Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute zavarovanje kredita v primeru bolezni

zavarovanje kredita v primeru bolezni

Pozdravljeni!
Imam eno čisto laično vprašanje, vendar sama resnično ne vem ničesar o kreditih.
Mama je precej bolna, na bolniški (plača neto ca.1100E) in bi rada vzela kredit za plačilo zdravljenja.
Ali kredit, ki ga zavaruješ s plačilom premije zavarovalnici, v primeru smrti matere, potem odplačujem jaz? Se s tem zavaruje banka ali kreditojemalec?
Ali je v tem primeru bolje vzeti hipotekarni kredit?

Se lahko jaz kakorkoli zavarujem glede odplačevanja v primeru materine smrti?

Pozdravljeni!

V vsakem primeru se dolg deduje. Banka se zavaruje, da ne izgubi nikoli nič. Kreditojemalec s tem ni zavarovan. Bolj primeren je kredit zavarovan pri zavarovalnici, da ne izgubite nepremičnine.

Zavarovanje, kjer bi se zavarovali vi v primeru materine smrti ne obstaja. Koristilo bi življenjsko zavarovanje mame, vendar mora biti oseba, v času ko se zavaruje zdrava. Morda vaša mama že ima kako življenjako zavarovanje sklenjeno kje, lahko preko kartic?

Srečno!

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Hvala za odgovor!
Torej v vsakem primeru dolg ostane. Ker sem sama še študentka in nimam dohodkov, je morda bolje zavarovati kredit hipotekarno, saj je konec koncev hiša mamina in mi je vseeno, če jo dedujem ali ne?
Ali je bolje, da se na nepremičnino “obesi” banka ali zavarovalnica?
Se pri tem oceni dejanska vrednost nepremičnine ali pod ceno? Kako torej dejansko izgleda to terjanje dolga, če si študent?

Zanima me še nekaj čisto hipotetičnega. Recimo, da se s staršem ne razumeš, da sta starša ločena, da otrok in starš sploh ne živita skupaj, da starš nikoli ni skrbel zanj ali se zanimal zanj, tudi v tem primeru otrok deduje dolgove? Ker to se mi pa zdi resnicno ne fer.

Nisi popolnoma razumela, pa tudi prejšnji odgovor je bil delno zavajajoč.

Ti ne deduješ nobenega dolga.
Dolgovi se prednostno poplačajo iz zapustnikve dediščine.
Se pravi, da boš dedovala toliko manj, koliko je dolgov. Če je dolgov več kot dediščine, ne boš dedovala nič, dolgov pa ti ne bo potrebno plačevati.

lpl

Lp L

Aha, vidim, da sem čisto narobe razumela.
To pomeni, da če mama nepremičnino prepiše na svoje otroke že zdaj (če nima hipotekarnih kreditov) in s tem postane brez premoženja, zavarovalnica v primeru, da kredit ni v celoti odplačan, mama pa ne bi zapustila premoženja, pusti nepremićnino pri miru?

Se opravučujem, če se zdi moje pisanje, kot da čakam, da mama umre in dedujem. Mama je res zelo bolna in vsi želimo, da poskusi še z zdravljenjem v tujini, ampak ona tega noče, dokler se ne prepriča, da ne bo s tem škodila svojim otrokom.

Prav razumete. Če bo brez premoženja bo zavarovalnica dolg odpisala. Pri hipoteki pa to ni mogoče. Lahko zaupate kakšno bolezen ima?

Lp,

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Se pravi je najbolj pametno, da vzame kredit zavarovan pri zavarovalnici. V primeru, da se ji stanje še poslabsa, pa prepiše nepremičnino na otroke.
Mama je stara 42 let in ima metastaziran maligni melanom (kožni rak).

Ni čisto tako preprosto.
Če dolžnik prepiše svoje premoženje na drugega, lahko upnik (zavarovalnica) v določenih primerih temu ugovarja in doseže razveljavitev takšne pogodbe.
Priporočam odvetnika.

lpl

Lp L

moja mama ima kredit za avto na porshe lizing kdo bo placal kredit v primeru njene smrti.ker je hisa prepisana na mene ona pa zivi pri meni

S spoštovanjem !

Zanima me glede na to, da imam življensko zavarovanje za primer smrti, da se pravi , da če pred potekom zavarovanja umrem, da potem verjetno banka lahko poplača kredit katerega imam še 4.leta pokrije iz te zavarovalne police ali ne .Polica za primer smrti se izteče leta 2016 in sklenjeno še pred poškodbo iz katere se je razvilo – tumor !
Da takšno vprašanje zaradi moje diagnoze o moji bolezni, da nekako ne vejo kako se bo bolezen razvijala .
Aha ugotovljen je ” gliom Intramedularni tumor Th2 ” in nekako težko se predvidi koliko časa še imam in zato me zanima, da seveda nebi rad puščal prevelikih dolgov .
Aha zavarovanje imam pri zavarovalnici Generali .

Hvala za odgovor in lep pozdrav !

Hvala !
Jože

V kolikor imate življenjsko zavarovanje sklenjeno predno je nastopila bolezen, dobijo zakoniti dediči po vaši smrti zavarovalnino kot je določena na polici in lahko poplačajo kredit. Upravičenca do zavarovalnine lahko tudi sami določite. Lahko pa polico vinkulirate banki, ki sama uredi.

Želim vam zdravja.

Lep pozdrav!

New Report

Close