Zdravilo proti glavobolu
tole je pa čisto resna tema!
sem med tistimi srečnicami, ki jo max. 5x na leto daje glavobol…. ko me pa že boli glava je to zato, ker mi pade pritisk. In res v skrajnih primerih konzumiram lekadole in asprine… ponavadi pomaga čokolada, kofečke, spanje…
Evo, danes je eden izmed tistih dni v letu, ko me boli pod čelado… in ker v celi bajti ni niti koščka čokolade (kdo je spet vse pohopsal???)… sem si zdaj skuhala kofečke z okusom lešnika… Ta zadeva mi je zadnje čase precej slastna, ker drugače sploh nisem kofetarca… ampak to pa tako lepo diši po nutelci…….. mmmmmmmm………
No in sedaj vas povprašam, če veste še za kakšno naravno zdravilo proti glavobolu………… vnaprej se zahvalavam!
Jaz spadam pa med tiste, ki imajo pogoste glavobole in sicer migrenske….. dva dni samo ležat v temi in tišini, tretji dan sem pa ko cunja.
Nobena reč razen tablet mi ni še nikoli pomagala.
Največkrat s tabletami ; sedaj žal ni več moč dobit Saridon-e, ki so bili zame OK.
Sem pa pred približno pol meseca glavobol pozdravil z biciklom – turca cca 2 uri – in sem bil “kot nov”. Je pa to čisto slučajno “odkritje”. Bolela me je namreč glava, sobotno jutro, tako krasno za it z bičikleto vn … Pa sm sklenil, da vseeno odpedaliram, za vsak slučaj pa sem vzel s sabo tablete. Hvala Bogu jih nism rabu.
zdele ko ti tole pišem,te je verjetno glavobol že minil.
sem ena tistih,ki ji pri glavobolu pomaga le Ketonal skupaj z Lekadolom.
Drugače pa je najbolj fino,če si greš močit glavo in sicer nekaj časa s toplo vodo,pol pa ful na hitr mrzlo.to ponoviš parkrat,pa bo nehal.temu se drugač reče knajpanje.
z malo zamude…bo pa za naslednjič
prvo kar mi pride na jezik je da če imaš nizek pritisk je treba tega dvignit….to ti lahko tudi mi pomagamo:)))
sicer pa kot prvo dosti vode…3-4 litre na dan zelo pomaga pri glavobolu. Pomisli če si mogoče tisti ali prejšnje dni mogoče premalo spila.
Trenutno pomaga tudi sol oz. slana prehrana kar sicer ni priporočljivo na daljši čas in pa telesna aktivnost. Če se ti tisti trenutek še tako ne da, šport ti v trenutku dvigne dvigne krvni pritisk in ponavadi glavobol zgine.