Zdaj pa imam dovolj tega teženja s tekom – TEK NI NARAVEN!!!
Ja kolesarji pa tudi v svojih pederskih pajkicah izzivajo po cesti, da jih kdo zbije. Potem je pa vsega šofer avta kriv! Kolesarji nimajo kaj delat na prometnih cestah![/quote]
Ti inštruktor ni povedal, da cesta ni poligon za avto, ampak za vse udeležence prometa tudi kolesarje in pešce?? Toplo ti predlagam, da greš vzet dodatne ure v eno avtošolo do takrat se pa v avtu, že zaradi lastne varnosti, raje vozi na sovozniškem sedežu.
Vso srečo!
Avtorica s tisoč niki, da te ne bo infarkt, ko se tako razburjaš. Veš, če bi kdaj odnesla svojo leno rit na tek, bi s tem varovala svoje srcee. Namesto, da se tu gor usajaš, pojdi ven, se nasmehni, steči ali vsaj hodi, ker pri tvojih kg, tek ni priporočljiv, in dan bo lepši.
Pa pazi na kolena, pri tvoji teži so zelo obremenjena, da ne govorim o srcu.
Pa kdo vam, babam tečnim, ne gre na živce? Intelektualci, pa fizični delavci, pa čefurji, pa nacionalisti, pa mamini sinčki, pa deloholiki, pa karierno uspešni, ekr ziher kradejo, pa fitneserji, pa šminkerji, pa kolesarji, pa tekači..
vse vam gre na živce, v resnici pa ste ve tiste, ki jih nekdo ne šljivi 5 posto..
V mladosti sem bila super tekačica, enkrat v srednji šoli sem bila celo na drugem mestu. Potem sem še tekala rekreativno, potem sem vse opustila zaradi majhnih otrok, gospodinjstva, dela na kmetiji. Potem sem začela na veliko hoditi, potem so prišli drugi problemi, zdaj precej delam fizično zunaj, občasno grem hodit, malo tudi tečem, ampak, čim se naredi vreme, se bom potrudila, da bom spet aktivna kot nekoč. Če ne drugega, se naužiješ svežega zraka, pa mimogrede še koga srečaš.
Mene ne motijo tekači, me pa motijo opravljivci, ki imajo čez vsakega kaj za povedati.
(vsaku tjele ima suoje vesjele).
Takole zgleda 60-letni tekač Dušan Mravlje.
Tako pretirno športanje je novodobna zasvojenost tako kot so nekateri zasvojeni s hrano, nikotinom, alkholom, raznimi poživilnimi substancami, sedativi, psihofarmaki, trigoniki.
Če je tak zasvojeni tekač, pretirani rekreativni športnik npr. primoran takoj prekiniti rituale pretiranega teka ali športanja ( poškodba, bolezen), potem dobi odtegnitveni sindrom, zelo vpliva na psiho, serotonin, vse. Depresija hitro lahko nastopi, če je že npr. dvo ali trodnevna prekinitev prekomernega športanja, jim udari na psiho, so obremenilni za okolico-poznam kar nekaj primerov.