Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute zavarovanje ob kreditu

zavarovanje ob kreditu

Z možem imava hipotekarno posojilo na 10 let. Anuiteta je v višini, ki si jo lahko privoščiva z najinima plačama in lahko ob tem še dokaj udobno živimo (z dopusti, potovanji, izleti,…)
Sem pa sedaj (šele!!) začela razmišljati, kaj bi se zgodilo v primeru, da se enemu od naju kaj naredi –nepričakovana smrt. Priznam, da me poprej ni nihče seznanil s tem, da se lahko ob hipoteki tudi življ. zavarujemo, tako da bi v primeru smrti, preostali dolg kredita nosila banka. Bog ne daj, da se komu kaj pripeti, vendar z eno plačo ne bi več mogla poplačevat kredita.
Vem, da sva pozna in sva se poprej premalo pozanimala, pa vseeno, ali lahko sedaj kaj narediva?

Predvsem me zanima, ali lahko sedaj, ko že odplačujeva kredit, zraven tega doplačava za zavarovanje, ki bi vključevalo poplačilo kredita v primeru smrti enega od naju?

Hvala za pomoč.

produktu, ki ga iščete, v tujini rečejo “zavarovanje ostanka kredita”,
vendar, kolikor vem, tega v Sloveniji ne nudi nihče.

Torej se lahko le klasično življensko zavarujete, in tudi določite upravičence za primer smrti.
Ta/ti lahko nato razpolaga z odškodnino, torej tudi poplača kredit.
je pa res, da nekatere banke včasih celo zahtevajo tako zavarovanje in tudi vinkulacijo upravičenj iz njega.

Še to: med kreditom in življ. zavarovanjem ni direktne povezave. Banka sicer lahko prodaja tudi zavarovanje, vednar sta to pravno gledano dva povsem ločena posla.

Zavarovanje za primer smrti je zelo priporočljivo, posebej, če imamo družino. Obstajajo življenska zavarovanja s padajočo zavarovalno vsoto pri večini zavarovalnic. Se pravi, smo ves čas zavarovani za trenutni dolg do banke. Po nekod so ta zaravovanja res izredno poceni (par EUR na mesec). Lahko napišite višino kredita in letnico rojstva, pa naredim ponudbo.

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

New Report

Close