Zdravi in sivi lasje ali zdelani pobarvani lasje?
Enkrat sem se odločila in šla k frizerju pobarvat lase. Prvič in do sedaj edinkrat. Lasje so bili potem taki čudni, izsušeni, nič več taki zdravi, sijoči kot prej. Res pa ni bilo več sivčkov.
Zdaj imam še več sivčkov, ampak so lasje zdravi. Če si jih pobarvam bo pa spet žalost. Na splošno gledam ženske, ki imajo pobarvane lase, vse nekak sršeče, žalostno.
SI katera upa imeti sive lase, brez teh kemij?
skoraj sivolaska, 08.03.2023 ob 14:48
Enkrat sem se odločila in šla k frizerju pobarvat lase. Prvič in do sedaj edinkrat. Lasje so bili potem taki čudni, izsušeni, nič več taki zdravi, sijoči kot prej. Res pa ni bilo več sivčkov.
Zdaj imam še več sivčkov, ampak so lasje zdravi. Če si jih pobarvam bo pa spet žalost. Na splošno gledam ženske, ki imajo pobarvane lase, vse nekak sršeče, žalostno.
SI katera upa imeti sive lase, brez teh kemij?
seveda si upajo, saj to ni neko tvegano početje, da bi te lahko ustrelili zaradi tega. Še več, vsi moški, razen Pavleta Ruparja so tako korajžni, da si ne barvajo las.
saskachwan, 08.03.2023 ob 15:00
seveda si upajo, saj to ni neko tvegano početje, da bi te lahko ustrelili zaradi tega. Še več, vsi moški, razen Pavleta Ruparja so tako korajžni, da si ne barvajo las.
Tale s Pavletom je pa vrhunska. Nasmejala si me do solz. Kaj je narobe s temi mačoti, da se barvajo? Meni je to smešno, ko vidim pobarvanega moškega. Saj vendar pravijo, da je osivel moški šarmanten, ženska pa stara!
Ok. Tema je drugačna. Lej barvam se že veliko let. Vsaj 10 hodila h isti frizerki. Na mesec in pol. Vedno je bilo ok. Lepi svetleči lasje in jaz zadovoljna. Potem pa kar naenkrat moja medeno-svetla barva potegne na pepelnato sivo. Nakar sem ugotovila, da je frizerka zamenjala dobavitelja (verjetno za cenejšega) in potem sem tudi jaz zamenjala frizerja.
Kvalitetne barve ne poškodujejo las. So pa dražje. Bodi siva, če ti je to všeč.
Ja, moški so pač moški. Ženske pa so do žensk, ki imajo sive lase, prave strupenjače. Je pa dejstvo, da večina žensk, ki ima pobarvane lase, ima vse prej kot zdrave lase. Pa tudi sama sem sprbala kaj naredi barva.
Zdaj se odločam ali imeti zdrave in sive lase pa prenašat opazke žensk. ALi pa imeti pobarvane lase, ampak ne zdrave.
Barva kane pa mi ni všeč. Če bi se odločila za barvo, bi se za tako kot so moji naravni lasje. Svetlo rjava. Ne bi imela temnih, še manj pa rdečkastih las.
odvisno, kateri odtenek hočeš, ampak s kano, indigom in seno je mogoča cela lestvica nekih osnovnih barv, pa las ne poškoduje, ampak jih “obleče”, nahrani. nobene kemije, ki gre pri navadnih barvah tudi direkt v kri! meni je kana super (mešam si jo, da dobim temno rjav odtenek, super je), je pa večja packarija tisti dan z barvanjem, ker je fajn pustit gor 3h in prvič ne oprat s šamponom, pa nekaj dni malo pušča barvo na vratu, povštru.. gre pa vse lepo dol.
GOODLIFE, 08.03.2023 ob 15:34
Moškega sivi lasje polepšajo (gosti seveda), ženske na žalost po-gršajo. Približno tako, kot moškega pleša.
To je edina resnica. Je pa res, da pobarvani moški zgledajo prav smešno. Nekaj jih imam v družbi in ja..marsikatera opazka pade.
To ti misliš. Pač imaš tako oprane možgane, da verjameš, da so sivi lasje pri ženski grdi, pri moškemu pa lepi.
Zaradi zmanjšanja melamina lasje s starostjo sivijo in se tanjšajo. Mislim, da ni barvanje las tisti odločujoči faktor, ki uniči lase in jih naredi krhke in tanke. Kdor je imel prej bujne in goste lase jih bo imel pač malo manj. Kvalitetna barva in dober frizer pa lahko naredita marsikaj.
Če ti je všeč, ostani siva, če ti ni pač, se pobarvaj. V čem je problem? Le v denarnici se ti bo poznalo za enih 60+ evričev manj.
Sama ze leta prisegam na kano. Kupim tri razlicne odtenke, jih zmesam v dolocenih razmerjih, si vzamem cas en dan, ko vem da bom imela to gor in to je to. Lasje so gosti, mocni, sijoci. Imam sreco, da imam naravne kostanjeve barve, zato kana ne predstavlja ” tujka” in rdece rjavi odtenki delujejo naravno. Mi je pa frizerka pred casom posvetlila nekaj pramen in ti so napram ostalim suhi, nekako mrtvi. Ja to je kemija, zato ne prisegam na kemicno barvanje. Zaenkrat se nisem pripravljena na sivino, saj je se ni po celotnem lasiscu. Me pa ne moti, ce se kdo odloci za to. Pri moskih mi je pa to celo ful sexi. No, ce si zna clovek dobro frizuro izbrat, siva barva to lahko zelo dobro dopolni.
skoraj sivolaska, 08.03.2023 ob 15:13
Ja, moški so pač moški. Ženske pa so do žensk, ki imajo sive lase, prave strupenjače. Je pa dejstvo, da večina žensk, ki ima pobarvane lase, ima vse prej kot zdrave lase. Pa tudi sama sem sprbala kaj naredi barva.
Zdaj se odločam ali imeti zdrave in sive lase pa prenašat opazke žensk. ALi pa imeti pobarvane lase, ampak ne zdrave.
Barva kane pa mi ni všeč. Če bi se odločila za barvo, bi se za tako kot so moji naravni lasje. Svetlo rjava. Ne bi imela temnih, še manj pa rdečkastih las.
Ojoj! Kje ti je samozavest, da tem strupenjačam poveš, kar jim gre! Če te stalno “opominjajo”, da imaš sive lase, se jim izogni in bodi to kar sama želiš.
Stara sem 65 let in lasje so mi počasi začeli siveti. Zaenkrat se ne barvam in se verjetno tudi ne bom. Imam nežne in tanke lase, če se pobarvam, bo še slabše.
Znanka se redno barva, ima skoraj že golo glavo. Menda so ji mož in otroci rekli, da se mora pobarvati in da je nočejo gledati sive.
Po mojem mnenju je boljše imeti sive in zdrave lase, kot pa pobarvane in uničene. Koliko žensk se barva na rdeče in oranžno, lase pa imajo že tako redke, da se vidi golo glavo. Le za koga?!
Jst se ne barvam, sicer mam samo en pramencek bel, ki je nastal po porodu, ostalo temno rjavo.. in po vsej verjetnosti bom ostala naravna, torej takrat bela pa verjetno na paza postrizena.. mogoce pa bom koncno zgledala svojim letom primerno, ker sem ze od nekdaj ful mlajsa za vidt.. ampak dvomim, ker mati se vedno ful mlajse zgleda kot je pa stara..
to ti misliš, 08.03.2023 ob 15:37
To ti misliš. Pač imaš tako oprane možgane, da verjameš, da so sivi lasje pri ženski grdi, pri moškemu pa lepi.
Samo povedal sem resnico. Večino moških polepšajo (npr. Cavazza, Clooney), če si pa debel in imaš redke sive lase potem pač ne, ane…saj ni to znanstvena fantastika.
Me pa zanima, katero žensko polepšajo?? Ne vem, ne poznam enega moškega, ki bi rekel, da so sivi lasje lepi na ženski, razen če ni 70+.
anonimka01032023, 08.03.2023 ob 16:08
Stara sem 65 let in lasje so mi počasi začeli siveti. Zaenkrat se ne barvam in se verjetno tudi ne bom. Imam nežne in tanke lase, če se pobarvam, bo še slabše.
Znanka se redno barva, ima skoraj že golo glavo. Menda so ji mož in otroci rekli, da se mora pobarvati in da je nočejo gledati sive.
Po mojem mnenju je boljše imeti sive in zdrave lase, kot pa pobarvane in uničene. Koliko žensk se barva na rdeče in oranžno, lase pa imajo že tako redke, da se vidi golo glavo. Le za koga?!
Uf, to pa super. Jaz pa več kot 20 let mlajša pa fejst siva. Sicer se dolgo niti ni tako opazila, ker imam svetlo rjave lase, ampak zdaj se pa že ornk vidi. Imam pa sicer goste lase. Se frizerke prav čudijo, da imam tako goste, upam, da tako ostane. Ampak ja, sivim pa na polno.
GOODLIFE, 08.03.2023 ob 16:26
Samo povedal sem resnico. Večino moških polepšajo (npr. Cavazza, Clooney), če si pa debel in imaš redke sive lase potem pač ne, ane…saj ni to znanstvena fantastika.
Me pa zanima, katero žensko polepšajo?? Ne vem, ne poznam enega moškega, ki bi rekel, da so sivi lasje lepi na ženski, razen če ni 70+.
Nobenega moškega sivi lasje ne polepšajo, lepo te prosim, no Drži, da moški običajno s sivimi lasmi zgledajo šarmantno, nikakor pa lepše kot s svojo naravno barvo. Siva barva las vsakogar postara, tako moške kot zenske, večina nas pa si želi čim dlje ohraniti mladostni videz. Nikogar ne poznam, ki bi si želel postati star, prav tako ne poznam nobenega moškega, ki bi se barval na sivo, da bi zgledal lepše.