Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zavod za zaposlovanje – zdravstveno zavarovanje

Zavod za zaposlovanje – zdravstveno zavarovanje

Zdravo!

Starejša znanka se je danes prijavila na zavod za zaposlovanje.

Tam je dobila potrdilo o prijavi na zavod, ki naj bi ji služilo za ureditev zdravstvenega zavarovanja.

Zdaj se je name obrnila po pomoč, ker ne ve katero zdravstveno ji bo iz naslova tega obrazca krito – obvezno zavarovanje ali dopolnilno zavrovanje? Če je kdo pred kratkim urejal to zadevo, prosim za pomoč. Hvala.

samo in zgolj obvezno. dopolnilno si vsak plačuje sam – to si mora urediti na kateri od zavarovalnic.

Če bo znanka prejemala denarno nadomestilo, ji bo obvezno zdravstveno zavarovanje plačal zavod, dodatno pa si bo morala sama.

Če ni prejemnica nadomestila in če ne bo prijavljena na centru za socialno delo pa si bo morala obvezno IN dodatno zdr. zavarovanje plačevati sama.

Če se bo prijavila na CSD ter bo prejemnica soc. pomoči pa ji bo to poravnal CSD.

ampak, če ima moža, ki je zdravstveno zavarovan, se lahko zdravstveno zavaruje preko njega (obvezno zavarovanje).

Torej ona ima potrdilo, kjer piše da je v evidenci brezposelnih oseb in da ni prejemnik denarnega nadomestila ali denarne pomoči. Vlogo za denarno pomoč bo oddala jutri.

Kakor je znanka razumela to potrdilo znanka nese na Zavod za zdravstveno varstvo in na podlagi tega potrdila ji ne bo potrebno plačati (bo upravičena do plačila) obveznega zavarovanja? Ali to drži?

Ja, v času upravičenosti do denarnega nadomestila ji bo OBVEZNO zdravstveno zavarovanje plačeval Zavod za zaposlovanje, ampak kot so jih rekli, mora to it uredi na Zavod za zdravstveno zavarovanje. Dopolnilno zavarovanje pa si še vedno mora uredit pri Triglavu, Vzajemni itd. – kar verjetno že sedaj plačuje.

Po preteku obdobja upravičenosti do denarnega nadomestila si bo morala zavarovanje urediti drugače – ali ga bo plačevala sama (skoraj 15 eur na mesec), ali bo zavarovana npr. po možu, ki je zaposlen, ali bo zaprosila za denarno socialno pomoč in bo zavarovana kot prejemnica DSP-ja.

Sicer pa naj znanka vse, kar ji ni jasno, vpraša svetovalce/referente na teh zavodih.

Ne, ne drži. Ona mora nesti na ZZZS zraven to potrdilo in obrazec M1, ki ga kupi v knjigarni. S tem se bo prijavila v zavarovanje, ki pa ga bo morala plačevati sama, dokler ne bo dobila odločbe s strani CSD. Ko bo dobila odločbo ji bo od takrat dalje zavarov. plačeval CSD. Če ima moža, ki je zaposlen pa se lahko menda zavaruje tudi preko njega.

Gospa ni upravičena do denarnega nadomestila, zato ji zavod za zaposlovanje ne bo plačeval ničesar. Sama bo plačevala OBVEZNO in DODATNO zavarovanje do odločbe centra.

Ravno referentka na zavodu ji je rekla, da zgolj to potrdilo velja za pridobitev pravice do zavarovanja.

Ker se mi je informacija zdela “sumljiva” sem povprašala še tu.

ja saj moraš to potrdilo dejansko nesti zraven..zato, ker tudi če se ti prijaviš na CSD za dsp moraš biti prijavljen na zavodu kot iskalec zaposlitve (upam, da se nisem zlagala 🙂 )…. skratka to potrdilo naj ima zraven na zavodu za zdr.zav, poleg tega pa še rabi obrazec M1, kot sem napisala

Ok. Hvala za pomoč.

Živjo, mene pa zanima, če moraš biti za dodatno zdravstveno zavarovanje prijavljen na zavodu namreč na csd bi zaprosila samo za plačilo dodatnega zdravstvenega zavarovanja, osnovno sem zavarovana po možu, za socialno pomoč nebi zaprosila. Lp

New Report

Close