Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek zdravilo TOPAMAX

zdravilo TOPAMAX

Zaradi migrenskih napadov sem od nevrologa dobila zdravilo Topamax, in sicer naj bi ga jemala 14 dni 1 tableto na dan, potem pa 2 na dan. Sedaj pa berem o stranskih učinkih, in me je kar malo strah začet jemati te tablete, sploh ker nism navajena, razen lekadola, jesti nobenih zdravil.

Ima prosim kdo izkušnje s tem zdravilom, so res hudi stranski učinki?

Hvala

Zdravilo je primarno namenjeno zdravljenju epilepsije se pa uporablaj tudi za profilakso migrene. Neželeni učinki so odvisni od posameznika do posameznika, je pa treba vedeti, da so v navodilu navedeni vsi možni, da se proizvajalec zavaruje, večina pa je klinično nepomembnih.

Mogoče bi prej poiskusila še s čim manj agresivnim – zelo dobro pri migreni deluje magnezij v večji koncentraciji in vitamin B2. V lekarnah se dobi prehransko dopolnilo s to kombinacijo.

Meni ga je psihiater predpisal, ker bi naj pripomoglo k zniževanju teže. Pa ga ravno zaradi navedenih stranskih učinkov nisem upala začeti jemati.

jaz sem slišala da to zdravilo dajejo tudi otrokom, se pravi da potem že ne more biti tako močno

Obstajajo pa seveda 10, 25, 50 in 100 mg. Ne vem katere imaš ti predpisane.

Topamax ti migrene ne bo ozdravil. Ni primerno zdravilo za to.

Meni ga je tudi predpisal nevrolog za migrene, pa mi ni pomagal. Stranski učinki: jaz sem imela nemogoče vrtoglavice in sem se res slabo počutila…ampak na različne ljudi lahko različno vpliva.

Ko mi je to zdravilo ponudil nevrolog, sem zavrnila, ker sem pred tem jemala amyzol 25 mg, pa je bilo zelo veliko stranskih učinkov. Zdaj jemljem 300 do 600 mg magnezija/dan in je migren občutno manj.

jaz imam težave z migreno z AVRO, nimam toliko problemov z glavobolom kot z auro.
zadnje čase napade 3 x mesečno in zato mi je nevrologinja predpisala topamax.

Si poskusila Imigran? Meni zelo pomaga, dobiš ga na recept.

Stara sem 23 let in jem topamax dvojno dozo dvakrat dnevno. Od 12 leta imam hude migrene z avro. Stranski učinki trajajo kakšen mesec intenzivno, nato počasi popuščajo, saj se jih telo navadi. Jem jih že dve leti in mi je od migren z omedlevico in bruhanjem 1-2 krat mesečno in migren z avro tudi do 10 krat mesečno, se tako intenziteta kot kvantiteta zmanjšala. Imam mogoče še do 2 migreni mesečno, pri katerih mi pomaga če nimam pri roki drugega že aspirin migran. Pred tem sem poskusila od diet brez sira, laktoze, glutena… do hormonskega zdravljenja, vse mogoče. Edino to mi je pomagalo. Je pa res, da sem v pol leta izgubila 14 kg – stranski učinek pač.

Sedaj dozo zmanjšujem, saj bomo poskusili brez. Upam, da bo šlo in se migrene ne vrnejo. Drugače pa ja, je močno zdravilo, ima močne, občutne negativne učinke, ampak če je tvoje delo/študij karkoli zaradi tega ovirano poskusi. Meni ni žal

Odgovor na objavo uporabnika
pelka, 22.11.2012 ob 20:29

Stara sem 23 let in jem topamax dvojno dozo dvakrat dnevno. Od 12 leta imam hude migrene z avro. Stranski učinki trajajo kakšen mesec intenzivno, nato počasi popuščajo, saj se jih telo navadi. Jem jih že dve leti in mi je od migren z omedlevico in bruhanjem 1-2 krat mesečno in migren z avro tudi do 10 krat mesečno, se tako intenziteta kot kvantiteta zmanjšala. Imam mogoče še do 2 migreni mesečno, pri katerih mi pomaga če nimam pri roki drugega že aspirin migran. Pred tem sem poskusila od diet brez sira, laktoze, glutena… do hormonskega zdravljenja, vse mogoče. Edino to mi je pomagalo. Je pa res, da sem v pol leta izgubila 14 kg – stranski učinek pač.

Sedaj dozo zmanjšujem, saj bomo poskusili brez. Upam, da bo šlo in se migrene ne vrnejo. Drugače pa ja, je močno zdravilo, ima močne, občutne negativne učinke, ampak če je tvoje delo/študij karkoli zaradi tega ovirano poskusi. Meni ni žal

Mene zanima kaki so ti stranski učinki? Katere ste imeli vi?

New Report

Close