Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zavese iz Ikee-pranje

Zavese iz Ikee-pranje

Kupila sem zavese iz Ikee. Ene si tiste ravne 60cm široke, ki jih moraš zašraufat na vodila.
To sem naredila bolj narahlo, da bi lahko še kdaj odvila 🙂
Druge so prosojno bele rolo. Nekako bi jih tudi lahko snela iz vseh vodil.
Problem pa je, ker so to na otip trde zavese. Ali se to lahko pere v pralnem stroju?
Kaj potem pride ven? A če jih zlikaš, je potem uredu?

Te zavese sem kupila bolj začasno, da ravno vsak ne vidi direkt noter.
Samo glede na naše finančno stanje, jih bomo imeli kar še nekaj časa 😉

Ker bi rabili vsaj še 4 tiste rolo varianto me res zanima, kako je s tem vzdrževanjem.

Hvala za vsak nasvet!

Meni je bilo rečeno, da so njihove panelne zavese nepralne. So mi všeč, ampak ne vem, če naj si jih privoščim pri treh majnhnih otrocih. Pa menda tudi kemično čiščenje ne pride v poštev. Me pa zanimajo izkušnje drugih. Jih ima prijateljica in so lepe, le to me moti.

kolikor je razvidno iz navodil za vzdrževanje se roloji in zavese ravne 60cm široke, ne perejo ne likajo ne belijo .. to je to kar imaš dokler traja..
lp

..kupila si lamelne zavese, ki se ne perejo…..navadne zavese pri ikei so normalno pralne, kot vsake…..včasih ni odveč pogledati na priložena navodila za vzdrževanje…….

Pred leti (nekje v zlatih 80-ih) so družinski prijatelji lamelne zavese prali kar v banji – najprej so jih namakali, nato pa drgnili s krtačko in odstranili vso umazanijo. Kolikor vem, še danes počnejo tako in taiste lamele so še vedno v uporabi…

Hvala!
Navodila so že in tudi pogledala sem jih.

Tudi sama sem že pomislila na to, da jih bom (ko bo treba) oprala na roke, sicer pa sem človek,
ki da vse kar je možno in ne možno v pralni stroj 😮
Ni dvakrat za reči, da ne bom tega tudi storila. Če rata rata, če ne, bom itak mogla kupit nove.

Zanimalo me je, če je že katera to poskusila in kaj je iz njih nastalo.

kljub oznakam, jih lahko opereš na roke, v banji kot ti je napisala Minka Binka, preverjeno ok na Ikeinih 🙂 Če boš probala s pralnim strojem, prosim sporoči kaj se je zgodilo…Hvala 🙂

Tudi sama imam bele lamelne zavese iz ike-e. Ker jih je bilo potrebno kraksati srm iz ostankov naredil prt za mizo ki ga na 90 stopinj perem v pralnem stroju in je se vedno kot nov. Zavese perem na roke (ker so nalepljene na nosilno palico). Namocim jih v kad in dodam pralni prasek. Malo predrgnem z rokami, sperem in dam susit. Ko so suhe jih zlikam in obesim. Imam jih ze 6 let in izgledajo se vedno dobro. Ceprav vsi pravijo da zavese niso pralne sem reskirala in mi ni zal….

New Report

Close