Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zdrava torta za rd

Zdrava torta za rd

Kje v lj z okolico bi lahko naročili torto, kjer delajo bolj zdrave sladice oz z manj sladkorja, bele moke, idr…

V živalskem vrtu!
Tam vsake toliko časa pripravijo torte za opice, slone, kamele…..vse zdravo, vse vegi, brez sladkorja in moke in sploh vsega:)

Nimam odgovora, vendar če želiš zdravo torto bo najbolj zdrava, če jo narediš sama.
Vem iz izkušenj, hči je imela kot otrok kar nekaj alergij.

tudi tebi lepe želje.

V obeh trgovinah prodajajo stiropor in barvo. Problem?

Pas za hlače pri tebi ni potreben, mar ne?

Zakaj pa bi morala biti “zdrava”, karkoli ze pod tem pojmom razumes? Je slavljenec ali kdo od povabljenih bolan, ima posebno dieto? Potem vprasaj za torto za tocno doloceno dieto. Je tvoj rojstni dan in zelis nekaj posebnega? Potem vprasaj tako.

V vseh ostalih primerih pa umiri konje in isci torto, ki bo dobra in po moznosti se kar lepa (to dvoje se na zalost kar izkljucuje). Ce 2x na leto pojes 100 g CESARKOLI, kar ni ravno zelena musnica, se ne bo zgodilo NIC. In ce tega ne pojes, ravno tako ne bos ostala vecno mlada in zdrava. Nepotrebno nerviranje zaradi hrane pa je dosti bolj skodljivo od npr polne zlice belega cukra. Pomiri se in dovoli vsaj ljudem okoli sebe, da uzivajo v malih veseljih.

V domžalski okolici imajo zelo dobre pri Lenčku.Samo ob nedeljah nimajo odprto.

A se vam ne zdi,da ima avtorica pravico naročiti tako torto, kot si je zamislila. Eni ste nesramni, drugi pametujete. Pomagajte ali preskočite. Avtorica, pobrskaj po netu kje lahko naročiš gluten free torto, pa jih prosi, ce izpustijo še polovico sladkorja. Lahko pa naročiš presno torto. Določene so naravmost božanske.

In kaj pridobiš z brezglutensko torto, če avtorica želi temno moko? Presne tortice pa tudi niso take ovčke nedolžne, kot bi se dalo sklepati iz imena. :))) Razen tega pa, če obračaš naprej ali nazaj, so za praznovanje rojstnega dne približno toliko primerne kot jabolčni štrudl. Svečke navsezadnje lahko napikaš v eno ali v drugo.

Drugače pa, niso sicer iz okolice Ljubljane, imajo pa v programu neke “fit tortice”, presne tortice itd: http://www.tetafrida.eu/ ali pa fejsbuk.

Pa, aja, nisem hotela biti in nisem bila nesramna. Samo čisto resno opozarjam, kaj je resnična nevarnost za zdravje in to NI košček torte.

https://www.facebook.com/Royal-Sweets-Kraljeve-dobrote-689006207813199/

Meni so naredili po vseh mojih željah

https://www.facebook.com/Royal-Sweets-Kraljeve-dobrote-689006207813199/

Meni so naredili po vseh mojih željah

Tako je. To je edina možnost v današnjem svetu polnem konzervansov, ojačevalcev okusa, barvil….

Poguglaj presne torte, mogoče bi ti to znalo ustrezati – nekatere so sploh čisto brez dodanega sladkorja ali celo tudi brez moke.

Oni imajo stojnico na tržnici v LJ:

http://pecivo-hribar.si/ekopeka/bio_torte/

Jaz se sicer nekaj trudim peči sama, veganske torte, manj sladke torte brez sladkorja (z drugimi vrstami sladil), ampak to še ni za javnost 🙂 Ni fora v tem, da te en kos torte tu pa tam ne ubije, ampak ko ni samo en kos torte vsake toliko. Poleg tega so takšne sladice veliko okusnejše od klasičnega peciva. Imam otroke, pa jim veliko bolj ustreza manj sladko pecivo in večine tort, kupljenih sladkarij sploh ne marajo. Dejansko se ti spremeni okus, brbončice drugače okušajo, ko omejiš sladkor.
Zato eni kompliciramo. Ker imamo radi dobre stvari.

Tole pametovanje si skopiraj in shrani, ko bo kdo vprašal, koliko klasične torte je zdravo in znosno pojesti. A če kdo hoče naročit čokoladno torto, tudi začneš pametovati o sadnih tortah? Ne, a ne. Torej pusti ljudi pri miru. Avtorica hoče drugačno, bolj zdravo sladico. Pika.

Tole pametovanje si skopiraj in shrani, ko bo kdo vprašal, koliko klasične torte je zdravo in znosno pojesti. A če kdo hoče naročit čokoladno torto, tudi začneš pametovati o sadnih tortah? Ne, a ne. Torej pusti ljudi pri miru. Avtorica hoče drugačno, bolj zdravo sladico. Pika.

Hehe… 🙂 Nobena torta ni zdrava, to je ravno razlog, zakaj je tako dobra in si jo privoščimo ob posebnih priložnostih. No, sicer pa sadne ali sirove niso slabe.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

V domžalski okolici imajo zelo dobre pri Lenčku.Samo ob nedeljah nimajo odprto.[/quote]
No ravno pri Lenčku imajo zelo neokusne torte. Dobila se že staro torto dobesedno polito z sladkorno vodo.

sem absolutno za zdravo hrano itd..ampak da bi pa komplicirala pri torti, ne vem no..
kolikokrat na leto pa ješ torto?
jaz še pri pecivu ne kompliciram, pa ga kar nekaj pečem..in imam vrh glave raznih vege, presnih itd sladic brez vsega..najbolj pa brez okusa..
drugače pa se trudim, da jemo zdravo, ja…
torto pa naredim ultra nezdravo , ampak tako okusno, da ne ostane za repete.

V Medvodah je restavracija Vegan Fresh – pokliči tja in jih vprašaj, če bi jo naredili po tvojih navodilih.

Za živ veganska restavracija ima tudi dobre sladice, nekatere tudi brez sladkorja.
Po mojem bi naredili tudi po naročilu kaj večjega. So pa te sladice strašno nasitne, tako da vsaj jaz ne morem sama pojesti celega kosa, si razdeliva s partnerjem (190 cm, pa tudi on ne zmore samostojno zmazati).

pa kaj ne poveš??!! a mate vegani že tolk skrčene želodce?

pa kaj ne poveš??!! a mate vegani že tolk skrčene želodce?[/quote]
Pa kaj ti ne poveš ? Imate mesojedci že tako skrčene možgane ?

Zdrava torta?
A bolane torte tudi obstajajo? :))))))

New Report

Close