Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zdej vas bom pa klicala!

Zdej vas bom pa klicala!

Hehe, ne teku po Sprevržkovo…..

Alora, ki ste usi? Zunej je teku vroče, da je glih tapravu za bit za čarunalnikom in metat ven resnosti in neumnosti al karkoli že!

Ledje bwožji, ne pobirejte krompirja u tevi vročini, de vas ne zadne sunčna kap, nankar ne čebule, in nankar ne obirejte brejskvi…. al kar vam je pač ostalu od pozebe/suše/toče…..

Jn ne dejlejte tam u vaših birojih cejle dnjeve, ker folk je na dopustih in vas prou neč ne nuca!

Eh, se opravičujem za monolog…. upam vseenu, da sem komu dala miselt, da se je zamislu nad sabo…. al pa magari mano…. ;)))))

pejte se solit….

Preberite tole.

Fasal sem ga in ugaša mi PC na eno minuto.
Brez da bi kak mail dobil, le surfanje.

Smrk zame in lubčk za Helenčo.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
NNa intenetu so pred kratkim zasledili prvi RPC črv znan podi menom BLASTER.

Črv se širi v datoteki dolžine 6176 znakov imenovani MSBLAST.EXE na računalnike z Windows 2000 in Windows XP, če nimajo nameščenih najnovejših popravkov varnostnih napak.

Črv vsebuje besedilo: “I just want to say LOVE YOU SAN!! billy gates why do you make this possible ? Stop making money and fix your software!!”

Da vas je črv napadel boste hitro ugotovili, ker se vam bo na zaslonu pojavilo okence s sledečo vsebino:

-Faulting application SVCHOST.EXE, version 5.2.3790.0, faulting module RPCSS.DLL, version 5.2.3790.0, fault address 0x0002eb3c.

-The COM+ Event System detected a bad return code during its internal processing.

Po poteku 60ih sekund pa se bo računalnik samodejno reštartal.

Napako je možno popraviti s patchom, ki ga dobite na sledečem naslovu.

http://www.microsoft.com/technet/treeview/default.asp?url=/technet/security/bulletin/MS03-026.asp

Ta črv je posebno nevaren, kajti za okužbo ni potrebno klikniti na nobeno datoteko. Črv se namreč širi preko šibke točke imenovane”buffer overrun”. Ta omogča napadlcem popoln nadzor nad računalnikom, Na ta način lahko napadalec hipotetično tudi formatira vaš trdi disk ali ukrade vaša gesla za dostop do interneta, banke,…

Na srečo je ta šibkost zanemarljiva za računalnike, ki so postavljeni za požarni zid ali ga imajo instaliranega, kajti UDP porti, katere črv izkorišča, so na požarnih zidovih običajno zaprti.

Navajamo samo še nekaj trikov za se izogniti reštartu računalnika:

– Za Windows 9x ali ME lahko pritisnete tipke CTRL + ALT + DEL, izberete process “MSBLAST” in pritisnete gumb “END TASK”

– Za Windows NT 4.0/2000/XP/2003 lahko pritisnete tipke CTRL + ALT + DEL pritisnete gumb “TASK MANAGER”, izberete process “MSBLAST” in pritisnete gumb “END TASK”

– za vse sisteme pa lahko greste tudi na START menu, kliknete na Run/Zaženi , napišete “CMD”, pritisnete enter. V DOS oknu pa natipkate “SHUTDOWN -A” in pritisnete enter.

Proces restarta se bo magično končal.

********************** Šišam, brijam, zube vadim !

Tist cajt,kr si jamrala….sem krvav pot potil v službi!
Ni blu cajta nankr naravnih lepot gledat…tolk so me gonil danes!
Cmoka Helenča!
😉

New Report

Close