Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zdrave sladice

Zdrave sladice

Katere bi bile zdrave sladice? Dobre za zdravje in linijo?

V knjigi “Božanske sladice”

Surov korenček, jabolko.
Zdrava in za linijo dobra sladica? Se hecaš?

So samo zelo nezdrave /+redilne/ in pa malo manj nezdrave.

http://sirovahrana.hr/clanak/kolacici_od_mente-739

zdravo, lahko za pripravo in okusno

Temu praviš sladica? Okusna?
Fuj!

Sacher torta premazana z Nutello in zraven šalčka espresso kave z natrenom. Njami.

Ja, meni so zelo okusne, pa verjamem, da še komu. Me pa zanima, če si kremenček probala to sladico ali samo domnevaš, da ni dobra.

Če torto premažeš z Nutello, nikakor ne more bit sacher, ampak je lahko samo navadna čokoladna torta. Ker saherca se ve, s čim mora bit prelita.
Ne vam pa, zakaj bi bla torta, premazana z Nutelo kaj bolj zdrava od tiste taprave saherce, prelite s čokoladnim oblivom?

Zdaj o okusih ne bi razpravljala, ker ima pač vsak svojega, jaz čisto verjamem da zna biti sladica okusna.

Samo zato, ker je pa presna, pa žal še ni zdrava, ravno tako gre za kalorično bombo, polno maščob in sladkorja, res sicer manj škodljivega, ampak do postave prijazna pa ta sladica vsekakor ni.

najprej za zdravje:
za to so dobre vse sladice iz skute, sadja, …

za linijo:
za to so dobre vse ostale sladice, ni problema, le v mali količini. Npr, namesto kosa torte, le 3 grižljaje, pa bo !

Pri presnih sladicah itak ne moreš pretiravat, so zelo nasitne, en kos te že nasiti in ja maščobe, beljakovine in ogljikovi hidrati so potrebni in če uporabiš z razno kemijo neobdelane sestavine te ni treba skrbet niti za zdravje niti za linijo.Npr.: Skuta- fenomenalna, če je iz surovega, domačega mleka, krav pašenih na travniku.

Ravnokar jemo eno tako: mafini z banano in lešniki, z oljčnim oljem in polnozrnato moko.

Enako, le da jaz naredim mafine z jabolkom…
Potem je še skutina torta (podlaga polnozrnata, namaz skuta+jogurt+limona+kremfix,vmes sočno sadje)…brez smetane, brez sladkorja, brez maščobe,okusna in osvežilna

Zanimiva stran jetukaj za presne sladice. Meni delujejo dobre in zdrave.

(podlaga polnozrnata, namaz skuta+jogurt+limona+kremfix,vmes sočno sadje)…brez smetane, brez sladkorja, brez maščobe,okusna in osvežilna

kremfix je pa zakon za zdravje, zmagala si

New Report

Close