Zaton tradicionalne družine
Zdrava, da se pozdravi?:)[/quote]
Ok. Tista, ki ne zna biti tiho. Si vedno tko natancen?[/quote]
Zakaj pa bi morala biti tiho tista, ki ne zna biti tiho?:) Naj da ven kar jo tišči, samo najbolje da s kom, ki se spozna, amater jo lahko še bol zašuštra:)
Boom a so tebe zavračali kot otroka in se ti sedaj fržmaga, bolje tujec kot domač, slabše ne more biti?
Pa povej kaj iz svojega življenja, ker zgleda je le osebna izkušnja lahko dokaz kdo ima prav, po tvoje.
Ok. Tista, ki ne zna biti tiho. Si vedno tko natancen?[/quote]
Zakaj pa bi morala biti tiho tista, ki ne zna biti tiho?:) Naj da ven kar jo tišči, samo najbolje da s kom, ki se spozna, amater jo lahko še bol zašuštra:)[/quote]
🙂
One_Afna ja res, molk je huda oblika agresije. Bolje je dati ven. Sej veš, kjer je prepir, tam je ljubezen pa to.
Najhuje je, ko partnerja obmolkneta, četudi samo en. Tko da prva stopnja je dati ven, druga pa da se potem to debato kreativno usmerja, če ne drugače preko svetovalca, saj se izgubi perspektiva oz. razsodnost, kot si morda opazila kako potekajo debate na tem forumu.
Multinik je oboževalec Ruglja, tu mu Jung ne more pomagati glede na njegov poseben tip osebnosti, ampak samo rugljevski psihološki pripomočki s konkretno težo: lata, čevelj, kladivo, bukov štor, tnalo, železne klešče… 😀
Razen, če je molk za oba prijeten.
Razen, če je molk za oba prijeten.[/quote]
Markoflanc je pristavil svoj pisker.
To so same dobri nasveti iz Korana za muslimane in to bi lahko tudi koristno na teh evropskih prostorih, ki jih Islam osvaja z begunci.
Evropa je s svojim razmišljanjem družine v človeškem zatonu in potrebuje svežo kri, ki je sposobna živeti ceneje in bolj preprosto, pa še islam lahko tukaj začne z “neko svojo prenovo”.
Nikjer ne piše, da so ti prostori za vedno naši. Niso bili in ne bodo in tudi Slovanski predniki so sem prihajali kot barbari.
LOL
To so same dobri nasveti iz Korana za muslimane in to bi lahko tudi koristno na teh evropskih prostorih, ki jih Islam osvaja z begunci.
Evropa je s svojim razmišljanjem družine v človeškem zatonu in potrebuje svežo kri, ki je sposobna živeti ceneje in bolj preprosto, pa še islam lahko tukaj začne z “neko svojo prenovo”.
Nikjer ne piše, da so ti prostori za vedno naši. Niso bili in ne bodo in tudi Slovanski predniki so sem prihajali kot barbari.[/quote]
Moji so sem prišli drugače, ne kot barbari… Glede na takratne navade okoliških narodov, so bili moji daleč od barbarstva.
Nikjer ne piše, da so ti prostori za vedno naši. Niso bili in ne bodo in tudi Slovanski predniki so sem prihajali kot barbari.[/quote]
Moji so sem prišli drugače, ne kot barbari… Glede na takratne navade okoliških narodov, so bili moji daleč od barbarstva.[/quote]
Zemlja je stara približno 4.500.000.000 let in v kolikor bi ta leta prikazali v 24 urah, je človeštvo na zemlji zadnjih 5 minut!
Kaj se ti zdi obdobje čarovnic, nekje 500 let nazaj res tako daleč? Ti ga verjetno ne občutiš saj so ga tvoji predniki zaobšli.
Moji so sem prišli drugače, ne kot barbari… Glede na takratne navade okoliških narodov, so bili moji daleč od barbarstva.[/quote]
Zemlja je stara približno 4.500.000.000 let in v kolikor bi ta leta prikazali v 24 urah, je človeštvo na zemlji zadnjih 5 minut!
Kaj se ti zdi obdobje čarovnic, nekje 500 let nazaj res tako daleč? Ti ga verjetno ne občutiš saj so ga tvoji predniki zaobšli.[/quote]
Kdo pa primerja sebe in človeštvo z zemljo? To je zame in iz vidika mojega mikro-trenututka bivanja na zemlji povsem nepomembno. Morda pa se čutiš starega, zelo starega, če na dan privlečeš tako primerjavo?
Moji so zaobšli lov na čarovnice predvsem zato, ker v takratni Bohemiji tega niso počeli in so raje varili pivo. No, če sem natančen so se te čudne rabote končale približno takrat, ko je moj prapraprapraded prišel v LJ.
Sicer pa s primerjavo današnjih ljudi z njihovimi predniki skoraj v vsakem primeru prideš do barbarov, če greš dovolj nazaj po časovni premici.
Ej Senza! Tale tvoj podpis : V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih…
A to je tole všeč? Sklepam, da gre za tisti kritični lezbični čalenk na temo Schengena?
Daj, malo kritčno premisli zakaj so se narodi v EU obdržali kot so se tako dolgo… V bistvu bi morala malo bolj temeljito premisliti o pomenu družine kot osnovne celice naroda.
Hahaha… tale link… spolnost v islamu sploh ni tabu! Hahahaha!
V bistvu je kao dovoljeno vse razen…. in po tem razen prideš do nečesa… strašno omejenega.
Takole na hitro so vse te verske dogme namenjne predvsem hitrejšemu in efektivnešemu razplodu pripadnikov iste vere. Če pogledaš te iste dogme v krščanstu… je vse isti šmorn. Srednji vek pač…
Ne, gre za citat iz romana Naslada Elfriede Jelinek. Zanimivo, da si se vanj vtaknil v temi o tradicionalni družini, saj se Jelinekova v dotičnem romanu dotakne prav te… Priporočam, v glavnem. 🙂
Sicer ne gre toliko za to, ali mi je stavek samo po sebi všeč, saj všečnost nekako ni merilo, po katerem bi presojala ustreznost izbora besed za opis nekega splošnejšega občutja, aspekta, nemara celo uvida.
Tradicionalno družino smo pa na tem forumu že večkrat predebatirali, tako da mi ne smeš zameriti, če tokrat nisem in ne bom preveč angažirana.
Ne, gre za citat iz romana Naslada Elfriede Jelinek. Zanimivo, da si se vanj vtaknil v temi o tradicionalni družini, saj se Jelinekova v dotičnem romanu dotakne prav te… Priporočam, v glavnem. 🙂
Sicer ne gre toliko za to, ali mi je stavek samo po sebi všeč, saj všečnost nekako ni merilo, po katerem bi presojala ustreznost izbora besed za opis nekega splošnejšega občutja, aspekta, nemara celo uvida.
Tradicionalno družino smo pa na tem forumu že večkrat predebatirali, tako da mi ne smeš zameriti, če tokrat nisem in ne bom preveč angažirana.[/quote]
Fair enough!
Naslada… mogoče preberem…
Forum je zaprt za komentiranje.