Pritzkerjev inovacijski sklad
Ronin Private Investments LLC
Fundacija Alfreda P. Sloana
Fundacija Tansy
Thesis Technologies LLC
Fundacija VoLo
Center za mednarodne zadeve Weatherhead

Laura in John Arnold
G. Leonard Baker, ml.
Alan Eustace
Howard Fischer
Ross Garon
Bill Gates
Jonathan Goldberg
Drew Myers
John Rapaport
Chris in Crystal Sacca
Michael Smith
Andrew Stark
Bill Trenchard

https://www.swfinstitute.org/news/84635/dimming-the-sun-bill-gates-and-other-family-office-owners-allocate-capital-to-solar-geoengineering

In kaj je bistvo tega članka?

In kaj je bistvo tega članka?
[/quote]
Da je ludi tupi smrdljivec, ki ne ve sploh kaj lepi.

Bistvo te ideje je bolano.

Ne ni. Če bi vzel v roke osnovnošolsko kemiji/fiziko bi štekal, da je ideja sila zanimiva, hkrati pa bi tudi razumel, da gre le za koncept in ne nekaj kar bi bilo lahko izvedljivo.

Vaš Billy Boy, majstor za vse..

https://www.msn.com/en-us/weather/topstories/bill-gates-is-trying-to-dim-the-sun/ar-BB1coXrR

Ludi ej, same dobre članke limaš, hvala 😋

Prodani (podkupljeni) zdravniki, tako imenovani Bohovi v Belem…
Politiki marionete, prodane podgane, agenti ljigavci, vsepovsod, pa tudi na monu.
Plan ne gre tak kak so si želeli.
Pa tudi ne bo.
To je the end.

Čutite podgane kako se vam gubi tlo pod nogama?

Sam kaj ima Bill Gates od tega, da spusti toksine v atmosfero? Razen, če je reptil ali pa kakšen Nezemljan druge sorte in ima nekje v našem osončju skrito bazo. Kaj je “end” game? Zastonj organi? Nesmrtnost? Kaj?

Ne delaj se blesavega, konec manipulacij, prevar…
S kovid operacijo so šli predaleč… kot sem rekel na vse ali nič.
90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ljudi se že zaveda da je covid nateg, neko misli ovako, neko onako…….malo se še mnenja razlikujejo, ampak se počasi usklajujejo…
Ta propaganda cepljenja, tudi slabo gre, prozorna je da bolj prozorna ne more bit.

To kaj govorijo po TV-ju koiko je cepljenih, je še VELIKO manj kot prikažejo…zelo malo…bogo..
Prave Info so Zlata vredne.

Ideja je bila že od samega začetka močno kritizirana, direktor projekta Frank Keutsch pa je potrebo po tej lestvici geoinženiringa celo označil za “grozljivo”.

Strokovnjaki so opozorili, da bi bila nenavadna tehnika lahko katastrofalna za vremenske sisteme na načine, ki jih nihče ne more predvideti.

Podporna vrsta zasebnih donatorjev, vključno z Gatesom, se testna misija začenja s Švedske, saj bi jo lahko ponudili do konca tega poletja.

https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-9392641/Bill-Gates-wants-spray-millions-tonnes-CHALK-stratosphere.html

Že, že, predpostavimo, da imaš prav in da je vse res. Samo kaj ima Bill Gates od tega? Kaj hoče? Kakšen je njegov cilj? Ne vem? Tvojo spermo? Organe? Dušo? Kri? Kaj hoče?


Pojdi opica smrdljiva, naprej se vsaj minimalno umiti, potem pa v osnovno šolo za odrasle. Če pa še to ne gre, pa nazaj uživat na hercegovski kamen.

Ni on edini v tej bolani igri. Želijo Nadzor.

RESET

MEDICE,cura te ipsum
13 h ·
Karantena na početku plandemije koronavirusa ubrzala je provedbu dugotrajnih planova za uspostavu novog svjetskog poretka. https://www.amazon.com/COVID-19-Great-Reset-Klaus-Schwab/dp/2940631123/ref=pd_sbs_14_6/146-5296680-0933810?_encoding=UTF8&pd_rd_i=2940631123&pd_rd_r=a6ec0fd7-0f1c-4ec9-911d-8af6396c60f1&pd_rd_w=6zOSZ&pd_rd_wg=VmKpC&pf_rd_p=bdc67ba8-ab69-42ee-b8d8-8f5336b36a83&pf_rd_r=8FJ4N4SKKBBBQFY9E5VX&psc=1&refRID=8FJ4N4SKKBBBQFY9E5VX
Pod pokroviteljstvom Svjetskog ekonomskog foruma https://www.weforum.org/great-reset/ kreatori globalne politike zalažu se za “veliki reset” s namjerom stvaranja globalne tehnokracije. Nije slučajno što je 18. listopada 2019. https://www.weforum.org/press/2019/10/live-simulation-exercise-to-prepare-public-and-private-leaders-for-pandemic-response/ New York sudjelovao u „događaju 201“ na pandemijskoj vježbi „visoke razine“ koju je organizirao Centar za zdravstveno osiguranje Johna Hopkinsa. https://www.centerforhealthsecurity.org/event201/ https://www.centerforhealthsecurity.org/
Ova tehnokracija koja dolazi uključuje usku suradnju između čelnika digitalne industrije i vlada. Uz programe poput zajamčenog minimalnog dohotka i zdravstvene zaštite za sve, nova vrsta upravljanja kombinira strogu društvenu kontrolu s obećanjima sveobuhvatne socijalne pravde.
Istina je, međutim, da ovaj novi svjetski poredak digitalne tiranije dolazi s sveobuhvatnim sustavom socijalnih kredita. https://www.visualcapitalist.com/the-game-of-life-visualizing-chinas-social-credit-system/ Narodna Republika Kina pionir je ove metode nadzora i kontrole pojedinaca, korporacija i društvenopolitičkih entiteta.
Pojedincu se identitet svodi na aplikaciju ili čip koji registrira gotovo svaku osobnu aktivnost. Da bi stekla nekoliko individualnih prava, a bilo bi to samo putovanje do određenog mjesta, osoba mora uravnotežiti takve prividne privilegije svojim podnošenjem na mrežu propisa koji detaljno određuju što je “dobro ponašanje” i koje se smatra korisnim za čovječanstvo i okoliš. https://rare.org/program/center-for-behavior-the-environment/ Na primjer, tijekom pandemije, ova vrsta kontrole proširila se od obveze nošenja maske i prakticiranja socijalne distance do specifičnih cijepljenja kako bi se prijavila za posao ili putovala.
Ukratko, to je vrsta društvenog inženjeringa suprotnog spontanom poretku ili razvoju. Poput strojarskog inženjera s strojem, socijalni inženjer – ili tehnokrat – društvo tretira kao objekt. Za razliku od brutalnih gušenja totalitarizma ranijih vremena, suvremeni socijalni inženjer pokušati će učiniti da socijalni stroj radi sam po svom dizajnu. U tu svrhu socijalni inženjer mora primijeniti zakone društva na način na koji mehanički inženjer slijedi zakone prirode. Teorija ponašanja dosegla je fazu znanja koja omogućava snove o društvenom inženjeringu mogućim. Makinacije društvenog inženjeringa djeluju ne grubom silom, već suptilnim pritiskom.

Prema nalogu predviđenim Velikim resetiranjem, napredak tehnologije nije namijenjen poboljšanju uvjeta ljudi, već podvrgavanju pojedinca tiraniji tehnokratske države pod izgovorom “Stručnjaci bolje znaju”.
Agenda
Plan za preuređenje svijeta predstavlja ideju elitne skupine gospodarstvenika, političara i njihovog intelektualnog okruženja koji su se sastajali u Davosu u Švicarskoj, u siječnju svake godine. https://www.weforum.org/about/history Osnovan 1971. godine, Svjetski ekonomski forum od tada je postao megaglobalistički događaj. Na sastanku je 2020. prisustvovalo više od tri tisuće čelnika iz cijelog svijeta. https://www.weforum.org/events/world-economic-forum-annual-meeting-2020
Pod vodstvom SEF-a, program Velikog reseta kaže da je za završetak trenutne industrijske transformacije potreban temeljit pregled ekonomije, politike i društva. Takva sveobuhvatna transformacija zahtijeva izmjenu ljudskog ponašanja, i stoga je “transhumanizam” dio programa. Drito u facu..
https://www.weforum.org/focus
https://www.weforum.org/agenda/2016/01/the-fourth-industrial-revolution-what-it-means-and-how-to-respond/
https://whatistranshumanism.org/

Veliko resetiranje bit će tema pedeset prvog sastanka Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu 2021. [hashtag=jedvačekanje]#jedvačekanje[/hashtag] https://www.weforum.org/great-reset/about Njegov dnevni red je obveza da se svjetska ekonomija usmjeri prema „poštenijoj, održivoj i otpornijoj budućnosti“. Program poziva na “novi društveni ugovor” koji je usredotočen na rasnu jednakost, socijalnu pravednost i zaštitu prirode. Klimatske promjene od nas zahtijevaju “dekarbonizaciju ekonomije” i ljudsko razmišljanje i ponašanje “u skladu s prirodom”. Cilj je izgraditi “ravnopravnija, sveobuhvatnija i održiva gospodarstva”. Ovaj novi svjetski poredak mora se “hitno” primijeniti, tvrde promotori SEF-a i ističu da je pandemija “postavila neodrživost našeg sustava”, kojoj nedostaje “socijalna kohezija”.
Veliki projekt resetiranja SEF-a socijalni je inženjering na najvišoj razini. Zagovornici reseta tvrde da UN nije uspio uspostaviti red u svijetu https://www.economist.com/special-report/2020/06/18/global-leadership-is-missing-in-action i nije mogao snažno unaprijediti svoj program održivog razvoja – poznat kao Agenda 2030 – zbog svog birokratskog, sporog i kontradiktornog načina rada. https://www.un.org/sustainabledevelopment/development-agenda/ Suprotno tome, postupci organizacijskog odbora Svjetskog ekonomskog foruma su brzi i pametni. Kad se stvori konsenzus, to može provesti globalna elita u cijelom svijetu. https://qz.com/1786281/a-summary-the-2020-world-economic-forum-in-davos/
Socijalni inženjering
Ideologija Svjetskog ekonomskog foruma nije ni lijeva ni desna, ni progresivna ni konzervativna, također nije fašistička ili komunistička, već je izravna tehnokratska. Kao takav, uključuje mnoge elemente ranijih kolektivističkih ideologija.

Posljednjih desetljeća na godišnjim sastancima u Davosu pojavio se konsenzus da je svijetu potrebna revolucija i da su reforme predugo trajale. Članovi SEF-a predviđaju duboki preokret u kratkom roku. Raspon vremena trebao bi biti tako kratak da većina ljudi teško može shvatiti da se događa revolucija. Promjena mora biti tako brza i dramatična da oni koji prepoznaju da se revolucija događa nemaju vremena za mobiliziranje protiv nje. To Elita kuje protiv nas, a mi i dalje kmečimo oko maskica i demonstriramo apatiju.
Osnovna ideja Velikog reseta je isti princip koji je vodio radikalne preobrazbe od francuske do ruske i kineske revolucije. To je ideja konstruktivističkog racionalizma ugrađenog u državu. Ali projekti poput Velikog reseta ostavljaju bez odgovora na pitanje tko upravlja državom. Država sama ne vlada. To je instrument moći. Odluka nije o apstraktnoj državi, nego o čelnicima određenih političkih stranaka i određenih društvenih skupina.
smith-lecture-2
Raniji totalitarni režimi trebali su masovna pogubljenja i koncentracijske logore za održavanje svoje vlasti. Vjeruje se da se, uz pomoć novih tehnologija, nesuglasice lako mogu prepoznati i marginalizirati. Nekonformisti će se ušutkati diskvalifikacijom različitih mišljenja kao moralno odvratnih. Ovo vam je od riječi do riječi transkipt sastank..
Karantene 2020. možda nudi pregled funkcioniranja ovog sustava. Karantena je funkcionirala kao da je orkestrirana. https://www.lewrockwell.com/2020/04/no_author/fooled/ Kao da slijede jednu zapovijed, vođe velikih i malih nacija – i različitih stupnjeva gospodarskog razvoja – provode gotovo identične mjere. Ne samo da su mnoge vlade djelovale u skladu, već su i primijenile ove mjere, ne obazirući se na užasne posljedice globalnog zastoja.
https://mises.org/wire/diseases-are-bad-government-forced-shutdowns-are-often-worse
Mjeseci ekonomske statičnosti uništili su ekonomsku osnovu milijuna obitelji. Zajedno sa socijalnim distanciranjem, karantena je stvorila masu ljudi koji nisu u stanju brinuti o sebi. Prvo su vlade uništile sredstva za život, a zatim su se političari pokazali kao spasitelj. Sve su vlade svijeta ponudile plaćati da stojimo doma. Potražnja za socijalnom pomoći više nije ograničena na određene skupine, već je postala potreba mase.
Pred nama je prividna udobnost dobroćudne sveobuhvatne socijalne države s zajamčenim minimalnim primanjima te zdravstvenom zaštitom i obrazovanjem za sve. Karantena i njene posljedice donijele su predskazanje onoga što slijedi: trajno stanje straha, stroga kontrola ponašanja, masivni gubitak radnih mjesta i sve veća ovisnost o državi.
Mjerama poduzetim nakon plandemije koronavirusa učinjen je veliki korak ka resetiranju globalne ekonomije. Bez narodnog otpora, kraj pandemije neće značiti kraj karanteni i socijalne distance. Trenutno, još uvijek, protivnici novog svjetskog poretka digitalne tiranije imaju pristup medijima i platformama za izražavanje neslaganje. Ipak, vrijeme nam istječe. Izvršitelji novog svjetskog poretka namirisali su krv. Proglašavanje koronavirusa pandemijom dobro je došlo u svrhu promocije plana njihovog Velikog resetiranja. Samo masovna oporba može usporiti i napokon zaustaviti produljenje moći tiranijske tehnokracije na vidiku..

Povej s svojimi besedami kaj sploh ta Bill Gates hoče. Še sedaj ne razumem. Nadzor? Zakaj nadzor? S kakšnim namenom?

Povej s svojimi besedami kaj sploh ta Bill Gates hoče. Še sedaj ne razumem. Nadzor? Zakaj nadzor? S kakšnim namenom?
[/quote]

O Vagabundo, pa kaj se skrivaš?

Vprašanje koliko bi sploh pomagalo. Sicer pa lahko prej eksperimentiramo na Veneri take neumnosti, več škode bomo težko naredili tam.

O Vagabundo, pa kaj se skrivaš?
[/quote]

Ne razumem. Še sedaj ne vem kaj hoče Bill Gates. Zakaj nočeš povedat?

Ne razumem. Še sedaj ne vem kaj hoče Bill Gates. Zakaj nočeš povedat?
[/quote]

Vaga, ljigavac, zakaj se skrivaš?

Vaga, ljigavac, zakaj se skrivaš?
[/quote]

Ne razumem!!!

Zakaj nočeš povedat kaj hoče Bill Gates?

Ne ni. Če bi vzel v roke osnovnošolsko kemiji/fiziko bi štekal, da je ideja sila zanimiva, hkrati pa bi tudi razumel, da gre le za koncept in ne nekaj kar bi bilo lahko izvedljivo.
[/quote]

Če bi pa ti imel paleontologijo na faksu, bi vedel, da ideja ni samo nora, ampak tudi morilska, pa koncept gor ali dol. Vsaka katastrofa se začne z idejo, sledi koncept, dokler se ne najde psiho, ki gre v realizacijo.