Zavozlani lasje na zatilju
Krtača je že v redu, ampak mora biti prava, velika krtača, ne pa te popularne krtače za lažje razčesavanje. S temi v bistvu sploh ne razčešeš zares, potem je pa štala.
Glede vozlov pa. Ko vozli enkrat so, taki nerazčesljivi, se jih razčeše z nanosom olja, kateregakoli. Vendar je moja izkušnja, da ko se enkrat vozla, vedno na istem mestu, je treba pod škarje. Druge ni. Ker to je tako ali tako znak, da so lasje razcepljeni, konice stanjšane, pač čas je za frizerja.
Krtača je že v redu, ampak mora biti prava, velika krtača, ne pa te popularne krtače za lažje razčesavanje. S temi v bistvu sploh ne razčešeš zares, potem je pa štala.
Glede vozlov pa. Ko vozli enkrat so, taki nerazčesljivi, se jih razčeše z nanosom olja, kateregakoli. Vendar je moja izkušnja, da ko se enkrat vozla, vedno na istem mestu, je treba pod škarje. Druge ni. Ker to je tako ali tako znak, da so lasje razcepljeni, konice stanjšane, pač čas je za frizerja.[/quote]
Po mojih izkusnjah ravno ne drzi … menjala sem kar konkretno nekaj krtac, velikih, ne samo takih za lazje razcesavanje – koncala pri velikem, redkem glavniku z debelimi zaobljenimi zobmi (cena par €, nic posebnega).
Lase imam zelo dolge, skoraj do pasu, mocne, rahlo skodrane, pa se ne vozlajo toliko, da jih z glavnikom ne bi bilo mogoce brez tezav razcesati vsak dan. S krtacami sem imela tezave in to dejansko toliko, da sem razmisljala tudi ze o skarjah.
Jaz si jih češem s silikonsko krtačo za lase, začnem pri konicah in nadaljujem navzgor. Dokler nisem imela silikonskih krtač, sem si jih trgala.
Tole:
Ker so špičke pri krtači mehke, ni nobenega trganja (ali celo puljenja) las.
Glede vozlov pa. Ko vozli enkrat so, taki nerazčesljivi, se jih razčeše z nanosom olja, kateregakoli. Vendar je moja izkušnja, da ko se enkrat vozla, vedno na istem mestu, je treba pod škarje. Druge ni. Ker to je tako ali tako znak, da so lasje razcepljeni, konice stanjšane, pač čas je za frizerja.[/quote]
Ko se začnejo lasje vozljat, je čas za škaje, ker so konice stanjšane ali razcepljene. Ni druge.
Po mojih izkusnjah ravno ne drzi … menjala sem kar konkretno nekaj krtac, velikih, ne samo takih za lazje razcesavanje – koncala pri velikem, redkem glavniku z debelimi zaobljenimi zobmi (cena par €, nic posebnega).
Lase imam zelo dolge, skoraj do pasu, mocne, rahlo skodrane, pa se ne vozlajo toliko, da jih z glavnikom ne bi bilo mogoce brez tezav razcesati vsak dan. S krtacami sem imela tezave in to dejansko toliko, da sem razmisljala tudi ze o skarjah.[/quote]
Jaz tudi govorim o svojih izkušnjah, sem dolgolaska, z rahlo kodrastimi lasmi, do sredine hrbta. Redek glavnik je seveda ok in navidezno vse razčeše, ampak če bi res razčesal, potem bi šel tudi poteg s krtačo enostavno skozi, pa ne gre. Meni se velika krtača za popolno razčesavanje obnese, krtače za lažje razčesavanje so mi pa obup. Sem jih kupila, naivna, tudi svojim hčerkam, dolgolaskam, pa je vse skupaj en klinac. Se češejo in češejo in so vse navdušene, v resnici pa lasje sploh razčesani niso. Glede vozlanja je pa res, kar sem zapisala, vozlajo se zastarani, neredno striženi lasje.
Jaz imam lase samo nekje do sredine hrbta. Ravne, gladke kot svila.
Vendar se mi zadaj, nekje na sredini vozlajo, predvsem pri glavi. Razčešem jih samo tako, da grem s krtačo od konic proti glavi.
Imam tudi glavnik s širokimi presledki med zobmi, vendar za razčesavanje vozljev ni dovolj – jih ne razčešem.
Začni pri konicah in postopoma češi po delih ali pa si omisli tt krtačo. Ima jo mimovrste
https://www.mimovrste.com/krtace-za-lase/tangle-teezer-krtaca-elite-modro-roza