Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ZDRAVJE TISTIH OKROG 70

ZDRAVJE TISTIH OKROG 70

Danes se zelo slabo počutim. Utrujena, vrtoglavica, glavobol, slabost.

Še kaj bi se našlo.

Zdravila, ki jih jemljem so Pernesa, pol tablete proti visokemu krvnemu tlaku, Ecytara proti tesnobi in Sorvasta proti holesterolu.

Pa kar omagujem, ne vem ali je kaj takega v zraku ali pa sem se preveč utrudila s hojo.

dej pogledaj strancke ucinke.

Stranski učinki, res. Ko zdravniku poveš zanje te pomilovalno pogleda in reče, da si domišljaš. Ravno statini za znižanje holesterola, zdravila proti visokemu pritisku, antidepresivi in še kateri imajo grozljive stranske učinke. Ne pri vseh, ker ne presnavljamo strupov vsi enako. Zato pa v vseh navodilih piše previdnost pri uživanju pri tistih, ki imajo težave z jetri in ledvicami. Malo jih je, ki teh težav pri 70. nimajo.  Ta dva organa, zlasti jetra so glavni pri presnovi strupov iz zdravil. Če slabo delajo zdravil ne boš dobro prenašala. Enkrat mi je en zdravnik zabrusil, da se lahko zdravljenju tudi odpovem. Kot kaže se bom res. Tistih nekaj mesecev podaljšane agonije, ker življenje to ni, ni vredno tolikšnega trpljenja. Me zanima, če elita tudi uživa cenene pripravke kot so statini, antihipertenzivi, antidepresivi in še kaj, ali se za njih proizvajajo posebna bolj učinkovita manj strupena in seveda posledično tudi dražja zdravila. Teh zvarkov, ki jih dohtarija na veliko ponuja raji prav gotovo ne žrejo. Draga avtorica, morda jih ne dočakaš 80 brez zdravil, z zdravili pa kot kaže tudi ne, te bodo prej ugonobila.

Odgovor na objavo uporabnika
slabost, 03.05.2025 ob 19:32

Danes se zelo slabo počutim. Utrujena, vrtoglavica, glavobol, slabost.

Še kaj bi se našlo.

Zdravila, ki jih jemljem so Pernesa, pol tablete proti visokemu krvnemu tlaku, Ecytara proti tesnobi in Sorvasta proti holesterolu.

Pa kar omagujem, ne vem ali je kaj takega v zraku ali pa sem se preveč utrudila s hojo.

Izmerite si tlak; če je nižji kot ponavadi, več pijte in pojejte kaj slanega.

Če se pogosto dogaja, na kontrolo k osebnemu zdravniku.

Dolcegusto, 03.05.2025 ob 21:11

Izmerite si tlak; če je nižji kot ponavadi, več pijte in pojejte kaj slanega.

Če se pogosto dogaja, na kontrolo k osebnemu zdravniku.

Kaj pa če je previsok? Kako  bo pa osebni zdravnik pomagal? Bo predpisal nova zdravila z enakimi učinkovinami istega proizvajalca, a z drugim imenom. Ja, to bo pa zihr pomagalo, zlasti pri hudi utrujenosti.

Stranski učinki, 03.05.2025 ob 21:25

Kaj pa če je previsok? Kako  bo pa osebni zdravnik pomagal? Bo predpisal nova zdravila z enakimi učinkovinami istega proizvajalca, a z drugim imenom. Ja, to bo pa zihr pomagalo, zlasti pri hudi utrujenosti.

Vsaka debata z ljudmi vašega kova je nekonstruktivna, tako da je 10 sekund pisanja tega stavka vse, kar boste dobila.

Dolcegusto, 03.05.2025 ob 21:30

Vsaka debata z ljudmi vašega kova je nekonstruktivna, tako da je 10 sekund pisanja tega stavka vse, kar boste dobila.

Pa se vi zavedate, da ravno tako kvasite neumnosti? Seveda so stranski učinku, predvsem pri Sorvasti, ki povzroča hudo utrujenost, poleg vsega ostalega. Po 70-em letu se uporaba statinov ne priporoča. Pa dajte si malo prebrat tiste zloženke, ki so priložene tabletam in ne zavajajte ljudi!!

Me veseli, da sem pritisnila na pravi gumb he, he … Seveda učinka ne bo, a vedno več ljudi po razmišljalo in potem, ko pride do kritične točke, kaj bodo potem  “ljudje vašega kova” naredili.  Boste bežali, ja to pa verjetno znate, brez napak in utrujenosti.

Mama je z mano pri 70+ z mojim tempom redno hodila na tisočake+(vsaj 3 krat/teden).

To se ji je močno obrestovalo, da je danes pri 90 zdrava. Pustimo malenkosti.

Stranski učinki, 03.05.2025 ob 22:06

Me veseli, da sem pritisnila na pravi gumb he, he … Seveda učinka ne bo, a vedno več ljudi po razmišljalo in potem, ko pride do kritične točke, kaj bodo potem  “ljudje vašega kova” naredili.  Boste bežali, ja to pa verjetno znate, brez napak in utrujenosti.

Oh, to ne bodo. Saj se vsi spomnimo, kako je bilo po Covidu. Vsa dohtarija se je lepo potegnila nazaj, vse so pometli pod preprogo, kot da se ni nič zgodilo. Ker so bili tudi oni”zavedeni”. Včasih ni bilo interneta in ljudje so slepo verjeli zdravnikom in farmaciji. Danes zna vsak povprečen Janez poguglat, če pa razume angleško, je pa sploh zmagal. In ne bo žrl statinov in podobnega sranja. Ti časi so mimo. Vsak mora biti advokat svojega telesa!

Stranski učinki, 03.05.2025 ob 20:56

Stranski učinki, res. Ko zdravniku poveš zanje te pomilovalno pogleda in reče, da si domišljaš. Ravno statini za znižanje holesterola, zdravila proti visokemu pritisku, antidepresivi in še kateri imajo grozljive stranske učinke. Ne pri vseh, ker ne presnavljamo strupov vsi enako. Zato pa v vseh navodilih piše previdnost pri uživanju pri tistih, ki imajo težave z jetri in ledvicami. Malo jih je, ki teh težav pri 70. nimajo.  Ta dva organa, zlasti jetra so glavni pri presnovi strupov iz zdravil. Če slabo delajo zdravil ne boš dobro prenašala. Enkrat mi je en zdravnik zabrusil, da se lahko zdravljenju tudi odpovem. Kot kaže se bom res. Tistih nekaj mesecev podaljšane agonije, ker življenje to ni, ni vredno tolikšnega trpljenja. Me zanima, če elita tudi uživa cenene pripravke kot so statini, antihipertenzivi, antidepresivi in še kaj, ali se za njih proizvajajo posebna bolj učinkovita manj strupena in seveda posledično tudi dražja zdravila. Teh zvarkov, ki jih dohtarija na veliko ponuja raji prav gotovo ne žrejo. Draga avtorica, morda jih ne dočakaš 80 brez zdravil, z zdravili pa kot kaže tudi ne, te bodo prej ugonobila.

Se popolnoma strinjam. Tudi meni tlačijo antidepresive. Prvič v življenju imam težave z zdravjem. Zdravniki avtomatično: psiha, zdravila. Naredili niso nikakršnih dodatnih preiskav, nimajo nikakršnih dokazov. Pritisk mi je iz mojega običajnega, ki sem ga imela leta in leta okoli 125/75 padel tudi že na 90/60. Psiha? I don’t think so. Preiskav nobenih. Bolečina v nogah in omotice. Dve leti nazaj sem bolečine v nogah in blage omotice doživljala ob covidu. Tole zadnje leto bi prej rekla, da so posledice covida, ampak danes dohtarji tega ne priznavajo več, o tem se sploh več ne sme govorit, prej pa je bilo to vsakodnevno – covid bo imel posledice, lahko boste imeli posledice. Marš. Z ad pa itak na veliko dodatno služijo.

Lej, pri mojih 74 ih sem tudi morala poseči po zdravilih. Imam kar atrijsko fibrilacijo, ki je tako neprijetna, da misliš kako ti bije zadnja ura. Epizode se ponavljale vsaj 3x mesečno. Kaptopril pod jezik in so se vsakič umirile. Ampak, osebni zdravnik je presodil, da tega ne moremo reševati kampanjsko. Dobila napotnico za kardiologa. UZ srca, vratnih žil, holter, obremenitve na kolesu, EKG, D-dimer, UZ nog, če obstaja kakšna nevarnost globoke venske tromboze itd… Vse našteto, kar sem dala skozi kaže zgolj majhna odstopanja od normalnega.

Ampak, ker je pri AF velika nevarnost, da se tvori strdek, ki povzroči možgansko kap ali srčni infarkt redno jemljem tudi Eliqis za redčenje krvi.

Pred leti so mi zaradi polipa odstranili žolčnik, zato moram jemati tudi Atoris za uravnavanje holesterola. Ja, pa raka na debelem črevesu sem tudi imela. Oprativni poseg je zadostoval in 18 let sem še tu.

Vsi razmišljate samo o stranskih učinkih. Ja so, ampak lahko dokaj normalno živimo. Res smo utrujeni, ampak imamo tudi nekaj let na grbi.

Ko sem #zanič, se spravim pod tuš in v pižamo pa grem v vodoravno lego. Kaj potem, saj smo oddelali večino svojih zadolžitev.

Bodite prijazni do sebe in se ne ozirajte na nikogar.

Težave z otrpljostjo rok, nog, glave , z vidom, dvojni vid.

Težave z govorom in razumevanjem.

Omotica, izguba ravnotežja.

Pritisk-prenesa, holesterol Sorvasta.

Ampak res ne vem, ali je to posledica zdravil, ki jih jemljem ob ugotovitvi visokega holesterola in pritiska krvi, ali je vse to posledica zdravil.

Za avtorico: tablete te bodo ugonobile, ker so toxične in ne prispevajo v ničemer k ozdravitvi. Če jih jemlješ dolga leta potem to ne morejo biti “zdravila”.

ugibanje, 04.05.2025 ob 17:08

Težave z otrpljostjo rok, nog, glave , z vidom, dvojni vid.

Težave z govorom in razumevanjem.

Omotica, izguba ravnotežja.

Pritisk-prenesa, holesterol Sorvasta.

Ampak res ne vem, ali je to posledica zdravil, ki jih jemljem ob ugotovitvi visokega holesterola in pritiska krvi, ali je vse to posledica zdravil.

Sorvasta je rosuvastatin in ima od vseh statinov najhujše stranske učinke. Za kakšen teden prekinite jemanje in opazujte svoje počutje. Ne bo vas zadela kap, 100%😉 Glede ostalih tablet se morate pa sami pozanimat. Mogoče so previsoke doze? Mogoče jih sploh ne rabite? Statinov po 70-tem ne priporočajo. Guglajte!!!!

D0 70. leta mi manjkajo še tri leta. Zadnje čase sem nenormalno utrujena, velikokrat me daje slabost, imam visok krvni tlak, pijem zdravila. Imam tudi povišan holesterol, vendar sem zdravila odklonila, ker sem alergik in imam velike težave z alergijo na zdravila.

Imam tudi revmatoidni artritis, obrabo kolen, v gore ne bom šla več nikoli, lahko pa hodim po ravnem, ne pa vsak dan. Ko delam na vrtu, me že to tako utrudi, da ne morem več hoditi. Prav čutim, kako mi pojemajo moči. Kljub vsemu se potrudim vsak dan znova, da naredim, kar zmorem in še več.

Ni kaj, leta prinesejo svoje. Mnogi naših let so že pod rušo. Zato moramo biti hvaležni in srečni, da še lahko naredimo, kar pač lahko naredimo in ne smemo biti nesrečni zaradi tistega, kar ne moremo več narediti.

Se strinjam, 04.05.2025 ob 12:35

Se popolnoma strinjam. Tudi meni tlačijo antidepresive. Prvič v življenju imam težave z zdravjem. Zdravniki avtomatično: psiha, zdravila. Naredili niso nikakršnih dodatnih preiskav, nimajo nikakršnih dokazov. Pritisk mi je iz mojega običajnega, ki sem ga imela leta in leta okoli 125/75 padel tudi že na 90/60. Psiha? I don’t think so. Preiskav nobenih. Bolečina v nogah in omotice. Dve leti nazaj sem bolečine v nogah in blage omotice doživljala ob covidu. Tole zadnje leto bi prej rekla, da so posledice covida, ampak danes dohtarji tega ne priznavajo več, o tem se sploh več ne sme govorit, prej pa je bilo to vsakodnevno – covid bo imel posledice, lahko boste imeli posledice. Marš. Z ad pa itak na veliko dodatno služijo.

Jaz antidepresivov sigurno ne bi jemala. Če  je vaša dohtarca bolj zajebane sorte, bi jih pač prevzela v lekarni(na škodo zavarovalnice) in se ne bi prerekala z njo. Za vaše zdravje se gre. Dohtarci se milo rečeno JEBE ZA VAS. Žal!

Za nas, tiste okrog sedemdesetega, se zdravniki ne zavzamejo prav močno. Hitro napiše recept za katerega ga zaprosiš in brez utemeljitev ti naloži enih deset zdravil.

KAJ PA STRANSKI UČINKI…

Jaz si včasih mislim, da imam slabosti zaradi stranskih učinkov, moj zdravnik pa nič.

stranski učinki, 04.05.2025 ob 18:30

Za nas, tiste okrog sedemdesetega, se zdravniki ne zavzamejo prav močno. Hitro napiše recept za katerega ga zaprosiš in brez utemeljitev ti naloži enih deset zdravil.

KAJ PA STRANSKI UČINKI…

Jaz si včasih mislim, da imam slabosti zaradi stranskih učinkov, moj zdravnik pa nič.

No, s tem vašim napisanim se ne morem strinjati. V Medicorju kjer je moj lečeči kardiolog, se je zelo potrudil preden se dobila prava zdravila. Dvakrat jih je zamenjal, sploh Amlesso za zdravljenje hipertenzije. Namreč, zatekale so mi noge v gležnjih, zato sva poskušala še z dvema. Dokler nisem dobila pravih.

Poslal me je še h flebologu na UZ dolnjih okončin, da potrdijo ali negirajo možnost morebitne globoke venske tromboze.

Samoena484, 04.05.2025 ob 18:00

Jaz antidepresivov sigurno ne bi jemala. Če  je vaša dohtarca bolj zajebane sorte, bi jih pač prevzela v lekarni(na škodo zavarovalnice) in se ne bi prerekala z njo. Za vaše zdravje se gre. Dohtarci se milo rečeno JEBE ZA VAS. Žal!

Saj jih tudi jaz ne jemljem. Sem jih dvignila in doma stojijo že več kot pol leta. Konec koncev to JE kemija in JE strup, sploh če niti ne veš a jih res rabiš. Ne mislim se zastrupljati. In antidepresivi so samo bergla, ne zdravijo ampak samo LAJŠAJO simptome. Tudi če človek res ima psihične težave je še vedno bolje obiskovati psihoterapevta in iskati vzrok. Ad-ji ne bodo pozdravili vzroka.

New Report

Close