Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek zavod za zaposlovanje

zavod za zaposlovanje

ali so še kateremu naredili naslednje; povabili na razgovor za delo v revozu ,novo mesto, nato pa dali za podpisati izjavo da imajo že dogovorjeno zaposlitev kje drugje ali pa obvezno sprejeti ponujeno zaposlitev, nato pa te izbrisali iz evidence brezposelnih

Tako pač je, če ne sprejmeš ponujenega delovnega mesta, te brišejo iz evidence.

A zelo si jezna, ker so ti ponudili službo?

ne zaradi tega ,jezna sem ker moraš vzeti točno to delo dela se samo nočna, imam 4 otroke in si zaenkrat tega nemorem privoščiti

ja, moraš sprejeti, sicer letiš iz zavoda, razen če dobiš žig “ne ustreza” – samo ne vem, kje in kako in v katerem primeru se ga lahko dobi, poznam pa osebo, ki je ta žig dobila in ostala na zavodu.

Menda moraš tudi sprejeti službo, kjer se zahteva 2 stopnji nižja izobrazba (vendar tega ne trdim, ker nimam izkušenj).

Pravilno, da nisi sprejela, sama tudi sprejmem tisto delo, ki mi odgovarja, ker v službo ne mislim hoditi na silo in nesrečna.
Delo moraš opravljati z veseljem, na zavodu na to možnost niti ne pomislijo.
Banda.

Veliko uspehov ti želim pri iskanju tebi primerne zaposlitve. Misli nase, ker drugi ne bodo, še najmanj pa zavod.

Takega dela marsikatera ,,normalna,, mati s štirimi otroci ne bi sprejela. Sama ga tud ne bi, pa čeprav imam samo eno hčero. Saj te ni res, da osebe, katere so na zavodu, da morajo sprejeti res vsako delo.

Drugače pa sem sama zaposlena na srečo.

Obilo uspeha ti želim pri iskanju primerne zaposlitve.

Če pa noče pomoči zavoda pri iskanju zaposlitve, se mora odjaviti z zavoda.
Zavod ponuja pač take pogoje, kot jih ima – če jih sprejmeš, prav, če ne, pa te nihče ne sili, da si prijavljen pri njih.

Po zakonu, ki si ga ni zmislil zavod, je vsak dolžen po 6 mesecih prijave sprejeti zaposlitev tudi do 2 stopnje nižjo od njegove izobrazbe.
Tako pač je!

Delo, za katero te Zavod pošlje preko napotnice na razgovor in ti potem tam rečejo, da so se odločili zate, si dolžan sprejeti, ali pa te brišejo iz baze iskalcev zaposlitve.

Mnogo je ljudi, ki jim njihovo delovno mesto ne odgovarja, pa vseeno delajo. Je pa razlika, če ti delovno mesto “samo” ne odgovarja, ali pa je neprimerno. Za mater štirih otrok je nočno delo neprimerno, to se strinjam in pomoje, če boš s takšno utemeljitvijo to razložila svoji svetovalki na zavodu, boš lahko ostala prijavljena in ti ne bo treba sprejeti tega dela.

Sama sem bila pred leti ( 7 let ) na zavodu prijavljena. Ko mi je svetovalka ponudila delo, katero niti pribljižno ni bilo primerno zame, sem jo samo vprašala, če bi ga ona, kot mati sprejela. Rekla je, d ane bi in sem jo nato vprašala zakaj potem to ponuja meni.

cilj zavoda ni v tem, da bi ti hodila z veseljem v službo, temveč v tem, da ne boš več prijavljena na zavodu in imela službo

nika napisal:

> cilj zavoda ni v tem, da bi ti hodila z veseljem v službo,
> temveč v tem, da ne boš več prijavljena na zavodu in imela
> službo

Saj, zato pa je tako kot je.

verjetno, ker je tisto ponudbo imela in ti ni imela kaj drugega ponuditi, saj ona ne more vedeti (lahko samo predvideva), da je ne boš sprejela, pa četudi ve, da si mati in ker je najbrž njena služba taka, da ti ponudi vse možnosti

Razlika je, če ti svetovalka ponudi delo, to ni v bistvu še nič dorečenega;
v drugem primeru gre za drugo stvar – da te pošljejo nekam na razgovor, si izbran za delovno mesto in če to šele odkloniš, ko si v bistvu že “dobil” službo, potem te črtajo z zavoda.

Dokler bo zavod tako kot po tekočćem traku pošiljal ljudi na delovna mesta se ne bo stanje spremenilo. Edino kar se bo zmanjšalo je to, da bo manj prijavljenih iz drugega razloga. Pač ne bodo sprejeli napoteni takega delovnega mesta. Jasno pa je, da je svetovalki pač vseeno kako se ti v službi počutiš. Važno, da je njej lepo, ko tam sedi in teži vsake 3 mesece 100 na uro in te pošilja nevem kam vse. Mislim, a to pa je normalno???

Sicer pa se je lahko oglašat, če si zaposlen in pravit, kako ima zavod prav. Ko enkrat tam pristaneš, vidiš, da niti približno ne poiščejo primernega dela, temveč delo ki je pač prosto.

Se spomnite, ko je ne tako dolgo nazaj Maja Novak pisala v svoji kolumni v Mladini, da so ji na zavodu ponudili delo čistilke. Ona je drugač dipl. pravnica, pisateljica in prevajalka.

ne želim zagovarjati zavoda, vendar mislim, da če bi ljudje, ki so prijavljeni na zavodu čakali na zanje idelano službo, kamor bi hodili z veseljem, bi lahko bili prijavljeni na zavodu v nedogled, koliko ljudi pa hodi v službo z veseljem

bivša sošolka je doma že nekaj let, ker ne dobi službe, o kateri sanja (zelo specifično – učila bi določen jezik in še tistega samo pri določeni generaciji in v določeni vrsti šole) – drugega noče. Ni prijavljena na zavodu – saj ne more biti pri takih zahtevah.

Kar se tiče Zavoda za zaposlovanje vam lahko povem le eno.
Brez službe sem bila že trikrat in mi zavod niti enkrat ni “poiskal” službe.
Vse službe sem poiskala sama.
Če bi čakala na njihovo “pomoč” bi bila celo življenje doma. Amen.

povedala sem že, da ne želim zagovarajati zavoda, bila sem enkrat tam prijavljena in prvo, kar nam je svetovalec povedal, je bilo, da obstaja več načinov iskanja zaposlitve:

pasivno – ko ti oni iščejo prosto mesto in ko podjetja sama pri zavodu dajo razpis

aktivno – ko sam pošiljaš prošnje ne glede na razpise, ker vsa podjetja ne dajejo razpisov, hotel nam je povedati, da je danes zelo pomembno ponujanje samih sebe, svjoih kvalitet

in to, ali je tisti svetovalki vseeno, kako se ti počutiš v službi, je irelevantno, ona dela tam verjetno po pravilih in si ne sama izmišljuje, najbrž, težko si upam soditi o njenem delu, ker sama nisem še delala njenega dela in ne poznam ozadja – še posebej zato, ker se kdaj najde pri nas kakšen pameten in nam soli pamet, kako bi mi lahko delali, ko pa pojma nima zakaj, je tako kot je

to je nam med vrsticami povedal na prvem skupinskem sestanku svetovalec, da bomo morali delati večinoma kar sami, stroške pošiljanja prošenj in potnih stroškov za razgovore, pa da oni krijejo in za dokončanje šole ali kake tečaje, da plačajo ali prekvalifikacijo (samo ne vem, pod kakšnimi pogoji že, je že dolgo nazaj)

nam je dal vedeti že na začetku, da ne bodo svetovalci namesto nas iskali službe

Zavod te posreduje le na tista delovna mesta, za katera delodajalec posebej želi napotitve iz evidence.
Če ima potrebo po npr. ekonomistu, ne bo iskal preko Zavoda, ker je ekonomistov itak več kot preveč. Ponavadi delodajalci želijo posredovanje za proizvodnjo, kovinarje, šoferje… – pač za taka dela, kjer je težje dobiti ustrezne kandidate.

včasih bi lahko tile uradniki vkolpili tudi zdrav razum, ne pa samo slepo sledili pravilom, npr. tista uradnica, ki je mater s s štirmi otroki posalal na nočno delo bi potrebovala samo ščepec soli v glavi in malček empatije

Še moj lonček!
Zavod za zaposlovanje je inštitucija, ki spada pod Min. za delo in družino. Svetovalkino delo narekujejo druge (beri, vlada, katero smo izvolili) najbrž ne napotujejo brezposelnih oseb na razgovore zato, da bi jih spravile v slabo voljo.
Glede na to, da ste nekatere zelo informirane in razgledane, opažam, da z zadevami zelo na tekočem, ste verjetno spregledale članek pri Dnevniku, s kakšnimi težavami se srečujejo v Revozu z delovno silo. Če pogledate podatke o št. brezposelnosti se najbrž zgrozite, da bo omenjeno podjetje moralo zaposliti tujce, ker kao ni domače delovne sile.
A je to normalo?
Vsak pri sebi pa naj še naprej izkorišča državo z namišljenim samohranilkami, brezposelnostjo (tisti, ki bi zares želeli delati so izuzeti) pa še bi se kaj našlo.
Tisti, ki pa vsak dan hodimo v službo za cca 600€ pošteno plačujemo vrtce in prehrano v šoli, smo pa tako ali tako sami krivi. A ne?

Meni pa ni jasno, kaj za vraga se toliko razburjate zaradi Zavoda.

Zavod vam omogoca premostitev, dokler si ne poiscete sluzbe in ne pridete do lastnega zasluzenega dohodka. Ponuja vam delo in sluzbo, ki se na trgu ponuja. Ne more zdaj svetovalka na Zavodu narediti delovno mesto za vas v nekem podjetju, ce ga ni.
Vsem nam je pomembno, da opravljamo delo, ki nas veseli in da radi hodimo v sluzbo, ampak v interesu vseh nas je tudi, da hodimo v sluzbo. A ni? Ocitno ne,k er so nadomestila in socialna pomoc dovolj visoki, da ni treba delat.

Jaz bi uvedla sistem, kakor je v tujini. Dokler si na Zavodu, si na razpolago drzavi in skrbis za bolne in onemogle in starejse, delas v parkih, cistis ceste ipd. Za tisto nadomestilo, ki ti ga drzava dodeli, opravljas pac neko druzbeno koristno delo. Pa da vidimo, koliko bi bilo potem prijavljenih na Zavodu.

Mah, zdaj se boste jezile in usule plaz kontra postov. Mogoce sem pa jaz le iz nekega drugega sveta, ko razmisljam, da moram zase poskrbet sama in da nobena drzava in noben Zavod ne bo mogel poskrbeti zame tako dobro, kot to lahko storim sama.

Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.

New Report

Close