Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zdaj pa imam dovolj tega teženja s tekom – TEK NI NARAVEN!!!

Zdaj pa imam dovolj tega teženja s tekom – TEK NI NARAVEN!!!

To je šlo že čez vse meje, če ne tečeš dnevno vsaj 10 kilometrov in ne izgledaš kot en vesolejc ves kitast in presušen je stabo nekaj narobe. To je bolano! Tek ni naraven! Ja, je naraven, če tečeš 500 metrov ne pa kilometre in kilometre teka. Pa daj poglejte te tekače, ko tečejo mimo vas, saj so v predinfarktnem stanjum, komaj dihajo, rdeči v obraz kot kuhani raki, to že ne morem bit zdravo. Zgledajo pa tudi kot eni narkomani. Čisto izsušeni, upadli, sploh ženske tekačice niso prav nič privlačne!

tudi meni ne delujejo naravni, lepi…vsi ” kitasti “, IZMUČENI…pravzaprav delujejo postarano !!!!!!!!!

Nisem tekačica in vseeno ne opažam takih stvarih kot jih opaža avtorica. Nikoli mi noben tekač ne teži. Mi pa razni nešportniki težijo to pa ja.
Tekači so pa dobrovoljčki. Nešportni ljudje pa zagrenjeni, zateženi, na monu težijo, ker so nevoščljivi drugim, ker imajo kondicijo…

če je kao človek mesojedi lovec, kot so vas polna usta tu na MON, kako da tek ni naraven, kaj je bog naredil človeka s puško že od rojstva v rokah, bi si lahko mislili glede na vašo pamet tu?
sicer pa so najbolj glasni zagovorniki mesa ponavadi tudi najbolj vampuhasti (gunnar, megaboy…)
močno dvomim, da bi se taki podili za živalimi s sulicami ter fračami :)))))))))

Ja izmučeni in postarani res delujejo tisti ki se zelo veliko ukvarjajo s tekom vsak dan recimo da tečejo to sem tudi jaz opazila. Mislim pa da tek ni nezdrav, samo zmerno, sama malo tečem in kolesarim, mi je pa kolesarjenje boljše za moje telo, vsaj tako jaz opažam.

Mislim da noben ekstrem ni dober, če se preveč s športom ukvarjaš pa je to lahko tek, kolo, plezanje itd…zna biti da človek potem preobremenjuje telo in zato telo tudi izgleda kot kakšna posušena sliva, koža slaba, obraz izmučen itd…Rekreirati se je potrebno zmerno in to s športom ki vsakemu paše, vsi smo drugačni enim plavanje paše enim kolo enim tek, samo zmerno seveda.

jaz vsak dan tečem 20-30 min, po preživetem infarktu sem se morala spraviti na noge in če želim funkcionirat, rabim kondicijo, tek je nabolj pri roki, poceni, enostavno. Potrebuješ dobre teniske, trenirko in merilec utripov, stopiš na dvorišče in si že na “tekaški progi” nič nisem posušena, sem pa vesela, da sem se s tekom rešla zdravstvene težave, depresijo, ki je prišla po bolezni, odvečnih kilogramov, zbistrila um…..in dobila kondicijo, ki mi bo pozimi služila pri smučanju, poleti pa pri plavanju.

Res je. Tek ni naraven. Naravno je ure in ure sedet na kavču in buljit v TV. Ali sedet na stolu v gostilni in spit pet pirov. Po tem zihr nisi ne zatežen ne kitast.

No, tole je pretiravanje. Imam kar nekaj tekačev okrog sebe, pa tolk hudo pa spet ne zgledajo. 🙂

Je pa res, da bi jih z macolo po buč, ko jih vidim sred poletja, tam okrog poldneva po največji vročini laufat po asfaltu. Pa daaaaj no. tole je men čisto izzivanje…

Aja, je pa moja kolegica rekla, da je njej ortoped rekel, da se ne bi šla slučajno kako laufarijo
– pa nima težav sicer. Hitro hojo ja, tek pa ne. Da sklepi tega res ne marajo…

Saj se napisala, da JE naravno tečt 500 metrov. Recimo včasih, ko je pračlovek bežal pred sovražnikom ali zverjo. Ni pa naravno tečt 10, 20 kilometrov na dan. A razumete ali ste nepismeni???

Ja pa saj so na nek način narkomani, ker večina jih ne teče zato, ker bi si to želeli iz srca, ampak zato, ker njihovo telo rabi dnevno dozo.

Meni so tekači že od nekdaj neki čudaki, že njihov izgled je prav nagraužen (celi kitasti ) in mislim, da so ti ljudje v bistvu zelo živčni v sebi. Jaz pri sebi vidim, ko pridem iz službe utrujena, v sebi pa vseeno čutim en mir, si želim, da se zleknem s knjigo v naslonjač in uživam. Potem pa še kaj postorim okrog hiše in to je to. Ne potrebujem dnevno 10 km teka.

Tu pa res, vsak drugi priporoča tek, tek, tek., pa idite v rit s svojim tekom čudaki kitasti.

Ne, ne bolj naravno jih je spiti šest. In ne vem, zakaj se mi zdi, da je avtorica prvih dveh postov ena in ista?

A sem še zmerna, če se s športom ukvarjam cca. 10-15 ur na teden?
Med tednom 1-2 uri na dan, ob vikendih pa kaka poldnevan, včasih celodnevna rekreacija (hribi recimo).
V glavnem povprečje nanese cca. 5-7 ur med tednom, ob vikendih pa različno.

nagravžni no

Hoja v hrib je normalna in naravna. Ampak zmerno! Tek, da moliš jezik do kolen, da komaj dihaš, da ti srce nabija 200 na uro, da si ves rfdeč v faco pa pač ni NORMALEN in ne NARAVEN! Jasno?

Človek ne more verjeti kake probleme imajo zavaljene mone. Še tekači jim gredo na živce. Mene pa niti malo ne motijo. Vsekakor 100x bolje pogledat tekača kot pa zavaljeno mono.
Da ne govorimo o tem, da večina teče samo rekreativno. Redki so ekstremni. Ekstremen je recimo Dušan Mravlje, ki pri svojih letih zgleda veliko bolje kot večina mon-njegovih let. Pa je ekstremni tekač. Torej bi moral biti ekstremno slabega videza pa prekaša večino mon njegovih let.

Ma dajte no s tem da so nagravžni haha, tudi nekateri kolesarji izgledajo čisto presušeni. Meni osebno so te ekstremisti slabi oz. mi imajo slaba telesa tudi ne izgledajo zdrava.

Če se pa človek čisto zmerno in normalno ukvarja s športom ni pa to nič narobe.

Narobe se ti zdi!

Hoja v hrib je normalna in naravna. Ampak zmerno! Tek, da moliš jezik do kolen, da komaj dihaš, da ti srce nabija 200 na uro, da si ves rfdeč v faco pa pač ni NORMALEN in ne NARAVEN! Jasno?[/quote]

Če ti srce nabija 200 na uro, si verjetno že na pol mrtva. Veš srce bije med tekom 140, 160, 180 na minuto, ne na uro.

Ja kolesarji pa tudi v svojih pederskih pajkicah izzivajo po cesti, da jih kdo zbije. Potem je pa vsega šofer avta kriv! Kolesarji nimajo kaj delat na prometnih cestah!

Debele mone na pohodu.
Me prav zanima kje ve vidite toliko teh ekstremnih športnikov? Verjetno vam je ekstrem že, če gre en 3x na teden migat.

To je tko, kot je bilo zadnjič po fb: Smeh je pol zdravja. In zdaj grem vsak dan in se 20 minut smejem tekačem…

Super debele zavaljene mone se zgražajo nad tekači in kolesarji. Ja nevoščljivost ne pozna meja.
Debela mona zmerja kolesarje, ker se v svoji koži tako obupno počuti. Ja shujšajte pa bo.

jaz nisem debela in niti slučajno ne rabim teka, da me izsuši

izsušeni postaranci, glede na tvoj nik, bi rekla, da si hudo zavaljena. V to ne dvomim. Da ženska, ki piše take traparije, je ena taka mona ki ves prosti čas preždi na netu.

Js sem fullll debela mona pri 170cm pa 53kg haha auuuuu komi hodim:)

Drugače pa nimam nič proti tekačem, naj tečejo če jim paše:)

New Report

Close