Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek zdravljenje v tujini z napotnico

zdravljenje v tujini z napotnico

Se je zdravil kdo v tujini z napotnico?
Kako je bilo z uveljavljanjem vračila plačila na zzzs?

Ste si urejali vračilo sami (lepo prosim za kakšen nasvet) ali ste prepustili “agenciji”?

Ima kdo izkušnje? Ste bili zadovoljni? Ali je to nateg?

https://www.happymed.si/napotnica/

A res nobeden ne ve? Se še ni nobeden zdravil v tujini in od zavarovalnice dobil vračilo denarja?

Redki se odlocijo. Sploh ker se vecini ne da bockat birokracijo. Zato so take agencije dobrodosle. Jaz sem iskala za hcerko ortodonta. Razmisljala sem tudi o tujini, upraviceni bi bili do povracila stroskov zaradi norih cakalnih dob. Nisem se odlocila za to moznost. Ker moras vedeti, da potem bi morali se veckrat na mesec, od zacetka ker situacija ni enistavna pri njej, voziti tako dalec kar pa ni izvedljivo z nase strani. Pac imava sluzbi, a ne svojih firm. Pa se dopust bi morala imet za vsakic verjetno…

Namensko zdravljenje ne, vse je bilo v smislu urgentnega zdravljenja. Enkrat gripa med zimskimi počitnicami v avstriji, drugič pa sanacija zoba zaradi bolečin v Švici. Pri obeh variantah je zavarovalnica (tuja) prevzela plačilo in uredila sama z ZZZS. Meni ni bilo treba nič posebej.

Enkrat v Franciji sem pa fasala angino sredi obiska razstave. Mislim, simptomi so se pokazali. Tam sem morala sama plačat, račune pa predložit ZZZS in dobila povračilo. Tako da, upam da je kaj pomagalo.

Jaz sem imela angino na Lošinju, Hrvaška. Sem šla v zdravstveni dom, dobila revept za antibiotike. Od 50 eur stroškov mi je zzzs vrnil 8 eur, na 2 straneh pravni poduk

Imela sem urejeno veljavno kartico evropskega zavarovanja, vse original račune sem predlożila vlogi za povracilo.

Zdravljenje v tujini je za vrhuško, plebs pa nazaj v vrsto čakat.

New Report

Close