Zavod
Lepo pozdravljeni!
Trenutno še delam prek študenta. Imam pa občutek, da dela ne bom imel več dovgo. Potem sem bom prijavil za zavod. Pa me zanima kaj mi vse pripada iz zavoda za zaposlovanje? Prijatelj mi je rekel, da eno leto sem upravičen do okoli 188€ in osnovno in dodatno zavarovanje. Je to res? Žal se ne spoznam se na zakone itd. Pa bi lepo prosil za pomoč.
Lp
Pripada ti nič kaj dosti, če ti ne podaljšajo (oz te vržejo z Zavoda) ampak po teoriji:
Dokler si prijavljen na Zavodu kot aktivni iskalec zaposlitve ti pripada:
– Denarna socialna pomoč v višini med 188,xx€ in 270€ odvisno ali živiš doma ali na svojem itd…
– Hkrati ti pripada oprostilo plačila za dodatno in osnovno zavarovanje (povezano z denarnim nadomestilom na CSDju)
Denarno nadomestilo lahko prejemaš v nedogled, samo po 12 mesecih prejemanja (oz če prejemaš več kot 12 mesecev v 18 mesecih) se CSD in država lahko vsedejo na tvoje premoženje ki ga ne moreš nato prodat, ampak ko nekdo za tabo deduje mora izplačat oz. vrnit pomoč ki si jo prejemal v višini 33%(to nisem ziher ampak tu nekje je kolko vem) vsep omoči ki si jo prejel izvzemši prvih 12 mesecev….
Koliko pa vem, pa lahko dobivaš denarno pomoč 12 mesecev, potem nič 6 mesecev in potem spet 12 mesece in spet 6 mesecev nič in tako dalje v nedogled, in ti ne bodo nič ”rubili”
Forum je zaprt za komentiranje.