Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zavod za zaposlovanje, kaj pomenijo delovna mesta v pdf

Zavod za zaposlovanje, kaj pomenijo delovna mesta v pdf

Na spletni strani Zavoda za zaposlovanje imaš dve varianti iskanja zaposlitve in sicer greš pod iskanje dela, klikneš na kraj in ti najde dela.

Druga opcija je pa preglednica prostih delovnih mest v pdf-ju, pri kateri piše, da delodajalci želijo samo javno objavo. Pri tej preglednici sem opazila, da so opisi del precej skopo napisani, roki za prijavo kratki,…

Zanima me kaj je razlika oziroma, kaj naj bi to pomenilo, da delodajalci želijo samo javno objavo, zakaj so prosta delovna mesta ločena, ena v pdf preglednici, druga pa najdeš pod iskanjem. Če se ne motim ta preglednica visi tudi na tabli pred samim Zavodom. V čem je fora tega, morda kdo ve?

Na seznamu kjer piše da delodajalci želijo samo objavo je delovno mesto že oddano.

Na ta drugem seznamu pa bohsigavedizakaj ne dajo jasno sporočilo o tem da je delovno mesto tudi oddano. Izvzeti so doktorji v bohsigavedikjetojetočno in varilci.

A pa je to potem za ziher, da so vsa mesta na seznamu oddana. Imam namreč razgovor, razpis je bil prav na tej preglednici…torej lahko pričakujem, da me kličejo zaradi lepšega in da ne bo nič. No saj se je tudi meni zdelo, da je ta preglednica čudna…in da bo nekaj na tem, da so to že oddana mesta.

Za prosta delovna mesta v pdf-preglednici je zelo verjetno, da delodajalci zadnje že imajo kandidata. Želijo namreč zagotoviti predvsem javno objavo po zakonu. Torej je manjša verjetnost, da tam dobiš službo, ni pa popolnoma nemogoče.

Za prosta delovna mesta, ki jih na spletni strani zavoda najdeš v iskalniku, pa praviloma velja, da delodajalci zanje še nimajo kandidatov. Se pa lahko tudi tu zgodi, da kandidata že imajo oziroma da najdejo ustreznega še pred iztekom roka za prijavo.

Delodajalci namreč pri sporočanju prostih delovnih mest niso dolžni navajati, ali imajo kandidata ali ne, oziroma jih tega ne morejo/ne smejo niti eksplicitno vprašati …

zakaj se potem objavljajo oglasi če so delovna mesta že oddana ,tej oglasi v pdf so pogosto zelo zanimivi 🙂 in dobro plačani, a ima smisel pošiljat prošnje?

http://apl.ess.gov.si/DnevnePreglednice/CSZRSZ/javna_objava.pdf

New Report

Close