Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zavese – so še in???

Zavese – so še in???

Kupila sem stanovanje in zdaj kupujem opremo. Ne vem kaj naj naredim z zavesami? So sploh še “moderne”, jih imate? Ne jaz ne mož jih ravno ne marava…ampak…. Odločila sva se, da jih v spalnici in otroških sobah ne bova imela, saj smo dovolj visoko in nihče nas ne vidi. Problem je pa v dnevni sobi in kuhinji, saj gledata na sosednji blok. Pa tudi drugače ne vem kakšen je zdaj trend glede teh zaves. Moja mama je skoraj v nezavest padla, ko sem rekla, da ne vem, če bova imela zavese, ker je to za njo nekaj najbolj nujnega in po njenem bi jih mogli kupiti še pred pohištvom.

Kaj ima veze, če so IN ali OUT? Važno je, če so tebi všeč, če se ti da ukvarjati z njimi, če bodo pasale k pohištvu, itd itd.

Jaz mislim, da so zavese vedno IN, samo modeli se menjajo. Je pa odvisno od tebe, kaj ti je vsec. Meni osebno so zavese neprakticne in jih nimamo, imamo pa notranje roletke.

Se strinjam s tramag. Midva jih nisva imela namena imet. Nato sva jih vseeno kupila, ker se nam je s ceste videlo direkt v dnevno in kuhinjo. V ostalih sobah jih pa nimava.

Kaj pa kakšna odkačena senčila? Meni zavese nikoli niso bile všeč. Klasične zavese so skorajda pozabljene, kolikor se meni zdi.

Odvisno od stanovanja, če je moderno, se lahko brez, če ne pa morajo biti. Tako je moje mnenje.

V moderno stanovanje meni ne sedejo zavese. Jaz bi za kuhinjo in dnevno sobo izbrala notranje žaluzije.

pa ja, žaluzije, meni so zavese čisto mimo in še prat jih moraš pa pršice pa vse skratka nepraktično!!

Meni je zelo lepo videti lepe zavese ali roloje ali kaj podobnega, modernega. Meni so zelo všeč tiste zavese, ki so do tal, v cca 60 cm trakovih, tršega materiala, skoraj prosojne z različnimi motivi. Ne vem, kako se jim sploh reče.
Grde zavese pa so bile vedno out a nekateri jih še vedno imajo, skoraj preperele, rumene, na oknih.

Žaluzije imamo v službi in jih nikoli ne bi dajala v stanovanje. Moj okus, pač.

Golo okno ali balkonska vrata mi je pa grdo za pogledat in od znotraj, kakor tudi od zunaj.

Panelne zavese za moderno stanovanje.

Živi in pusti živeti

Mi imamo moderno opremo in nitaste zavese. Tudi jaz nisem hotela zaves, samo ni bilo druge, ker so mi stalno gledali v stanovanje. Nitaste so mi pa kar ok.

IN niso, lahko pa jih imaš:)

Niso IN, ampak jaz si stanovanje brez zaves težko predstavljam. Kot kakšna čakalnica.

Jaz sem v stanovanju nekatere zamenjala s tistimi na vrvico in imajo obteženo spodaj z kovinsko palico.So mi zelo všeč,ker jih lahko gor in dol premikam kot roleto,pa še moderne se mi zdijo.Če ujameš barvo in vzorec da paše k pohištvu znajo zavese zelo lepo zapolniti prostor.

jao kakšno vprašanje. pri nas si brez zaves (starejša obnovljena hiška) ne znam predstavljati sob. smo meli predvelikonočno čistko prali okna, zavese kok so se mi zdeli zidovi pusti. moderna stanovanja pa res odlično funcionirajo brez.
imaš toliko različnih možnosti, da se boš na koncu še težko odločila, kaj in kako.
jaz osebno bi gledala na izgled, da bo seveda lepo vidt 🙂 v prvi vrsti pa predvsem na funkcionalnost!!!! (da se notri ne vidi, da je dovolj svetlobe, praktično za vzdrževanje itd.)
srečno pri izbiri to je kot modni dodatek na obleki 🙂

Zdaj ti iz takšnega blaga, kot so zavese, naredijo tudi nekakšne roloje, da niso ravno klasične zavese (jih poteguješ z vrvico navzgor). Ne vem pa, kako se to potem pere. Potem so tu še panelne zavese – po principu drsnih vrat, v 60 cm širokih trakovih do tal iz najrazličnejših materialov (blaga, rafije).

Naredita tako, kot je vama všeč. Mi nimamo zaves, ampak lesene žaluzije.

Te zavese na poteg se čisto normalno perejo.Samo železni palici potegneš ven iz zašitega blaga vrvico pa zvežeš.

Meni se zdijo take lahne, čisto nežne bele zavese v modernem stanovanju prekrasne! Stanovanje naredijo zelo “nobel”, da se tako izrazim.
Skratka, lepe luči, zavese in tla naredijo stanovanje, ne oprema!

Mi imamo novejše stanovanje. V dnevni sobi imamo panelne zavese. Super zadovoljni. Pripiročam.

New Report

Close