Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ZAUPANJE

ZAUPANJE

Dobro jutro, draga gmajna.
Ja, vsaj bilo naj bi, kajne, saj jutra so
ponavadi vedno dobra, če smo do jutra
in do dne, ki je pred nami, naravnani z
ljubeznijo in z željo po uresničitvi vsaj
nekaj malega načrtov in dela, ki smo ga
odložili.

To jutro me je Z.M. popeljal v razmišljanje o zaupanju. O tem čudovitem občutku, v katerega bi človek moral vložiti veliko sebe, veliko svojih tihih upanj, želja, hotenj, veliko vsega bi moral vložiti v zaupanje vase, v zaupanje prijatelju, v zaupanje dnevu, v zaupanje v dobre začetek in še boljši konec. Tako pravi moj prijatelj:

——-
“Z vero v dobro pripomoremo, da se dobro tudi zgodi. Nikdar ne brskajmopo svojih ali drugih slabih izkušnjah; ne kličimo slabih vzorcev. Tokrat bo vse drugače, ker bo vse dobro. Nikar pa tega dobrega ne prepuščajmo samo svoji presoji; obstaja namreč še višja modrost.”

In še tole:

“Zaupajmo v dober konec vsega, česar se lotimo. Že to, da smo se lotili, je potrdilo pravilnosti naše odločitve. Upštevali smo tisti namig previdnosti, ki nam zagotavlja, da bo šlo.”
———–

Torej, prijatelji, si bomo danes zaupali ? Moje izkušnje sem prepustila preteklosti in se jim ne bom prepuščala, ne bom brskala po njih? Kaj pa vi? In – odločila sem se, da mi danes nekaj mora iti dobro, da se mora dobro začeti in še lepše končati. Taka je moja odločitev in prepustila jo bom gnetenju današnjega dne, veliko bom naredila na njej – na tej odločitivi in … ah seveda, nikakor ne bom pozabila na višjo modrost? Ne, ne na višjo, na visoko, višja modrost ….to smo mi tukaj, gmajnarji, visoki modrosti pa bom prepustila razmišljanje višje …

Lep dan, gmajna moja zlata, lep in poln zaupanja !!!

———–

Mariči --------------------------------------------------------------- Danes sem kradla čas. Ne počutim se krive. Srečna sem, ker to še znam. (po R.Kerševanu)

Mariči..ko popijem kavico..ko se spravim malo k sebi..pa vse tole ornk preberem..ker Z. M. že ve kaj piše..ti pa tudi draga moja! Lepo te je brati..en lep dan ti želim..poln zaupanja..v ljudi, ki si to zaslužijo.

___________________________________________________________ "Le kako naj moje sonce sije zmerom, če se pravo še kdaj skrije?" SHAKESPEARE

Dobro jutro, SončeK zlati, ki me boža tam
na trati … rada imam Z.M., zelo zelo
rada, ne znam povedati, o čem vsem se
z njim pogovarjam, kaj vse mi je že ponudil,
česa vsega naučil. Zato je moja jutranja misel
namenjena njemu in njegovim zapisanim naukom,
svarilom, prebliskom. In na morem si kaj, da ne bi
tega posredovala še komu. In gmajnica in ljudje,ki
si radi preberejo Z.M., imamo lepo začeto jutro.

Mariči --------------------------------------------------------------- Danes sem kradla čas. Ne počutim se krive. Srečna sem, ker to še znam. (po R.Kerševanu)

vsako jutro tko pozorno čitam tvoje besede …
in se kalim….
in mi je lepo..
Hvala ti Mariči , ker se trudiš in me učiš :))
dam ti poljubček , tudi dva !

New Report

Close