Zavarovanje bančnega kredita
Pozdravljeni,
prosim za nasvet v zvezi z rešitvijo finančne situacije.
Sicer nismo v zavidljivi situaciji – zadeva je takšna, da smo tik pred vselitvijo v hišo, a denarja je zmanjkalo. Imamo že hipotekarni kredit in še en dodatni “potrošniški” kredit, a žal smo se ušteli, da bo za vselitev to dovolj….. Imam, glede na kreditno sposobnost, možnost še za en manjši kredit (ki pa bi bil v tej stiski dovolj….), a je problem v zavarovanju – saj bi naj bil z že odobrenim potrošniškim kreditom (cca 50.000 EUR) zavarovanje preko zavarovalnice izkoriščeno, in mi sedaj banka daje možnost le kredit z garancijo poroka. Vemo, kako je neugodno danes kogarkoli (tudi če ima pod palcem) prositi za poroštvo, sprašujem, ali imajo na vseh bankah zavarovanje z zavarovalnicami omejeno ? Ali je morda še kakšen predlog drugega zavarovanja….. bilo bi pa nam potrebno nekje 10.000 eur (lahko tudi manj…)
LP Pietra
ja, največja možna višina se dogovori med banko in zavarovalnico in ko si na maksimumu, si na maksimumu.
Porok je zelo elegantna rešitev, če seveda najdeš nekoga, ki je v teh časih pripravljen na to tveganje.
Možnost je še dodatni hipotekarni kredit.
Pa v skrajnem primeru kreditne kartice-ki imajo pa zelo visoke obresti, enako velja za limit na računu
Še dodatno vprašanje za tiste, ki se ukvarjate s financiranjem s krediti…..
Če je na eni banki zavarovanje preko zavarovalnice doseženo, ali je hipotetično mogoče dobiti kredit z zavarovanjem preko zavarovalnice na drugi banki, ki ima torej pogodbo z drugo zavarovalnico ?
Upam, da sem razumljiva – v višini plače torej ni problem, je le v doseženem limitu zavarovanja kredita preko zavarovalnice na matični banki…
?[/quote]
Ne vem sicer iz kaskšnega razloga to sprašujete, saj je moje vprašanje postavljeno v drugi smeri))))))
Kljub temu pa lahko povem, da je na hipoteki vsekakor še prostor, a hipotekarnega kredita ne bomo poviševali ter si s tem povzročali dodatnih stroškov (cenitev, ponoven vpis hipoteke itd….), saj gre torej sedaj za kredit, manjši od 10.000 Eur….
Moje vprašanje se je torej nanašalo na prekoračitev limita glede garancije kredita s plačilom zavarovalne premije na prvi banki, in možnost tovrstnega kredita pri drugi banki, ki ima pogodbo sklenjeno z drugo zavarovalnico…….
LP
?[/quote]
Ne vem sicer iz kaskšnega razloga to sprašujete, saj je moje vprašanje postavljeno v drugi smeri))))))
Kljub temu pa lahko povem, da je na hipoteki vsekakor še prostor, a hipotekarnega kredita ne bomo poviševali ter si s tem povzročali dodatnih stroškov (cenitev, ponoven vpis hipoteke itd….), saj gre torej sedaj za kredit, manjši od 10.000 Eur….
Moje vprašanje se je torej nanašalo na prekoračitev limita glede garancije kredita s plačilom zavarovalne premije na prvi banki, in možnost tovrstnega kredita pri drugi banki, ki ima pogodbo sklenjeno z drugo zavarovalnico…….
LP[/quote]
Mislil sem da vas zanima kredit, očitno pa denarja ne potrebujete tako zelo. Če bi bil banka bi vsekakor zahteval dodaten vpis hipoteke, sami stroški niso prav veliko različni od zavarovanja kredita pri zavarovalnici.
Za boljšo oceno vaših možnosti pa je žal premalo podatkov o vašem finančnem stanju.