Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zdraviliško zdravljenje po operaciji hernije

Zdraviliško zdravljenje po operaciji hernije

Pozdravljeni.
Sem po operaciji hernije in osebna zdravnica mi je rekla, naj se odločim v katero zdravilišče želim na rehabilitacijo- priporočala je Terme Olimje ali Rimske Toplice. Odločam se med zdraviliščiti prosim za kakršne koli izkušnje in mnenja za ta dva zdravilišča. Kaj pa Laško. Hvala vsem.

Ali res nima nihče izkušenj ali kakšnih informacij? Hvala.

Bila v Laškem (sicer ne po OP hernije), lahko samo pohvalim.

Bils v Laskem po op. hernije bilo je ok…

Hvala obema. A je mogoče kdo bil v Podčetrtku?

Jaz sem bila že pred skoraj 6 leti operirana hernijo, napotena v Dolenjske Toplice. Bilo je ok. Sedaj imam vsako leto fizioterapijo, šla tudi v ZD in Sočo vendar pa mi je pred 2 leti ortoped svetoval Olimje, ker so tam specializirani za fth hrbtenice, imajo ti. češko šolo. Sedaj sem bila tam že 3x in tudi letos grem (imam ločeno fth za ledveno in vratno hrbtenico). Jaz lahko samo pohvalim. Super fizioterapevti, super dejavnosti organizirane s strani Term Olimia. Ni primerjave npr. z Dolenjskimi Toplicami tako da je moj glas absolutno Olimje.

Živjo! Mi lahko poveš kakšne so bile tvoje težave pred operacijo? Trenutno čakam MR hrbtenice in pravijo, da bom gotovo operirana. Kdo pa je izvajal operacijo, ortoped ali nevrokirug? Hvala za odgovor, vsaka informacija pride prav.

Meni je dal nevrokirurg mnenje za operacijo pred enim letom sam imam skoz tezave, tezko hodim, noga mi mrtvi sedet dolgo nemorem cez dan sem utrujena ker mi noga zelo boli. Cakam ponovno nevrokirurga imam narejeno novo MR… Nic dobrega…

Lani sem bila na rehabilitaciji v Grand hotel Primus na Ptuju. Odlično je bilo!

Več let sem imela težave, vendar je nekako šlo. Za je mesece pa je bilo neznosno. Hude bolečine v nogi. Največje težave pri sedenju in spanju. Zjutraj dokler si nisem razmigala je bilo neznosno. Pomagala mi je edino hoja. MR je pokazal hernijo na nivoju L4-5 z utesnitvijo duralne vreče in korenine. Nevrokirurg je svetoval operacijo. Moram povedat, da sem pred tem problemom veliko: fizioterapija – tudi več samoplačniško, bownowa terapija, bioenergetki. ..Nič ni pomagalo. Tako sem se odločila za operacijo. Sem nekaj dni po operaciji in zaenkrat mi ni žal. Operacija je kar zahtevna-prvi dan je kar boleče- potem so me naslednji dan postavili na noge- sama hoja v redu boleči pa vsi premiki ( iz postelje). Sem doma in je vsak dan lažje. Živec še čutim a ni boleč, mi je pa prejšnje stanje pobrali kar nekaj mišic v nogi,..V glavnem že sedaj je veliko lažje kot pred operacijo in upam, da bo še bolje po končanem okrevanju.
Drugače pa posege izvajajo tako NevrokirurgI kot ortopedija. Osebna zdravnica in tudi nekateri drugi so mi priporočali Nevrokirurga in ni mi žal.
Srečno pri rešev
Hvala za potrditev za Podčetrtek

Lasko je zakon

Ene boljsih zdravilisc je v Smarjeskih toplicah, tudi sam sem tam bil. Ful se ti posvetijo in znajo svetovati. Priporocam.

Bil leta 2015 v Strunjanu, nimam pripomb, le da takrat me je še vse bolelo. Bilo pa je okoli 1.Maja.

New Report

Close