Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zdej mi greste pa že na ..

Zdej mi greste pa že na ..

jetra bogataši.
Kako pa mislite, da ste lahko obogateli??
Če ne bi bilo tistih z malimi plačami, bi vi samo sanjali…
Je pač tako, da mora bit solidarnost v neki skupnosti. Še živali si pomagajo.
Če komu ne paše državni vrtec naj gre privat.Če ne paše državna šola, dohtar….. naj gre privat.Odselte se v Ameriko.
Ali pa na LUNO.

No zdej si pa povedala…. samo še kraj zelnika mi izdaj na katerem je to zraslo.

Lep pozdrav !

:))))

Saj solidarnost v skupnosti je, madoniš. Saj so otroški dodatki, subvencije, druge socialne pomoči… Samo ne tega mešati s ceno vrtcev, ker nima nobene zveze s tem. Gre za plačevanje določene storitve, ki bi morala biti za vse enaka, kdor ne zmore pa se mu pomaga prek socialnih transferov. Da pa jaz plačujem za tvojega otroka, ker si ti reva (ali pa se delaš, da si reva), mi je pa absolutno mimo.

Popolnoma se strinjam s tem, da se cena vrtcev ne bi smela mešati s socialno pomočjo…. Ni mi pa jasno od kod vam ideja, da VI plačujete za vse tiste za katere država subvencionira vrtce?? Cena vrtca je cena vrtca, ne glede na to ali v vrtec hodijo sami bogataški otroci ali sami reveži…. Zakaj govorite, da se ostali šlepajo na vaš račun?? Očitno sem res blond.

Reva sem?
Si ti sploh normalna?
V naši državi imajo najvišje plače bleferji, kradljivci,v rit lezavci, frizerji, malarji, in ostali polpismeni osebki.
Tisti z faksom pa so večinoma na slabšem , razen dohtarjev pa odvetnikov pa arhitektov…
Ostali pa si lahko diplomo vtaknejo v rit.
Zato ker so reve??’ NE , zato, ker v tej gnili skupnosti slovenceljnov nimajo prave možnosti se dokazat , ker je diplom premalo vredna , ali ker so ženske ki morajo biti lepe ,brez otrok,pripravljene se dat dol z direktorjem ki je zlezel gor s poklicno šolo in kupil potem papirje… drugače pa naj bodo vesele, da sploh imajo job..
Mislim, da si reva ti. In to v glavi.

ta pametna, nisi blond. Poskusi pogledati še s tega zornega kota, pa bo mogoče bolj jasno.

Kopiram post od spodaj, ker se mi ne da še enkrat pisati.

To, da eni starši plačujejo do 10x več od drugih, je povsem mimo. Storitev je storitev, stane za vse enako, za tiste, ki si je ne morejo privoščiti, je pa sistem socialnih transferjev in tako se točno ve, koliko kdo dobi od države. Vrtec bi moral imeti takšno ceno, da bi si jo lahko privoščili vsi starši, brez stradanja in odrekanja, oziroma, doplačila do polne (nižje od sedanje) cene bi staršem krila država s sistemom socialne pomoči, ki bi šla staršem, v kolikor bi bili do tega upravičeni. To bi bil vsekakor bolj pregleden in pošten sistem.

Pozabljate, da se izračun za vrtec obračunava od bruto plače, kar pomeni, da od tega najprej plačaš prispevke, ki so višji za višji bruto in se zlivajo v proračun države oziroma njene blagajne (socialni transferji, pokojninska itd.), nato še dohodnino, ki je spet (progresivno) višja za višje (bruto) dohodke. 1/3 dohodnine pobere občina, 2/3 država. Torej tisti z višjimi bruto plačami najprej plačajo več prispevkov, nato več dohodnine in že tako posredno plačujejo višje zneske za vse javne storitve, od upravnih (potem seveda še takse), zdravstvenih, vzgojnih (od kod pa mislite, da pride večina denarja, če ne od tistih, ki plačujejo višje prispevke) ter seveda vse socialne transferje itd. Glede na to, da ti z višjimi plačami že tako prispevajo več državi in občini, je skrajno podlo, da morajo plačevati še več za vrtec, za katerega so itak več prispevali že iz naslova davkov in prispevkov. Nepošteno do konca.

Od neto plače, ki je že dobro okleščena za vse dajatve, plačaš po možnosti še kaj dodatne dohodnine (zdaj bodo ukinili še praktično vse olajšave, ki so kaj koristile mladim staršem z investicijami v življenjski prostor) in od tistega kar ostane, še 78000 za jasli. Meni se to ne zdi normalno, seveda mi je pa jasno, da tiste, ki plačajo pol ali še več manj, takšen sistem radosti in govorijo o vzajemnosti in občutku za druge ljudi. Ja, seveda, to je res pravično, da je na koncu moj mesečni razpoložljivi znesek nižji od njihovega, pripevke pa vsak mesec plačujem take, da bi jih sezulo, če bi one morale enkrat dati toliko od svoje plače.

Če se že gremo plačevanje vrtca po različnih stopnjah, se gremo od neto plače. Pa vsem se naj upoštevajo krediti za nepremičnino v življenjski prostor, ob pogoju, da nimaš drugih nepremičnin. Od tako dobljenega razpoložljivega dohodka pa naj potem računajo razrede, če že morajo.

Razlika do polne cene vrtca gre iz občinskega proracuna, ki se polni iz davkov. Najvec davkov pa placajo tisti z visokimi dohodki, ki tudi placujejo najvec vrtca.

Točno, in posledično pač plačujejo za otroke tistih, ki v občinski proračun prispevajo zelo malo, vrtca pa plačujejo prav tako malo oz. nič.

Zdaj razumeš, ta pametna?

Tisti z najvišjimi dohodki plačajo manj vrtca. Ne vedno, velikokrat pa; vsak/a od nas pozna koga, mar ne?

Hahahaha, se rolam. Bogati???????????????????????? V naši državi sploh ni treba, da si bogat, da plačaš najvišjo ceno. Dovolj je, da si malo manjši revež. Misliš, da plačaš največjo ceno samo, če si menedžer? Kdo zdaj živi na luni?

Nisem brala ostalih postov, ti pa lahko povem, da se imam tudi sama za bogataša, pa nisem bogata gledano preko denarja. Bogata se počutim zato, ker vem, da sem ljubljena, ker vem, da imam veliko dobrih prijateljev in ker sem duhovno izpopolnjena. Nisi samo bogat, če imaš vsak dan v denarnici goro šelestečega denarja ali na TRR-ju dolge številke – daleč od tega. Rada tudi živim tu kjer sem in zelo rada imam ljudi okoli sebe. Torej kratko in jedernato počutim se bogato in izpopolnjeno.
No, se pa delno strinjam tudi s tabo, da bogati živijo na plečih revnih, tako je v vseh deželah – na žalost. Samo ne pozabi, peščica med bogatimi je tudi takih, ki so si svoje bogastvo resnično zaslužili, torej ne obsojajmo preko vseh meja.

lp

Ja, ampak rešitev vidimo v tem, da naj bi bila cena vrtcev enaka (se strinjam) in na drugi strani bi bilo vse skupaj urejeno s strani sociale. In od kod njim denar?? Zopet od tistih, ki imajo več denarja, ne od tistih, ki so že sedaj na zajamčenih dohodkih. Se pravi, da se kregamo na napačni strani. Ni mi prav, da podpirate tiste, ki ne delajo, sem tudi jaz namreč mnenja, da se služba najde, če le želiš. Me pa moti, da lahko obstaja neto plača 90.000 sit za tiste, ki redno delajo osem ur ali več!! Se pravi, da je treba na tem področju reševati problem. In v tem istem podjetju je nekdo, ki prejme 4.000.000 sit za svoje delo, potem še deset takih po 3.000.000 sit (da ne govorim še o kakšnih dodatnih miljonskih sejninah…), poleg tega jim služba plača dodatno zavarovanje, imajo služben avto, zaslužijo si plačane počitnice….itd.
Vedite, da če zaslužite 300.000 sit ste za bogataše še vedno reveži, zato pa vam poberejo vse, da se nebi začeli preveč peteliniti in mešati štrene. Še vedno ste nižji sloj, srednjega so pa itak uničili in ga ni več (zato sem govorila o tem, da so podrli celotni sistem).
Ampak dokler bomo tiho in bomo s sklonjeno glavo hodili okoli, še bolj teptali reveže, namesto, da bi bogataše prijeli za kravate in jih spustili iz oblakov, bo situacija ista, naša država in vsi njeni goljufivi bogataši, pa bodo nekje med oblaki in pisali zakone pisane njim na kožo še z večjim elanom…

Pa dejte se zresnit. Sploh ne rabiš bit bogataš, da ti zaračunajo najvišjo ceno. Se nimam za bogataša, dohodki so normalni, glede na izobrazbo , službeno pozicijo, vrtca pa so mi naračunali too much. In zakaj ? Ker jaz “pač imam”. In ne, to ni prav. Potemtakem bi morala za starejšega v šoli tudi dražje plačevati , pa ne. Kaj pa v vrtcu koga briga kakšni so naši družinski prihodki. Oni nudijo storitev, ki je ovrednotena toliko in toliko in to je to. Za vse, ki tega ne zmorejo, pa imamo “sistem socialne države”, ki naj poskrbi za njih….. ma, ne da se mi več…. to je nikoli izpeta zgodba. Vedno bomo tisti, ki imamo občutek, da smo opeharjeni in bodo tisti, ki se jim zdi, da lahko damo več, pre3prosto zato, ker “imamo”.

LP Maja

Lep pozdrav !

no to je pa zdaj filozofiranje, saj vsi vemo, na katero bogatstvo je misli avtor prvega posta
sicer pa to, da denar ni vse lahko rečejo samo tisti, ki ga nimajo :))

saj te nočem kritizirati, ampak me zanima, kako izpolnjeno in bogato bi se počutila, če tri dni ne bi jedla in bi zmrzovala, ker ne bi imela denarja za gretje

Ta pametna, denarja za socialne transferje je že zdaj ohoho, samo je nepravično razporejen, tudi med tiste, ko goljufajo. Če bodo cene vrtcev za vse enake, ne bo več lažnih samohranilk in že tukaj se bo prišparalo ogromno.
Pa še nekaj me je zmotilo v zgornjih postih.
Pravite, da plačujete največ tisti, ki ste poročeni. Poroka nima s plačevanjem vrtca nič. Pomembno je samo, da si prijavljen na istem naslovu, ker si potem pred zakonom izenačen s poročenimi pari. No, vsaj kar se plačevanja vrtcev tiče.

meni se zdi, da si ti zeloooo revna, pa ne po materialni plati, ampak sodeč po napisanem predvsem v glavi

Avgusta * se podpišem pod tvoj post – bravo – boljše ne bi mogla obrazložit, tudi mene to jezi…vsi imamo iste možnosti….samo eni so z manj bolj zadovoljni…..pa še večje ugodnosti imajo…

Meni je to vse lepo in prav solidarnost in pomoč človeku v stiski, rada pomagam, ampak tistemu, ki si tudi sam pomaga.

Ne pa da jaz vstajam včasih še v temi in otroka vlečem v vrtec (pa beri imam super službo s super delovnikom), ko one mamice z brezplačnim vrtcem prišajtrajo okoli devetih (kako to vem?? ker včasih tudijaz grem bolj pozno). in one imajo seveda brezplačno otroci so pa v vrtcu od jutra do sutra. V službo pa se tudi nobenemu ne mudi ker država še vedno za lenuhe lepo poskrbi!!!

[url=http://tickers.families.com][img]http://tac.families.com/ezb/905782.png[/img][/url]

A to pomeni, da sem lahko tudi poročena in živiva na ločenih naslovih? Pač nisva uradno ločena? 🙂

Hočem ti reči, da ni treba da si poročen, da plačuješ maksimum za otroka. Na občini jih dejansko ne briga, ali si poročen ali ne. Če nočeš razumeti, je pa tvoj problem.

Bogatašov ni kle na tem netu, verjemi, da nimajo cajta za tole tipkanje!

Tukaj so le namišljeni bogataški, ki se le delajo, želijo, da bi to bili, pa niso in nikoli ne bodo. kajti bogataš ne kaže, da je res bogat, zapomni si nekaj, tisti, ki se važi kaj vse ima, takemu daj, tisti ki nenehno jamra, da nič nima, njemu pa le vzemi!

Predsodek! Večina resničnih bogatašev nič ne jamra in se zaveda, da ima veliko več kot večina.

Z možem imava hišo ,1. leto star avto,2.otroka v šoli,imava pa skupaj 250.000neto plače.Pa še nikoli nisem jamrala tko kot zdej vi tlele,k mate še enkrat večje plače.Vrtec sem sicer imela3.plačilni razred pa mi nihče od vas ni pomagal ustvariti si tist kar imam s tem,da plačujete višje razrede v vrtcu.Sej, jamrat pa jezat se, je najlažje.

“”V naši državi imajo najvišje plače bleferji, kradljivci,v rit lezavci, frizerji, malarji, in ostali polpismeni osebki.””

Pa to ne moreš verjet . . . . Res nisi normalna in s takim mišljenjem in odnosom do ljudi, res ne boš nikjer dobila službe IN HVALA BOGU, DA JE NE BOŠ!!!!!

LP!

New Report

Close