Zdaj je pa res hudo
Od velike noci me bolijo sinusi, samo da ven na zrak stopim ali ce v avto 1cm okno odprem… to trga v licnicah in celu…kot bi mi morski jez z bodicami prebadal licnice in celo.
Sinupret malo pomaga.
Cim malo zapihlja bolecina vzge za 10.
Nos ni zaprt, ni smrkav vse ok.
A rabim masko za na glavo od roparja ko grem ven?
Tisti ki poznate ta problem, a se ga sploh da resit?
Če gre za vnetje sinusov se zdravi z antibiotikom. S tem se glih ni za igrat, ker se lahko razširi. Sinusnih votlin je 8 šnelo. Sicer pri tebi šnelo nikoli ne veš. Če je alergija pa en claritin v rit nekaj dni zapored.
Sinupret pa tako. On redči sluz. Ne vem ali sem lani ali predlani to probal. Po nekaj dnevnem jemanju mi je oreng uničilo prebavo, pojavile so se bolečine v trebuhu. Po eni strani je kar logično, da ne redči le sluzi v nosu in da ni tako nedolžen.
crazyfrog, 02.05.2025 ob 17:26
Sinus je lh zabit, tut če je nos prehodn. Operil+lekadol in skok v vodo na glavo pa bo ok.
Viš žverca. Ti bi mi lahko nadomestila bivšo, ki je diplomirana medicinska sestra ali celo magistrica zdravstvene nege. (Nisem na tekočem in me tud ne zanima ali je kdaj scmarila magistrsko nalogo, ki ji je manjkala).
Sam ti žverca si zadnje cajte podlegla nekim čudnim energijskim silam.
Sinusi so z zrakom napolnjeni prostori v lobanji. Nahajajo se za čelom, nosnimi kostmi, lici in očmi. Strokovno jim pravimo maksilarni, etmoidalni, sfenoidalni in frontalni. Zdravi sinusi ne vsebujejo bakterij ali drugih mikrobov. Večino časa lahko sluz odteče in zrak ima neomejen prehod skozi sinuse. Antibiotik ni nujno potreben. Zgodi se res lahko, da je kanal blokiran. Zamašen. To lahko povzroča hudo nelagodje. Ko se enkrat odpre, izpihamo neverjetno količino sluzi. Ali opažate, da tek noči oziroma imate proti jutru zaprt nos? Eden izmed znakov zamašenih sinusov. Kako so vaši zobje?
Malo vmes, 02.05.2025 ob 22:37
Sinusi so z zrakom napolnjeni prostori v lobanji. Nahajajo se za čelom, nosnimi kostmi, lici in očmi. Strokovno jim pravimo maksilarni, etmoidalni, sfenoidalni in frontalni. Zdravi sinusi ne vsebujejo bakterij ali drugih mikrobov. Večino časa lahko sluz odteče in zrak ima neomejen prehod skozi sinuse. Antibiotik ni nujno potreben. Zgodi se res lahko, da je kanal blokiran. Zamašen. To lahko povzroča hudo nelagodje. Ko se enkrat odpre, izpihamo neverjetno količino sluzi. Ali opažate, da tek noči oziroma imate proti jutru zaprt nos? Eden izmed znakov zamašenih sinusov. Kako so vaši zobje?
najbolj mi nagajajo maxilarni in frontalni, kot zgoraj navajam.
Nima težav z zobmi, vse ok.
Problem je če malo pihlja, ko grem ven, ali če imam v avtu 1-2cm odprto okno, nimam pa prepiha.
Recimo včeraj sem nekaj na terasi delala pospravljala 2h je bilo ok, čim je začelo pihljat v 10min bolečina, pikanje – prispodoba kot bi imela morskega ježa v ličnicah, ki me zbada….pa frontalni glavobol.
Tako se mi je dogajalo z ušesi, čim je zapihljalo fertik bolečina,…zato imam vedno zunaj vato v ušesu, pa imam mir.
Ponoči se pokrijem s kapo čez glavo/čelo in max sinuse, po 2h toplota nekako zmanjša bolečine.
Parafinske tople vrečke koristim bolj pozimi.
Zato se hecam če moram si dat na glavo roparsko masko…da bo mir :))))
Je zelo neprijetno, izčrpujoče.
Če se potolčem po čelu in ličnicah ne boli ravno, včasih ko greš zdravniku naredi tak test kje in koliko boli.
Morda pa vse to sodi k moji bolezni CFS/ME.
Mislim noro je, ker greš ven hodit, ali kaj delaš zunaj na vrtu, ali greš kam z avtom…
Že itak te ta bolečina onesposobi za delo.
takle, 03.05.2025 ob 10:15
Šnelca, jaz zaradi tebe spoznam en kup novih bolezni.
Pogoj da postanes doktor bi moral bit da si na lastni kozi izkusil vsaj 25 bolezni. Pol bi bila to prava medicina.
Saj poznas tisto moje ko sem dolgo nazaj pisala. Imela sem zolcne kamne pred vpisom na faks. In hude tezave, 2x operirana. In grem kasneje po operaciji na MF malo poslusat interno – tema bolezni zolcnika in zolcevodov. Pa se usedem k enim studentkam in vpr ali so to predavanja, ce lahko samo poslusam, al ce kaj pred tablo klice. Pa recejo da jim je ogromno kot vidim v predavalnici, samo predavanja tu ni vaj. Ok pride predavatelj. In rece, zdaj bom privlekel bolnisko posteljo in nekdo od vas bo bolnik in zdravnik. Klinc mene izmed mnotice poklice dol. Ajoj, pogledam une ki so mi sveto trdile da so samo predavanja. Pa on se 1x mene izmed vseh tam poklice dol. Ja nic mogla sem it, vmes razmisljam vse mozne scenarije. In on mi rece ulezite se na to posteljo in predstavite tezave zolcnika, potem pa boste se v vlogi zdravnika.
In sem moj primer povedala. Pa kot doktor postavila diagnozo, diagnostiko…
Nic ne opazil da nisem njihov student. Ampak je rekel odlicno, predstavila ste nerutinske operacije in zaplete zolcnika.
Po tistem sem grdo pogledala une studentke, one pa da kao niso vedle.
No pol grem enkrat na predavanje iz stomatologije, koreninsko zdravljenje zob, endodontija. Prvic ok. Drugic kje spet mene najde stomatolog naj na primeru povem kako se lotit koreninskega zdravljenja…pa apeks…
Bejz, pol nisem nikoli vec sla na predavanja.
Ma kje so mene vedno v taki mnozici nasli.
Šnelca_783, 03.05.2025 ob 10:43
Pogoj da postanes doktor bi moral bit da si na lastni kozi izkusil vsaj 25 bolezni. Pol bi bila to prava medicina.
Saj poznas tisto moje ko sem dolgo nazaj pisala. Imela sem zolcne kamne pred vpisom na faks. In hude tezave, 2x operirana. In grem kasneje po operaciji na MF malo poslusat interno – tema bolezni zolcnika in zolcevodov. Pa se usedem k enim studentkam in vpr ali so to predavanja, ce lahko samo poslusam, al ce kaj pred tablo klice. Pa recejo da jim je ogromno kot vidim v predavalnici, samo predavanja tu ni vaj. Ok pride predavatelj. In rece, zdaj bom privlekel bolnisko posteljo in nekdo od vas bo bolnik in zdravnik. Klinc mene izmed mnotice poklice dol. Ajoj, pogledam une ki so mi sveto trdile da so samo predavanja. Pa on se 1x mene izmed vseh tam poklice dol. Ja nic mogla sem it, vmes razmisljam vse mozne scenarije. In on mi rece ulezite se na to posteljo in predstavite tezave zolcnika, potem pa boste se v vlogi zdravnika.
In sem moj primer povedala. Pa kot doktor postavila diagnozo, diagnostiko…
Nic ne opazil da nisem njihov student. Ampak je rekel odlicno, predstavila ste nerutinske operacije in zaplete zolcnika.
Po tistem sem grdo pogledala une studentke, one pa da kao niso vedle.
No pol grem enkrat na predavanje iz stomatologije, koreninsko zdravljenje zob, endodontija. Prvic ok. Drugic kje spet mene najde stomatolog naj na primeru povem kako se lotit koreninskega zdravljenja…pa apeks…
Bejz, pol nisem nikoli vec sla na predavanja.
Ma kje so mene vedno v taki mnozici nasli.
Šnelo ti ga pališ in to oreng, veš?
Prejšnji komentar je za Takle.
Meni se zdi, da ti Šnelca čist preveč razmišljaš o vseh boleznih in zapletih, ki te lahko doletijo. In tako se pol tud odzoveš nanje. Sama sem pri covid pljučnici, tam na oddelku ukcja se zelo hitro sprijaznila, da je cukr še najmanj kar me lahko doleti. Seveda, lahko bi pa premišljevala in iz videnega tam, že oporoko napisala. Jaz ti svetujem, da se sprijazniš s stanjem in živela boš tako ali tako do smrti. Samo dobro mišljen nasvet, ne vzet za slabo.
takle, 03.05.2025 ob 10:58
Meni se zdi, da ti Šnelca čist preveč razmišljaš o vseh boleznih in zapletih, ki te lahko doletijo. In tako se pol tud odzoveš nanje. Sama sem pri covid pljučnici, tam na oddelku ukcja se zelo hitro sprijaznila, da je cukr še najmanj kar me lahko doleti. Seveda, lahko bi pa premišljevala in iz videnega tam, že oporoko napisala. Jaz ti svetujem, da se sprijazniš s stanjem in živela boš tako ali tako do smrti. Samo dobro mišljen nasvet, ne vzet za slabo.
Ja ne more! Kako zdaj tk na izi predlagaš nekomu, ki je programiran kot je,brez reseta? Šnelca rabi nujno psihološko pomoč in nato naprej. Vsi jo kdaj rabimo. Ampak brez tega marsikdaj res ne gre. Zanka je zanka.
takle, 03.05.2025 ob 11:00
Ma ja, jaz razmišljam pozitivno, ne sam kje me kaj štihne. Po googlu bi bla pa že zdavnaj za na Žale
Mah, to je tako, Če nekdo išče in bere, vedno najdeš tudi znake zase. Kot pri horoskopu. Eni pa premalo. Meni je čisto po naključju vrinila referenčno ambulanto. ko sem rabil dve napotnici, da bom imel sveže izvide za specailista. In dobro, da mi je. Vedel sem, da me nekaj oreng matra in sem kak cel dan preležal doma, nisem pa vedel kaj in da je tako kritično. Dohtar zadel kombinirana zdravila iz prve in nimam več težav.
modrivrag, 03.05.2025 ob 11:13
Mah, to je tako, Če nekdo išče in bere, vedno najdeš tudi znake zase. Kot pri horoskopu. Eni pa premalo. Meni je čisto po naključju vrinila referenčno ambulanto. ko sem rabil dve napotnici, da bom imel sveže izvide za specailista. In dobro, da mi je. Vedel sem, da me nekaj oreng matra in sem kak cel dan preležal doma, nisem pa vedel kaj in da je tako kritično. Dohtar zadel kombinirana zdravila iz prve in nimam več težav.
No, saj po covidu tud moja zdravnica mal cvika in me za vsako stvar hoče videt in pošlje naprej. Mam pa mal več generalnih zadnja leta, sam ne premišljujem pa ne, kaj vse je narobe in se ne sekiram na zalogo. Že tko se če ne druzga za brezveze poškodujem.
V horoskop pa verjamem sam takrat, ko mi dobro obeta. Res ga že dolg nisem prebrala, pa glih tko čist solidno živim.
Edino zdravilo za hipohondre je resnična huda in resna bolezen. Šele takrat izginejo vse namišljene težave, s katerimi so se prej ubadali. Ob takšni bolezni hipohondri razumejo, kaj pomeni biti zares bolan, ubadajo se s pravo boleznijo in vse, kar jih je “bolelo” prej, čez noč čudežno izgine. Sliši se grdo, ampak to zdravniki dobro vedo. Nobena psihoterapija ne pomaga, niti antidepresivi ne. Mogoče bi pomagale majhne doze antipsihotikov, vendar je hipohondra praktično nemogoče prepričati v jemanje takšni zdravil.
Oh šnelca, 03.05.2025 ob 12:59
Veliko breme ti je naloženo in ljudje na razumejo, kako je, ko nam je vse brezizhodno in izgubimo voljo. Pošiljajo te na zdravljenje, ker nikoli niso nosili tvojih čevljev. Ne obupaj, moli in najdi svojo moč.
Hvala za dobre zelje. Sem samo za sinuse vpr ce ima kdo take tezave, pa kot vidis so hitro vskocili tisti ki imajo omalovazujoc odnos, pa magariji odg zavijejo v celofan s pentljico, ampak da bi preskocili temo ali prebrali za sabo to jim pa ne gre.
Veliko zdravja ti zelim.