Zavese – so še in???
Kupila sem stanovanje in zdaj kupujem opremo. Ne vem kaj naj naredim z zavesami? So sploh še “moderne”, jih imate? Ne jaz ne mož jih ravno ne marava…ampak…. Odločila sva se, da jih v spalnici in otroških sobah ne bova imela, saj smo dovolj visoko in nihče nas ne vidi. Problem je pa v dnevni sobi in kuhinji, saj gledata na sosednji blok. Pa tudi drugače ne vem kakšen je zdaj trend glede teh zaves. Moja mama je skoraj v nezavest padla, ko sem rekla, da ne vem, če bova imela zavese, ker je to za njo nekaj najbolj nujnega in po njenem bi jih mogli kupiti še pred pohištvom.
Meni je zelo lepo videti lepe zavese ali roloje ali kaj podobnega, modernega. Meni so zelo všeč tiste zavese, ki so do tal, v cca 60 cm trakovih, tršega materiala, skoraj prosojne z različnimi motivi. Ne vem, kako se jim sploh reče.
Grde zavese pa so bile vedno out a nekateri jih še vedno imajo, skoraj preperele, rumene, na oknih.
Žaluzije imamo v službi in jih nikoli ne bi dajala v stanovanje. Moj okus, pač.
Golo okno ali balkonska vrata mi je pa grdo za pogledat in od znotraj, kakor tudi od zunaj.
jao kakšno vprašanje. pri nas si brez zaves (starejša obnovljena hiška) ne znam predstavljati sob. smo meli predvelikonočno čistko prali okna, zavese kok so se mi zdeli zidovi pusti. moderna stanovanja pa res odlično funcionirajo brez.
imaš toliko različnih možnosti, da se boš na koncu še težko odločila, kaj in kako.
jaz osebno bi gledala na izgled, da bo seveda lepo vidt v prvi vrsti pa predvsem na funkcionalnost!!!! (da se notri ne vidi, da je dovolj svetlobe, praktično za vzdrževanje itd.)
srečno pri izbiri to je kot modni dodatek na obleki
Zdaj ti iz takšnega blaga, kot so zavese, naredijo tudi nekakšne roloje, da niso ravno klasične zavese (jih poteguješ z vrvico navzgor). Ne vem pa, kako se to potem pere. Potem so tu še panelne zavese – po principu drsnih vrat, v 60 cm širokih trakovih do tal iz najrazličnejših materialov (blaga, rafije).
Naredita tako, kot je vama všeč. Mi nimamo zaves, ampak lesene žaluzije.