ZDA kuhajo vojno po novem letu
HALOŽANKA, 26.12.2022 ob 14:43
Sploh ne razumem, zakaj nekateri vztrajate v Evropi, ki jo podpira gnili zahod, če pa je drugod tako lepo in pravično urejeno, kot napr. Rusija, Kitajska, Indija……..
Kaj vas drži tukaj?
Zakaj pa mečeš Indijo v isti koš z Rusijo in Kitajsko?
Drugač pa tale četica rusofilov itak nima pojma kakšen je lajf v diktaturah, zato pa so tko pogumni tuki za ekranom.
OMG, 26.12.2022 ob 14:46
Zakaj pa mečeš Indijo v isti koš z Rusijo in Kitajsko?
Drugač pa tale četica rusofilov itak nima pojma kakšen je lajf v diktaturah, zato pa so tko pogumni tuki za ekranom.
Si že bil v Indiji, Rusiji ali na Kitajskem? Jaz jih zato, ker so vse pri eni glihi! “Urejena” samo metropola in industrijsko podprta mesta, vse ostalo pa kot, da so obtičali v začetku prejšnjega stoletja!
HALOŽANKA, 26.12.2022 ob 14:50
Si že bil v Indiji, Rusiji ali na Kitajskem? Jaz jih zato, ker so vse pri eni glihi! “Urejena” samo metropola in industrijsko podprta mesta, vse ostalo pa kot, da so obtičali v začetku prejšnjega stoletja!
Indija je demokracija – lahko debatiramo naprej o tem ampak v osnovi je to še vedno demokracija
Rusija in Kitajska pa sta diktaturi.
Ogromna razlika.
Haložanka, dobro si jim odpisala. Kaj sploh še čakajo pri nas v Evropi, ko pa je v Rusiji tako luštno, da cel svet komaj čaka, da se tja presele…. Tudi tebe vabim na pečenko, ko boš poromala na moj Kurešček.
Po besedah jugoslovanskega politika Milovana Djilasa se je v Jugoslaviji zgodilo najmanj 121 primerov posilstva, od tega tudi 111 umorov. Dokumentiranih je bilo tudi 1204 primerov ropanja z napadi. Djilas je te ocene opisal kot “komaj nepomembne, če se upošteva, da je Rdeča armada zavzela le severovzhodni del Jugoslavije”. To je vznemirjalo jugoslovanske komunistične partizane, ki so se bali, da bi zgodbe o zločinih, ki so jih zagrešili njihovi sovjetski zavezniki, oslabili njihov položaj med jugoslovanskim prebivalstvom.[125][126]
Djilas je zapisal, da je v odgovor jugoslovanski partizanski vodja Josip Broz Tito poklical šefa sovjetske vojaške misije generala Kornejeva in uradno protestiral. Kljub temu, da je bil povabljen “kot tovariš”, je Kornejev besnel nad njimi, ker je ponujal “takšne insinuacije” proti Rdeči armadi. Djilas, ki je bil prisoten na sestanku, se je oglasil in pojasnil, da britanska vojska pri osvobajanju drugih regij Jugoslavije ni nikoli sodelovala v “takšnih ekscesih”. General Kornejev je odgovoril z vpitjem: “Najostreje protestiram proti tej žalitvi Rdeče armade, ko jo primerjam z vojskami kapitalističnih držav.“[127]
Srečanje s Kornejevim se ni samo “končalo brez rezultatov”, temveč je tudi povzročilo, da je Stalin osebno napadel Djilasa med naslednjim obiskom Kremlja. Stalin je v besu obsodil jugoslovansko armado in način upravljanja z njo.” Stalin je dosegel vrhunec z besedami: “In takšno vojsko ni žalil nihče drug kot Djilas! Ali ne more razumeti, če se vojak, ki je čez kri in ogenj in smrt prehodil na tisoče kilometrov, zabava z žensko oz. si privošči kakšno malenkost?”[128]
Po Djilasovem mnenju je sovjetska zavrnitev obravnave protestov proti vojnim zločinom Rdeče armade v Jugoslaviji razjezila Titovo vlado in je prispevala k kasnejšemu izstopu Jugoslavije iz sovjetskega bloka.
OMG, 26.12.2022 ob 14:54
Indija je demokracija – lahko debatiramo naprej o tem ampak v osnovi je to še vedno demokracija
Rusija in Kitajska pa sta diktaturi.
Ogromna razlika.
Ja lahko debatiramo, ampak uradno ni nobena država od navedenih diktatura, Indijska demokracija in Ruski polpredsedniški sistem, ter Kitajski komunizem, so nekje na isti stopnji upravljanja.
HALOŽANKA, 26.12.2022 ob 15:21
Ja lahko debatiramo, ampak uradno ni nobena država od navedenih diktatura, Indijska demokracija in Ruski polpredsedniški sistem, ter Kitajski komunizem, so nekje na isti stopnji upravljanja.
Poskusi na Kitajskem ali v Rusiji sredi ceste kritiziat sistem in edinega vodjo ki ga imajo – ni te več.
Poskusi to v Indiji – no problem.
Je razlika ane? In to je vse kar šteje. Da človek zunaj na cesti lahko pove, kar si misli. Na glas in brez strahu.
OMG, 26.12.2022 ob 15:41
Poskusi na Kitajskem ali v Rusiji sredi ceste kritiziat sistem in edinega vodjo ki ga imajo – ni te več.
Poskusi to v Indiji – no problem.
Je razlika ane? In to je vse kar šteje. Da človek zunaj na cesti lahko pove, kar si misli. Na glas in brez strahu.
OK se strinjam, ampak hec je, da te recimo v Rusiji in na Kitajskem budno spremljajo kaj počneš, v Indiji se jim pa žvižga, kaj nekdo trobezlja, oni po svoje naprej in na isti način, torej tvoj glas ne šteje.
HALOŽANKA, 26.12.2022 ob 15:52
OK se strinjam, ampak hec je, da te recimo v Rusiji in na Kitajskem budno spremljajo kaj počneš, v Indiji se jim pa žvižga, kaj nekdo trobezlja, oni po svoje naprej in na isti način, torej tvoj glas ne šteje.
Men je samo bistvo to, da se ve razlika med režimom Rusije in Kitajske VS Indije. Niti slučajno ni enak režim. In ker si pošiljala rusofile v te tri države, se mi je zdel pomembno, da se razčisti razliko. Ni govora o revščini ampak o režimu, ki ga rusofili na polno zagovarjajo (diktaturo) ob tem da nimajo pojma, kaj v resnici to je.
Ne pozabimo pa še na to, da je Rusija propadla država, Kitajska je na poti v propad, razen če z nekim nategom (kar jim v resnici zelo dobro gre) ne pride do ruskih naravnih resursov, Indija je pa država v vzponu.
Amerika, 26.12.2022 ob 15:59
Ne boš verjela, ampak tudi v zlati Ameriki je tako. Preverjeno.
Ameriko sem prepotovala na motorju iz Houstona do LA in potem v Vancouver, Chichago, Toronto in NY. Brez problemov in videla sem to zlato Ameriko od znotraj ja, pa tudi Rusijo in Kitajsko in ni primerjave in sem tudi napisala kaj potzrejuje moje navedbe, do so željene destinacije migrantov.
OMG, 26.12.2022 ob 16:05
Men je samo bistvo to, da se ve razlika med režimom Rusije in Kitajske VS Indije. Niti slučajno ni enak režim. In ker si pošiljala rusofile v te tri države, se mi je zdel pomembno, da se razčisti razliko. Ni govora o revščini ampak o režimu, ki ga rusofili na polno zagovarjajo (diktaturo) ob tem da nimajo pojma, kaj v resnici to je.
Ne pozabimo pa še na to, da je Rusija propadla država, Kitajska je na poti v propad, razen če z nekim nategom (kar jim v resnici zelo dobro gre) ne pride do ruskih naravnih resursov, Indija je pa država v vzponu.
Ok se strinjam, vendar dodajam, da Indija če ne bo previdna, lahko postane Rusija.
HALOŽANKA, 26.12.2022 ob 16:05
Ameriko sem prepotovala na motorju iz Houstona do LA in potem v Vancouver, Chichago, Toronto in NY. Brez problemov in videla sem to zlato Ameriko od znotraj ja, pa tudi Rusijo in Kitajsko in ni primerjave in sem tudi napisala kaj potzrejuje moje navedbe, do so željene destinacije migrantov.
Uredu. Kaj pa njihov(ameriški) kulturni imperializem? Ko ne dopustijo drugim državam njihove kulture/umetnosti? In kako so vzvišeni pri temu in prepričani, da so oni najboljši. Ko mora cel svet postati Amerika in McDonaldsi so pri temu še najmanjši problem. Jaz se počutim kot, da smo izgubili dostojanstvo, ko smo se tako prodali Ameriki.
Kokoši🧟♀️🦈🧟♀️🦈🧟♀️🦈🧟♀️, 26.12.2022 ob 16:13
Uredu. Kaj pa njihov(ameriški) kulturni imperializem? Ko ne dopustijo drugim državam njihove kulture/umetnosti? In kako so vzvišeni pri temu in prepričani, da so oni najboljši. Ko mora cel svet postati Amerika in McDonaldsi so pri temu še najmanjši problem. Jaz se počutim kot, da smo izgubili dostojanstvo, ko smo se tako prodali Ameriki.
Kaj imaš v mislih? Morda kamenjanje prešuštnic, morda telesna pohabljenja…..kaj? MaCdonalds in helowin, so pa blagovne znamke, ki se prodajajo, kot Gucci, D&G……pač vzame vsak kar hoče, stvar odločitve.