Zavarovanje nepremičnine
Zanima me vaše mnenje o zavarovanju nepremičnine in premičnin v njej. Katero zavarovalnico najbolj priporočate in če lahko poveste zakaj!
Hvala in LP
Priporočam vam generali.ker je zelo dobro objeto vse in stanovanje ter tudi oprema ,če vas pa še kaj zanima mi pišite na email [email protected] lahko vam priporočim zastopnika
priporočam zavarovalnico Wiener Stadtische.
zakaj?
preberi si oziroma kupi si revijo MOJE FINANCE je noter en super članek, kateri primerja zavarovanja nepremičnin zavarovalnic na slo. trgu.
za kaj več, oziroma za točen izračun mi posredu podatke o kvadraturi hiše na mejl.
lp
Ne verjamem v kake blazne razlike med zavarovalnicami. Raje se držim ene za vse stvari – avto, stanovanje … Imaš popust, če zavaruješ več stvari. Tako sem izbrala kar Triglav, kjer sem začela z avtom, pa še agent je več kakor dober. Če želiš, ti ga priporočim.
sej to je res, da ti več stvari skupaj prinese določen bonus, kateri se ti upošteva pri premiji.
samo poglej pa primer da ti zavaruješ :
*nepremičnino
*življenje
*avto
no agent ti da nekaj % popusta, zavarovanje je pa za en klinc.
se ti pa nekaj zgodi ti pa ne dobiš niti za popravilo kaj pa šele za povračilo celotne škode.
kaj pa zdaj….
a ti toliko pomeni tistih par % popusta???
Ti to iz lastnih izkušenj ali malo na suho?
Kar poznam ljudi, da so pri Triglavu uveljavljali škodo zaradi stanovanja, so bili zadovoljni.
Pač pa recimo dvoji sosedje, zavarovalnica Generali, dobili figo.
ne iz lastnih izkušenj ker mi do škode na srečo še ni prišlo alpak iz prakse.
poznam tudi jaz nekaj ljudi ki so se križali, ko je nastala škoda. zakaj?
zato ker v njihovi polici ni bilo navede kar bi moralo biti in so naredili nekaj kar je predlagal zastopnik (kar nekaj samo da je on vč skasiral) pa še na popust so nasedli.
gre se pa tako za Triglav kot AS.
Mi smo že nekajkrat uveljavljali škodo pri Triglavu (toča itd..) pa smo bili vedno zadovoljni. Je pa res, da imamo super agenta, ki zna dobo svetovati. Ker sem tak tip človeka, ki prebere drobni tisk in naštudira ponudbo, sem ga seveda nekajkrat testirala in je vse moje teste prestal bp.
V takem primeru je skoraj najboljše, da najdete zastopnika ali posrednika, ki to dela opravlja za več zavarovalnic in ne samo za eno. On naj vam pripravi ponudbo večih zavarovalnic, razloži pogoje, svetuje.. vi sami pa se potem odločite, katera se vam zdi najustreznejša.
Vse zavarovalnice v veliki večini plačajo vso škodo, ki je nastala na zavarovanih stvareh. Če pa nekaj ni zavarovano, jih pa seveda nič ne briga. Krivo je torej slabo zavarovanje. Kar naj vam agent pred podpisom točno razloži, kaj imate za vaš denar v resnici zavarovano. Razlike v cenah za podobno zavarovanje pa znajo biti pri različnih zavarovalnicah precejšnje. Predlagam Generali ali WS.
Forum je zaprt za komentiranje.