zavedena, da ne bo se kdo
Da se se kdo ne naserje- kupim mami na posti free paket- telefon+kartica+ dobroimetje in z veliko napisano- brez vezave,…. za vse skupaj 19,90 eur. Glih za mamo, ki zelo malo rabi telefon.
Sedaj pa so mami na telefonu male tipke in ok menjamo z mojim.
Ker pa imam mobitelovo kartico, le te telefon ne sprejme, ampak, je potrebno kodo. Klicem danes na tusa in mi ga odklenejo za 20 eurov. No hvala lepa za to zavajanje.
Saj sem sama kriva, potem pa naj ne pisejo brez vezave in podobno, ampak se naj to na ovoj navede. Vprasam se, ce lahko aparat vrnem, pa rece, da le, ce je original zapakiran. Halo, kako pa naj bo se zapakiran,…
No bo pa mama imela male tipke. Toliko, da opozorim.
čakaj, kupljen izdelek normalno dela, ne vem kje ti vidiš kakšno zavajanje?
če prav razumem, ste naknadno menjali telefone med seboj… predplačniška kartica seveda ne bo delovala v vsakem telefonu kupljenem pri drugem ponudniku/na naročnino/v vezavi,… če nočeš biti vezan na podnudnika, v trgovini kupiš odklenjen telefon oz. plačaš storitev odklepanja, čisto preprosto
Nič ti ne googlaj, če boš kaj čarala po telefonu zgubiš garancijo, še rekli bodo, da si ga sama zaklenila.
Preprosta rešitev: družbo tuš mobil prijavi inšpekciji, dobili bodo porcijo kazni, da se jim bo zvrtelo.
Tvoj telefon bodo morali brezplačno odkodirati, če ne bodo pa lahko vložiš tožbo zoper njih, neko zadoščenje ti bo vsekakor dobra kazen zanje. Mene to jezi, da je kar joj.
Ljudje hitro pozabimo kar ne bi bilo treba. Že pred kakšnimi tremi leti je bil sprejet zakon, da družbe ne smejo imeti v prodaji zaklenjenih telefonov ! Na mobitelu jim je to jasno in dobro vedo, ne prodajajo več zaklenjenih telefonov, pred leti so tudi njihovi telefoni bili zaklenjeni. Na zadnje sem pred cca 4 meseci kupil na mobitelu predplačniški paket in tam je stekla debata tudi o zaklepanju, oni vedo za ta zakon. Telefon mi deluje tudi na druge kartice.
Res pa je, da brez vezave pomeni nekaj drugega, nisi vezana na njih recimo dve leti kot njihov uporabnik in ne plačuješ za nazaj koliko porabiš temveč kupiš “kartici v naprej za 5€” in to je pred plačniški paket.
Še zmeraj pa nimajo pravice prodajati zaklenjenega telefona. Da ne bomo tukaj modrovali, povej jim, da boš jih prijavila inšpekciji, če ne bodo telefona takoj odklenili, boš videla kaj bo, jasno to zahtevo poveš šefu in ne nekemu prodajalcu. V kolikor jim to ne zaleže jih prijavi, saj nimaš kaj za izgubiti. Inšpektor bo presodil kako je s tem zakonom in dobila boš nazaj pismen odgovor od inšpektorata. Potem z velikimi črkami javi kako je šlo.
Če se tako veliki firmi gre za tistih 20€ zaslužka potem tudi tebi verjetno ta denar nekaj pomeni.
Nič ti ne googlaj, če boš kaj čarala po telefonu zgubiš garancijo, še rekli bodo, da si ga sama zaklenila.
Preprosta rešitev: družbo tuš mobil prijavi inšpekciji, dobili bodo porcijo kazni, da se jim bo zvrtelo.
Tvoj telefon bodo morali brezplačno odkodirati, če ne bodo pa lahko vložiš tožbo zoper njih, neko zadoščenje ti bo vsekakor dobra kazen zanje. Mene to jezi, da je kar joj.
Ljudje hitro pozabimo kar ne bi bilo treba. Že pred kakšnimi tremi leti je bil sprejet zakon, da družbe ne smejo imeti v prodaji zaklenjenih telefonov ! Na mobitelu jim je to jasno in dobro vedo, ne prodajajo več zaklenjenih telefonov, pred leti so tudi njihovi telefoni bili zaklenjeni. Na zadnje sem pred cca 4 meseci kupil na mobitelu predplačniški paket in tam je stekla debata tudi o zaklepanju, oni vedo za ta zakon. Telefon mi deluje tudi na druge kartice.
Res pa je, da brez vezave pomeni nekaj drugega, nisi vezana na njih recimo dve leti kot njihov uporabnik in ne plačuješ za nazaj koliko porabiš temveč kupiš “kartici v naprej za 5€” in to je pred plačniški paket.
Še zmeraj pa nimajo pravice prodajati zaklenjenega telefona. Da ne bomo tukaj modrovali, povej jim, da boš jih prijavila inšpekciji, če ne bodo telefona takoj odklenili, boš videla kaj bo, jasno to zahtevo poveš šefu in ne nekemu prodajalcu. V kolikor jim to ne zaleže jih prijavi, saj nimaš kaj za izgubiti. Inšpektor bo presodil kako je s tem zakonom in dobila boš nazaj pismen odgovor od inšpektorata. Potem z velikimi črkami javi kako je šlo.
Če se tako veliki firmi gre za tistih 20€ zaslužka potem tudi tebi verjetno ta denar nekaj pomeni.[/quote]
Tušmobil ponuja, da odklene telefon za 20 eur. S tem je vsem zahtevam zadoščeno. Lahko pa se greš smešit tja.
Hehe, a je še vedno tako, da edini prodaja odklenjene telefone Mobitel? Sem mislil, da je to že mimo. Pred leti je namreč varuh konkurence ali kaj je že, odredil Mobitelu (kot operaterju s prevladujočim tržnim deležem), da mora prodajati odklenjene telefone. Škoda, ker tega ni naročil tudi ostalim operaterjem.
Če se tako veliki firmi gre za tistih 20€ zaslužka potem tudi tebi verjetno ta denar nekaj pomeni.[/quote]
Tušmobil ponuja, da odklene telefon za 20 eur. S tem je vsem zahtevam zadoščeno. Lahko pa se greš smešit tja.[/quote]
jaooo…saj te niso nikjer zavedli…z ničemer se nisi vezala…imajo samo zaklenjen telefon, ki je pod ponudbo v paketu po takšni ugodni ceni… in ja res se boš smešila s takšnimi, če se gre karkoli pritoževat
Jaz imam že dve leti telefon, kupljen u tušu….imela sem njihovo vezavo, nato sem jo prekinila in šla na mobitel.Tam so mi dali drugo številko (na mojo zahtevo), v telefonu delala brez problema….Ta telefon sem potem dala hčeri, ji kupila tušev free paket z novo številko (predplačniška) in tudi ta cifra v mojem telefonu dela brez problema….Nekdo zgoraj je omenil, da telefoni naj ne bi imeli več blokad in da naj bi delovali na številke iz vseh omrežij, tako mi je rekla tudi na mobitelu, ko sem jemala nov paket zase….Kako točno je pri telefonih na predplačniško sicer ne vem, ni mi pa logično…..
meni je normalno,d a je telefon zaklenjen….zato, ker je bil kupljen v paketu po tako ugodni ceni…če bi kupila sam tak odklenjen telefon bi bil verjetno dražji…in ja to ne pomeni nikakršne vezave – vezava je drugo – je pri naročnini, kjer se zavežeš, da boš naročnik določeno obdobje..in btw. tisti telefoni delujejo pa na mobitel kartico tudi… moj je bil tako kupljen in če dam notri mobi kartico on nekoga drugega normalno deluje…
meni je normalno,d a je telefon zaklenjen….zato, ker je bil kupljen v paketu po tako ugodni ceni…če bi kupila sam tak odklenjen telefon bi bil verjetno dražji…in ja to ne pomeni nikakršne vezave – vezava je drugo – je pri naročnini, kjer se zavežeš, da boš naročnik določeno obdobje..in btw. tisti telefoni delujejo pa na mobitel kartico tudi… moj je bil tako kupljen in če dam notri mobi kartico on nekoga drugega normalno deluje…[/quote]
Tebi je lahko prav in normalno, je pa nezakonito. Ja, se strinjam, ker ste vsi zadovoljni z vsem, kar vam rečejo in od vas zahtevajo, smo točno tu, kjer smo. Smešit se?? S čim? Ker zahtevam, da spoštujejo zakone? Ker ne dovolim, da se norčujejo iz mojega denarja? Ker mi zaračunajo nekaj, kar bi mi morali dat zastonj?…
zakona o tem, da telefoni ne smejo biti zaklenjeni, ni, če pa je, naj kdo prilima link
Apek je pritiskal na Mobitel in ta je pristal, da ne bo zaklepal telefonov. Pri tušmobilu je pa menda tako (brala na drugem forumu), da ima zaklenjene ta poceni predplačniške pakete (=brez vezave), naročniške pakete (=z vezavo) pa nima zaklenjenih. Nekomu so menda zastonj odklenili “predplačniški telefon”, ampak šele po dveh letih uporabe.
Tako da, žal, če ti računajo 20€ za odklepanje telefona, boš to morala odšteti. Niso ti dolžni narediti zastonj, ker ni tega zakona in tako niso dolžni napisati, da je telefon zaklenjen na tušmobil kartico.
meni je normalno,d a je telefon zaklenjen….zato, ker je bil kupljen v paketu po tako ugodni ceni…če bi kupila sam tak odklenjen telefon bi bil verjetno dražji…in ja to ne pomeni nikakršne vezave – vezava je drugo – je pri naročnini, kjer se zavežeš, da boš naročnik določeno obdobje..in btw. tisti telefoni delujejo pa na mobitel kartico tudi… moj je bil tako kupljen in če dam notri mobi kartico on nekoga drugega normalno deluje…[/quote]
Tebi je lahko prav in normalno, je pa nezakonito. Ja, se strinjam, ker ste vsi zadovoljni z vsem, kar vam rečejo in od vas zahtevajo, smo točno tu, kjer smo. Smešit se?? S čim? Ker zahtevam, da spoštujejo zakone? Ker ne dovolim, da se norčujejo iz mojega denarja? Ker mi zaračunajo nekaj, kar bi mi morali dat zastonj?…[/quote]
točno tako kot je napisala predhodnica – daj povej po katerem zakonu je to nezakonito…
jaz verjamem namreč,da če plačaš tušmobilu polno ceno tega tel., ki si ga dobil za 20 eur v predplačniškem paketu…ti ga zastonj odklenejo…oz. dobiš neodklenjenega
Če ne drugega smo za sigurno izvedeli, da mobitel nima zaklenjenih. OK, bomo tam kupovali telefone, odgovarjajočo kartico pa kje drugje ali pa preprosto ostali na mobitelu. Imam simobil predplačniški in mi deluje na vse kartice, če mi bodo kdaj ponudili zaklenjen telefon grem takoj h konkurenci in se naj slikajo.