zd za študente, samo za študente?
Lupinica jaz sem tudi imela tam ginekologinjo, pa sem jo zamenjala, ker težijo k temu, da bi imeli same študentke. Imajo na enem plakatu na vratih napisano, naj tiste, ki niso več študentke, zamenjajo ginekologinjo, ker sta študentski dve namenjeni pač študentski populaciji. Ne vem koliko ti bodo sicer komplicirali, jaz sem jo po diplomi zamenjala in ravno danes sem bila pri novi in sem bolj zadovoljna. Tako z delom kot z odnosom vseh (ginekologinje in sester).
G na Aškerčevi so namenjeni študentkam, ker so le-te dolžni vzeti. Ne glede na to, koliko imajo drugih. Zato imajo tudi obvestilo/prošnjo na vratih, da bi po diplomi zamenjale.
Konkretno je seveda tako, da za redne preglede (na 3 leta) ne komplicirajo, ker to ne vzame veliko časa.
Ko zanosiš, pa zelo rade vidijo, da greš drugam, saj to pomeni redne preglede naslednjih 7-8 mesecev. Konec koncev pa boš ENKRAT morala menjati (kake 40-letne gospe pa tam res še nisem videla).
Jaz vse to razumem, kljub temu pa sem zaenkrat ostala tukaj, ker se nameravam v nekaj letih preseliti iz LJ. In mi kljub nosečnosti niso komplicirali. Malo sem se sklicevala na status podiplomske študentke, vendar sem zaposlena in torej nimam “študentskega zdravstvenega statusa”.