Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Zavod za zaposlovanje iz prakse

Zavod za zaposlovanje iz prakse

očitno me čaka odpoved iz poslovenih razlogov. Ker nimam izkušenj, vem da mi pripada pri 14 letih delovne dobe nadomestilo za 6 mesecev….
zanimajo me ostale zadeve: Ali zavod preverja naprimer finančno stanje, recimo…kak avto imam, koliko na računu (kot na primer pri vlogi za znižanje vrtca)
drugo me zanima, ali te res nonstop klicarijo domov, hodiš na razgovore, ki ne ustrezajo tvoji izobrazbi, ali res hodiš okol po podjetjih in nabiraš žige, kje vse si bil..ali so res tako strogi, da moreš bit 6 ur doma….
saj ni problem, zgolj zanima me..,..vaše izkušnje…in dejstva….
hvala

Pozdravljeni,

nadomestilo za primer brezposelnosti vam pripada ne glede na sicerjšnje finančno stanje. To se ne preverja. Nadomestilo se ustrezno zniža le, če v času njegovega prejemanja mesečno zaslužite več kot 200 EUR.

V primeru neizpolnjevanja naloženih obveznosti je predvidena možnost prenehanja pravice do nadomestila, kako strogo se to izvaja v praksi pa vam bo morda napisal kdo drug.

Lep pozdrav!

*********************************** EVA STROPNIK, univ. dipl. prav., Geovin, geodetske storitve in pravno svetovanje, V. Stropnik s.p., Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem.

Jaz sem nad Zavodom prav presenečena. Na začetku sem jim omenila, da me zanima samozaposlitev (čeprav tega še nisem resnično vedela, hotela sem se samo izogniti temu, da me kličejo na vsako delovno mesto v radiju 70 km). V petih mesecih me niso poklicali niti enkrat, preverjali niti enkrat (tudi sicer tega več ne počno, saj ti ni treba sedeti doma, če te slučajno pokličejo). Poslali so mi samo en namig za službo, kamor pa me itak niso izbrali…….. Zdaj čakam na ponovno sprostitev sredstev za samozaposlitev in odprem svoj S.P.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close