ZAUSTAVITEV
Prečital sem že vse odgovore, ki jih je dobila NINA na to temo in mi ne ustreza noben odgovor. Samo eden je malo bolj resen. Moj problem pa je naslednji:
Uporabljam računalnik pentium 120 iz leta 1997, Windowse 98. Ob zaustavitbi programa mi obstane slika z Windowsovo grafiko in napisom Windows se zaustavlja in tukaj obstane. Pustil sem ga tudi več časa pa nič. Od časa pa do časa se pa sam spomni in izvede zaustavitev brez problemov, do napisa zdaj lahko varno izklopite računalnik.
Moti me ker moram vedno na silo s stikalom prekiniti delovanje računalnika in nato ob ponovnem zagonu mi scan disk popravlja napake. Bojim pa se da bom sčasoma povzročil toliko okvar, da bom moral vse skupaj sesuti in instalirati znova.
Poznavalce vprašujem, kje je torej problem in kako se ga da rešiti, da ga ne nosim po servisih.
Hvala lepa vsem in lepo pozdravljeni. Mojum
Vsak odgovor je po svoje lahko resen, še posebej če veš, da je ogromno vzrokov za nepravilni shutdown.
Microsoft je na svoji strani naredil prav troubleshooter in ne boš verjel, kaj vse je možno za neuspešno zaustavitev problema.
Torej pojdi lepo po vrsti, zato pa da boš naslednjič dobil samo resne odgovore pa se zamisli koliko podatkov nisi povedal, ki so ključni za rešitev tvojega problema.
Če imaš Win 98 SE (druga izdaja), ti lahko pošljem popravek, ki omogoča normalno ugašanje.
LP Tajfun
Pozdravljeni !
Ja mislim, da gre za drugo izdajo, ker je v oznaki navedeno ” PC2 PQ VYHJ….itd, če je to prava oznaka. Če ste tako prijazni mi pošljite popravek, ki mi bi odpravil navedene težave.
Sam sem odkril v “Nadzorni plošči” na “sistems” ima na oznaki APM v rumeni barvi klicaj, ki pa ga ne znam odstraniti. Ker sem že sledil nekaterim nasvetom, mislim, da je problem ravno na tem rumenem klicaju.
Za trud in ponujeno pomoč že v naprej najlepša hvala.
Lep dan Marjan
Lahko pošljem… Samo kam???
Sedaj sem vpisal tudi emeil naslov in moj naslov je Marjan JERIČ, Pongrac 85, 3302 Griže.
Še enkrat najlepša hvala za trud in lep pozdrav Marjan
Poslano in zavrnjeno – z obvestilom, kao da imaš okužen računalnik (Bugbear). Ni mi sicer jasno, kako lahko strežnik email.si to zazna oz. zavrne…?
Preveri rač. z AV programom. ok?
Forum je zaprt za komentiranje.