Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek zavod in zaposlitev

zavod in zaposlitev

Prej sem brala v eni temi šimfanje zavoda in kako preko zavoda za zaposlovanje še noben ni dobil službe.

No, naj vam povem še zgodbo z druge strani: v naši firmi (štajerska) smo na zavod dali zadnjih 6 mesecev vsaj 15x povpraševanje po zaposlenih (širitev dela). Dela res niso fensi (skladišče, pakiranje, proizvodnja), ampak… na vsak razgovor so poslali čez 20 ljudi. Od vseh teh jih smo uspeli dobiti: 3. Pa še bi jih rabili. Ampak ljudje enostavno nočejo delat. Direkt ti povejo, da: ne morejo, nimajo varstva, ni prevoza, ni volje, bojo tako ali tako večina v bolniški, tako da nima smisla (to sami rečejo) ali pa jim enostavno ni!

Naj še povem to, da čeprav je firma privat, so vedno plače 15, pa regres je tudi vedno izplačan.

Dali smo tudi redno oglase v Večer, ampak vsak tak oglas je drag ko hudič. In skoraj nobenega odziva. Razen 1x, ko smo iskali nadomeščanje porodniške v pisarni. Takrat pa prošenj še pa še 🙂

No, me zanima, kaj porečete na to!

lep pozdrav, pepa

Na to porečemo, da si mnogi želijo delati v pisarnah, malokdo pa v skladišču ali proizvodnji.

Kdo bi si mislil, a ne ? 🙂

kok pa je plača?

Kaj porečemo?
Da le ni za vse kriv zavod, kajne?

Pepa,
je delo primerno za ženske? Imam prijateljico, ki obupno išče delo, a ne najde nič. Delala bi pa res karkoli, saj jo poznam in je res pridna.
Lahko malo namigneš, kam naj se obrne?

Kakšno pa ponujate plačo? In kakšni so delovni pogoji?

Zamislite se malo!

Jaz še vedno mislim, da človek za primerno plačilo raje dela kot za socialno sedi doma.

Saj se ne bi tako jezila, če ne bi samo jamrali, kako so ljudje brez služb…

Plača pa… ni največja, pa tudi najmanjša ne – daleč od tega. Saj ni fora v plači. Fora je v tem, da jih večina zavrne delo, preden je sploh govora o kakem plačilu.

lp, pepa

Mojca, je primerno. Pusti mail, ti bom pisala.

lp, pepa

tintin, misliš napačno. Večina jih raje sedi doma. Žal. In ne rabiš mi rečt, da se naj malo zamislim: tak problem nimamo samo mi, ampak kar veliko število firm okoli, pa tudi drugje po sloveniji. Zakaj pa misliš, da firme uvažajo delovce iz tujine (bivša jug, slovaška, češka…). To je zdaj dražje, kot zaposlitev sloveniji, ampak drugače pač ne gre.

pa lep pozdrav

Pepa, moj mail: novakmojc@gmail.com
Pazi: ni mojca, ampak samo mojc 🙂
Hvala ti!

Pepa, se popolnoma strinjam. Ampak tu boš najprej slišala kako ni nobenih služb, takoj ko pa kdo pove, da išče delavce in da jih ne dobi, pa začnejo, ja za kako plačo pa, pa kakšno delo, pa ne vem kaj še.
Skratka vsi Slovenci bi delali v pisarni, plača najmanj 180 tisoč neto, dopust vsaj 25 dni na leto, pa nobenega kompliciranja glede bolnišk, kajti ko prvič zakašljaš je treba najmanj en teden ležat, pa seveda delo mora biti enoizmensko, brez nadur in še marsikaj bi se našlo.
Svaka čast izjemam, samo še vedno trdim, da tisti ki hoče delat, delo dobi. In nihče me ne bo prepričal v nasprotno. Izjema so samo mladi pred prvo zaposlitvijo, starejši tik pred penzijo in invalidi.

lahko še meni napišeš kaj več,kakšen delovnik,pa kam se lahko obrnem za informacije?
Moj mail :nina.ornik@triera.net

od kod ste, če ste celje ali okolica, pridem takoj delat!

Zakon ponudbe in povpraševanja velja tudi na trgu delovne sile.
In po mojem ni daleč dan, ko bodo razni skladiščni in proizvodni delavci imeli večje plače od raznih administratork.

a ti bi pa šla delat, pa ne bi vprašala kakšno delo je in kakšna plača. si pa usekana

pepa tudi meni prosim pišite na majacasa@gmail.com,prosim

Pozdravljeni!
Se mi lahko prosim oglasite?
Tudi jaz obupno iščem zaposlitev,sem iz Mb.
Hvala,lep pozdrav!

jaz bi tudi rada malo več zvedela o vašem delu

sijezvezdica@yahoo.de

lp

New Report

Close