zdravilo TOPAMAX
Zaradi migrenskih napadov sem od nevrologa dobila zdravilo Topamax, in sicer naj bi ga jemala 14 dni 1 tableto na dan, potem pa 2 na dan. Sedaj pa berem o stranskih učinkih, in me je kar malo strah začet jemati te tablete, sploh ker nism navajena, razen lekadola, jesti nobenih zdravil.
Ima prosim kdo izkušnje s tem zdravilom, so res hudi stranski učinki?
Hvala
Zdravilo je primarno namenjeno zdravljenju epilepsije se pa uporablaj tudi za profilakso migrene. Neželeni učinki so odvisni od posameznika do posameznika, je pa treba vedeti, da so v navodilu navedeni vsi možni, da se proizvajalec zavaruje, večina pa je klinično nepomembnih.
Mogoče bi prej poiskusila še s čim manj agresivnim – zelo dobro pri migreni deluje magnezij v večji koncentraciji in vitamin B2. V lekarnah se dobi prehransko dopolnilo s to kombinacijo.
Stara sem 23 let in jem topamax dvojno dozo dvakrat dnevno. Od 12 leta imam hude migrene z avro. Stranski učinki trajajo kakšen mesec intenzivno, nato počasi popuščajo, saj se jih telo navadi. Jem jih že dve leti in mi je od migren z omedlevico in bruhanjem 1-2 krat mesečno in migren z avro tudi do 10 krat mesečno, se tako intenziteta kot kvantiteta zmanjšala. Imam mogoče še do 2 migreni mesečno, pri katerih mi pomaga če nimam pri roki drugega že aspirin migran. Pred tem sem poskusila od diet brez sira, laktoze, glutena… do hormonskega zdravljenja, vse mogoče. Edino to mi je pomagalo. Je pa res, da sem v pol leta izgubila 14 kg – stranski učinek pač.
Sedaj dozo zmanjšujem, saj bomo poskusili brez. Upam, da bo šlo in se migrene ne vrnejo. Drugače pa ja, je močno zdravilo, ima močne, občutne negativne učinke, ampak če je tvoje delo/študij karkoli zaradi tega ovirano poskusi. Meni ni žal
pelka, 22.11.2012 ob 20:29
Stara sem 23 let in jem topamax dvojno dozo dvakrat dnevno. Od 12 leta imam hude migrene z avro. Stranski učinki trajajo kakšen mesec intenzivno, nato počasi popuščajo, saj se jih telo navadi. Jem jih že dve leti in mi je od migren z omedlevico in bruhanjem 1-2 krat mesečno in migren z avro tudi do 10 krat mesečno, se tako intenziteta kot kvantiteta zmanjšala. Imam mogoče še do 2 migreni mesečno, pri katerih mi pomaga če nimam pri roki drugega že aspirin migran. Pred tem sem poskusila od diet brez sira, laktoze, glutena… do hormonskega zdravljenja, vse mogoče. Edino to mi je pomagalo. Je pa res, da sem v pol leta izgubila 14 kg – stranski učinek pač.
Sedaj dozo zmanjšujem, saj bomo poskusili brez. Upam, da bo šlo in se migrene ne vrnejo. Drugače pa ja, je močno zdravilo, ima močne, občutne negativne učinke, ampak če je tvoje delo/študij karkoli zaradi tega ovirano poskusi. Meni ni žal
Mene zanima kaki so ti stranski učinki? Katere ste imeli vi?