Zaustavimo enoumje!
Zanima me ali boste na volitvah sedaj in kasneje poskušali zaustaviti levo ali desno enoumje!?
Ko smo vsi veselo rušili ldsovce, sem poslušal od “intelekutalcev” kao o enoumju, sedaj pa jaz osebno vidim enoumje na desni, kar bom seveda poskušal zaustaviti.
Kaj pa vi? Katero enoumje boste torej zaustavili?
Kok ste smešni. Govorite o ENOUMJU. Sedanjem, prejšnjem, levem, desnem, hujšem, boljšem… ENOumje je lahko samo ENOumje. Ne more biti boljše ali slabše, ne more biti “boljše levo prejšnje enoumje” oziroma “slabše sedanje desno enoumje”.
Vedno bomo imeli ENOUMJE, ker bo vedno ENA politična opcija na oblasti. Ne moreta biti dve različni opciji hkrati na oblasti. Tega ni.
Ja ti si pa res eden tistih, ki ti je treba vse narisati, ker sicer nič ne razumeš.
Ti bom po domače razložil in boš ugotovil, da je ENOUMJE lahko različno. Ena politična opcija dela večje neumnosti kot druga. In ta sedanja je bistveno bolj NEUMNA od prejšnje.
Ali pa ti še ponazorim. Vsi v vladi delajo samo in samo tako kot diriga veliki vodja JJ. Sedi, vstani, dvigni roko…. Vidiš to je večje ENOUMJE.
Sicer pa mislim, da ti tega sploh ne boš dojel. Zato naj ti bo. Prav imaš.
Predlagam, da v času volilnega molka odpremo tukaj to temo. Pravopis je namreč osovražena teme na vseh razen na enem forumu. V času molka ne bo kaj dosti početi, pa predlagam, da bi kakšno rekli o pravopisu.
p.s.
Vsi se izgovarjamo, izgovarjate na hitrost tipkanja in pisanja, pa vam kaj uide. No pa povejte, koliko vas zna približno pravilno slovnično pisati, poleg tega pa še slepo desetprstno tipkati in s kolikšno hitrostjo.
Dokler je bilo samo enoumje, je še nekako šlo. Tisto, kar me res skrbi, je slaboumje ali celo brezumje.
“Opozicija je kriva, da ni bil sprejet zakon o zasebnem varovanju.” Branko Grims, o parlamentarnem postopku sprejemanja zakonodaje.
“In če zaenkrat to vpliva na letni ravni na nekih razmerah nekaj škatlic cigaret, potem to ni tako drastično in če iz vseh smetnjakov po mestih gledajo štruce kruha, tudi ne pomeni, da je zadeva zelo alarmantna.” Janez Janša, o inflaciji.
“Naročnina je bila znižana, morda pa so si ljudje to predstavljali drugače.” Branko Grims, o znižanju RTV naročnin.
“Prinesite mi članek, ki ni bil objavljen, jaz osebno se bom potrudil, da ga bodo objavili. Pa tudi tisti, ki ne more govoriti resnice v medijih, naj pride k meni, pa bom jaz povedal, kaj naj naredi.” Dimitrij Rupel, o tem, da politika nima vpliva na medije.
Temu ne moreš reči niti levoumje niti desnoumje, še slaboumje ne.