Najdi forum

Zaustavitev!

Na pomoč!
Kaj je vzrok problema in kako naj ga odpravim?
Ko želem izklopiti rač.: start+zaustavitev sistema se ne pojavi napis Zdaj lahko izklopite rač. ampak rač. še vedno dela(ga slišim), na monitorju zgoraj levo pa utripa črtica (-), potem ga s pritiskom na gumb(trikotnik v krogu) ponovno prižgem, problem z zaustavitvijo znova, skratka šele v recimo 4 poizkusu lahko izklopim rač.!?!
Sorry za takšen opis ampak rač. niso moja glavna okupacija, močno upam na rešitev! Hvala!

Najprej moraš povedati kateri operacijski sistem uporabljaš.Ali so to Windows 98,Windows 2000 ali Windows XP,oz. kateri drugi windowsi?

Microsoft Windows Me

Millenium Edition

Spoznal sem že vse operacijske sisteme od Win95/98,Win 2000,Win NT in Win XP.Žal ti moram, povedati,da Windows ME še nisem videl toda vseeno se bom potrudil,da ti pomagam.
Lahko,da so nastavitve v Control Panel za ugašanje sistema napačne.Nastavljene morajo biti tako,da računalnik shrani nastavitve in nato ugasne sam.
Mogoče se bo še kdo oglasil,ki ima na svojem računalniku instalirane Windows ME in ti bo lahko bolje pomagal.

Mogoče veš kakšno grafično karto imaš? Morda kaj od Matroxa?

Včasih nagaja kakšen antivirusni program.
Izklopi, nato poskusi ugasnit…

Pišem po nareku!!!! (tole ne raste na mojem zelniku)

Stvar dostikrat ni pojasnjena zakaj se to dogaja. Vendar največkrat takrat, kadar so računalniki v omrežju (žal je povezava na internet tudi določeno omrežje). Točen razlog tega dogajanja je težko definirati, ker lahko na to vpliva različna verzija IE, nastavitve power managementa…
Rešitev (ampak to ni rešitev ;-))) tega problema je:
* če se računalnik v določeni točki ne ugasne, se ga enostavno izklopi iz omrežja
* oziroma predvidevam, da računalnik ni star, ter za vklop in izklop nima stikala, temveč tipko – je potrebno to tipko držati 5 do 10 sekund.

Za vse skupaj ni ene pametne razlage razen tega, da Windowsi delajo po Gates-ovo!

Nataša & Rok

Hehe, a ti je tole en politik narekoval al kaj?
Stvari so zelo malokrat pojasnjene zakaj se dogajajo, ne vem pa zakaj je žal to, da je povezava na internet tudi določeno omrežje??
Mam občutek, kot da je tole pisal kak predsedniški kandidat al pa vsaj kandidat za župana :))

Nina a si že rešila problem?

;-))))

Tisto zgoraj mi je narekoval računalničar – “sistemc” (MCSE) z res dobrim poznavanjem MS-ovih sistemov.

Tisti ŽAL je bil mišljen kot to, da ne bi bila Nina presenečena kako ima lahko njen domači računalnik, ki verjetno ni povezan v “klasično mrežo”, takšne težave.

Upam, da bo Nina uspešno rešila težave, za katere bo po mojem mnenju najverjetneje treba sesuti mašino. Seveda ji priporočam, da si prej naredi backup podatkov.
Jaz bi na njenem mestu naredila klon diska (v tem primeru ne potrebuje backupa), v računalnik dala nov disk, ker je čisto možno, da so težave v disku.

Kaj pa jest veš………………….

Nataša

Tisto z omrežjem:

Napake, kot jih ima Nina, lahko poleg ostalega povzroča tudi nekomaptibilnost modema (skrbi za povezavo v medmrežje – ena omrežnih komponent v računalniku) z ostalo opremo.

Kot je že bilo zgoraj povedano. Najbolje, da Nina odnese računalnik k svojemu dobavitelju in naj ga uštimajo, da bo delal tako kot je treba.

Nataša

Vklopi APM – Advanced Power Managment.
Start-settings-control panel-system-device manager-system devices
Poglej če je APM z rdečim Xom zraven, ga vklopi. Če ga nimaš pa je računalnik prestar in tega pač ne podpira.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close