Zdravje pri plus 50 – operacije in diagnoze?
Brpb, 07.05.2025 ob 22:10
Na pragu 50ega leta. Prestala sem 8 splošnih anesteziji.
Dve operaciji na očeh. Operacija stopala.
Najtežja operacija je bila odstranitev jajčnika zaradi velike čiste. Prerezan imam trebuh .
Ne hodim rada okoli zdravnikov. Vedno najdejo kaj. Itak so vedno prezasedeni.
TUdi meni se obeta odstranitev jajčnikov in jajcevodov zaradi dveh cist 2cm in 1cm. Operacija naj bi bila laparoskopsko. Mi lahko napišeš kaj več? Koliko časa si v bolnici, okrevanje…Hvala
Slabši vid na eno oko že od mladosti, pogosta vnetja sinusov in žrela. Poleg tega polip v žolčniku 3 mm, miom na maternici 1,3 cm, a z nobeno od teh zadnjih tegob, odkritih slučajno pri zadnjih rednih pregledih, nimam težav in menda ni nevarno. Sem pa anksiozna, jemljem Cipralex. Počutje je anksioznosti primerno. Ne kadim, zadnja leta skoraj nič ne pijem, se trudim prehranjevati zdravo, gibam se premalo, ITM 24.
Anonimno 6586, 11.05.2025 ob 00:34
Jaz tako – Kako pa vi, 07.05.2025 ob 16:44
Tisti, ki imate 50 ali več let, ali imate za seboj že kako resno operacijo?
Ste zdravi, ali se spopadate že s kroničnimi boleznimi?
Jaz:
50 let, za enkrat brez operacij, imam pa veliko drugih stvari.
Probleme z želodcem, hemeroide, bolečine v hrbtu, bolečine v sklepih, napredovalo paradontozo.
Meni se kar konkretno pozna EMŠO.
Zodec – neurejenost, lrehrana
Hemeroidi – ne skrbiš za higieno. Voda in žajfa.
Hrbet – lenoba
Paradentoza – skupeg vsega naštetega.
Hemeroidi ne nastanejo zaradi nehigiene. Res se smešiš.
Občutljiv mehur na prehlad in tudi ledvice. Drugače zdrav. Važno, da nič ne boli.
Zmagovalci zdravja po 50. so zaposleni v javnem sektorju – tisti v pisarnah, ki se v 40-letni delovni dobi ne pretegnejo. Direktorati, ministratva, občine, javna uprava, tudi zdravstvo brez sester; cca 200.000 privilegiranega kadra. Ostale službe so umiranje na obroke: križ, psiha, ramena, roke, vid, sluh, rak…
mehur, 11.05.2025 ob 19:14
Občutljiv mehur na prehlad in tudi ledvice. Drugače zdrav. Važno, da nič ne boli.
Zmagovalci zdravja po 50. so zaposleni v javnem sektorju – tisti v pisarnah, ki se v 40-letni delovni dobi ne pretegnejo. Direktorati, ministratva, občine, javna uprava, tudi zdravstvo brez sester; cca 200.000 privilegiranega kadra. Ostale službe so umiranje na obroke: križ, psiha, ramena, roke, vid, sluh, rak…
Potrebujem bralna očala od cca 47 leta dalje.
Pritisk mi je iz vedno nizkega narasel na običajnega do napovedovanja hipertenzije 1. Moram si ga meriti doma.
S težo nimam težav. Sem veliko bolj fizično aktivna, kot zadnjih 20 let.
Si redno plačujem letne preglede kožnih znamenj, enkrat letno si plačam tudi UZ trebušnih organov. Udejstvujem se vseh presejalnih testov. Redno se cepim proti gripi, covidu, letos prvič proti pnevmokokom. Cepila sem se tudi proti KME.
Anonimno862, 07.05.2025 ob 22:41
Uf, kar nekaj sem že dala skozi. Stara sem 74. Operacija slepiča, operacija raka na RDČD, operacija žolčnika, artroskopijo kolena, operacija sinusov, kompliciran zlom stopala.
Od kroničnih bolezni: hipertenzija, srčno popuščanje, epizode atrijske fibrilacije. Obvladljivo z ustrezno terapijo, fizično aktivnostjo in zmernim prehranjevanjem.
Ampak, se ne dam. Živim polno življenje, veliko potujem in upam, da bo še dolgo tako.
Uh, pozabila še odstop mrežnice v desnem očesu. Operacija ni najbolj uspela. Slabše vidim in ne smem več voziti avta .