Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Zdravnik bom!

Zdravnik bom!

V šestdesetih in sedemdesetih letih preteklega stoletja so iz enakih razlogov odhajali tehniki, kovinarji, gostinski delavci, gradbeniki, strežnice…
Nikoli niso vsi odšli. “Taboljši” so ostali doma.[/quote]

taboljši odhajajo, žal, ker taslabih v tujini niti ne vzamejo.

zdravniki imajo turnusni delavni čas, brez skrbi, še več, niti ne vedo točno, kdaj se bo njihov turnus končal.

če te moti njihovo plačilo, pritisni ba svoj simdikat, se organizirajte in zahtevajte več, zdravniki vam tega ne branijo.

pokaži mi takega zdravnika ku po 32 urah dela še lahko normalno stoji na nogah. Zisti ki hodijo k zasebnikom so ob času ko so tam prosti dela, pa naj si bo po svoji redni službi ali koriščenju viška ur.

niso krivi zdravniki, ki garajo preko svojih možnosti, pa še več bi če bi jim dovoljevali, namreč dovoljeno imajo določeno število pregledov, operacij itd., za to je odgovorna državna zdravsvena politika, ker jim ne omogoči normalnega dela, zato tudi odhajajo.

ja seveda, vsak je rad 2 dni v službi, pa vsak rad naredi ogromno število presežnih ur, ma nehajte no. Tudi oni bi radi po svojem delavniku slekli haljo in se odpravili domov in se naslednji dan veselo vrnili na delo, kjer bi jih čakali zadovoljni pacienti, tako pa je živčnost na obeh straneh.

zdravniki imajo turnusni delavni čas, brez skrbi, še več, niti ne vedo točno, kdaj se bo njihov turnus končal.

če te moti njihovo plačilo, pritisni ba svoj simdikat, se organizirajte in zahtevajte več, zdravniki vam tega ne branijo.

pokaži mi takega zdravnika ku po 32 urah dela še lahko normalno stoji na nogah. Zisti ki hodijo k zasebnikom so ob času ko so tam prosti dela, pa naj si bo po svoji redni službi ali koriščenju viška ur.

niso krivi zdravniki, ki garajo preko svojih možnosti, pa še več bi če bi jim dovoljevali, namreč dovoljeno imajo določeno število pregledov, operacij itd., za to je odgovorna državna zdravsvena politika, ker jim ne omogoči normalnega dela, zato tudi odhajajo.

ja seveda, vsak je rad 2 dni v službi, pa vsak rad naredi ogromno število presežnih ur, ma nehajte no. Tudi oni bi radi po svojem delavniku slekli haljo in se odpravili domov in se naslednji dan veselo vrnili na delo, kjer bi jih čakali zadovoljni pacienti, tako pa je živčnost na obeh straneh.[/quote]

Če ne bi imel tolk zdravstvenih delavcev v familiji bi ti še verjel tako pa iz prve roke vidim in slišim kako marsikaj poteka, ti pač ne verjamem. Zaradi mene jih lahko še naprej braniš mojega mnenja ne boš spremenila. Prvo naj uredijo odnose znotraj hiše, začnejo sprejemati v službo ljudi od naj višjih do naj nižjih poklicev, ki se potrebujejo v zdravstvu, ne pa de se vse skupaj umetno vzdržuje neka stihija.

ja seveda, vsak je rad 2 dni v službi, pa vsak rad naredi ogromno število presežnih ur, ma nehajte no. Tudi oni bi radi po svojem delavniku slekli haljo in se odpravili domov in se naslednji dan veselo vrnili na delo, kjer bi jih čakali zadovoljni pacienti, tako pa je živčnost na obeh straneh.[/quote]

Če ne bi imel tolk zdravstvenih delavcev v familiji bi ti še verjel tako pa iz prve roke vidim in slišim kako marsikaj poteka, ti pač ne verjamem. Zaradi mene jih lahko še naprej braniš mojega mnenja ne boš spremenila. Prvo naj uredijo odnose znotraj hiše, začnejo sprejemati v službo ljudi od naj višjih do naj nižjih poklicev, ki se potrebujejo v zdravstvu, ne pa de se vse skupaj umetno vzdržuje neka stihija.[/quote]

saj mi ni potrebno verjet, kako pa naj zaposlujejo, zdravnikov ni, pa še ti ki so niso Slovenci in jih uvažajo, za ostalo medicinsko osebje je pa tako, imajo omejen proračun za plače, kdo misliš da jim ga omejuje?

sploh pa, kaj so krivi zdravniki in medicinsko osebje, če nimajo urejenih razmer, prav nič, so ljudje ki vodijo ustanove in so ljudje, ki tem ustanovam diktirajo, torej so nesposobni ti.

kakšna stihija pa se umetno vdržuje, me prav zanima, pa da je v domeni zdravnikov in medicinskega osebja?

Kdo pa vodi bolnice in ZD? Zdravniki, ki so vsevedni vse vedo vse znajo. Mislijo, da s tem ko so končali faks so pa bog in batine ali kaj. Opravljajo 100 in eno funkcijo kar je mnogo preveč zato pa nobene ne naredijo do konca in tako kot je treba. Vsako leto konča vsaj 50 študentov faks. In če bi jih vse vsako leto zaposlili in uvedli v svoje delo danes ne bi bilo primanklaja. Ke pa se to ni delalo in so ljudje odhajali drugam v službo imajo sedaj zaradi starosti res premalo ljudi. A zato so sami krivi kar pa njihove visokosti nočejo priznati, saj so nezmotljivi.

veš imamo strokovne direktorje in direktorje, ki so postavljeni zato, da ustanove potegnejo iz rdečih številk in tem drugim ni mar za bolnike, saj jih postavlja država in izpolnjujejo samo direktorije nadrejenih.

veš kaj me zanima, bi ti šel na operacijsko mizo, če bi imel skalpel v roki zdravnik, ki je komaj končal izobraževanje.

sploh sem pa že v zgornjem postu napisala, da zaposlovanje ni v pristojnosti zdravnikov.

S prihodom nove direktorce v KC se je prvič zgodilo da je dohtar le strokovni direktor.Preje so bili to po izobrazbi zdravniki. Mislim da ni ZD kjer ne bi bil direktor dohtar in misli da je tako tudi v vseh bolnicah. Tako, da ni čudno da imajo ti kvazi zdravniki tako visoke plače, saj dela kot zdranik in direktor vse v istem času. Zahtevo za zaposlitev da zdravnikna za to pristojne službe. V komisiji za izbor so zdravniki tako da oni odločajo o tem ali bodo vzeli v službo novega ali ne. Večkrat sem ti že to napisal a nikakor nočeš razumeti napisanega. Pravočasno je potrebno poskrbeti za svojega naslednika. Zato vzameš mladega zdravnika, ki začne svojo pot na dnu lestvice ter z leti napreduje ter s časoma pride do šefovske pozicije.Z leti dobiš nazive in znanje i s tem sposobnost zamenjati nenadomestlivega šefa. Tko gre to. Ker pa se bojijo za svoje riti si pa ne zrihtaš naslednika pravočesno, zato ap lahko vlečeš službo v nedogled, dokler dobesedno ne crkneš v službi. Tako gre.

Ajaaa. Potem sva midva zato tu? Morda, ampak ne oba. Za sebe ti lahko povem, da so v Švici moje sposobnosti skoraj šest let ocenjevali šestinpolkrat bolje, kot moji domači delodajalci. In kar nekaj mojih prijateljev in znancev približno enako. Pa vseeno niso vsi dobri odšli. In tudi mi smo se povečini vrnili, nobeden ni tam ostal zaradi denarja, tisti ki se niso, pa so ostali zaradi družinskih razmer.

S prihodom nove direktorce v KC se je prvič zgodilo da je dohtar le strokovni direktor.Preje so bili to po izobrazbi zdravniki. Mislim da ni ZD kjer ne bi bil direktor dohtar in misli da je tako tudi v vseh bolnicah. Tako, da ni čudno da imajo ti kvazi zdravniki tako visoke plače, saj dela kot zdranik in direktor vse v istem času. Zahtevo za zaposlitev da zdravnikna za to pristojne službe. V komisiji za izbor so zdravniki tako da oni odločajo o tem ali bodo vzeli v službo novega ali ne. Večkrat sem ti že to napisal a nikakor nočeš razumeti napisanega. Pravočasno je potrebno poskrbeti za svojega naslednika. Zato vzameš mladega zdravnika, ki začne svojo pot na dnu lestvice ter z leti napreduje ter s časoma pride do šefovske pozicije.Z leti dobiš nazive in znanje i s tem sposobnost zamenjati nenadomestlivega šefa. Tko gre to. Ker pa se bojijo za svoje riti si pa ne zrihtaš naslednika pravočesno, zato ap lahko vlečeš službo v nedogled, dokler dobesedno ne crkneš v službi. Tako gre.[/quote]

aja, mladi zdravnik je pa pripravljen delati za 800€ neto, ja seveda takoj po končanem sekubdariju bo odšel na bolje plačano mesto, pa še za stanovanje mu ne bo potrebno skrbeti.

jaz že razumem, sem tu nekje, ampak ti nočeš razumet, da zaposlovalno in izobraževalno politiko vodi država, vsaj v državnih ustanovah.

Ajaaa. Potem sva midva zato tu? Morda, ampak ne oba. Za sebe ti lahko povem, da so v Švici moje sposobnosti skoraj šest let ocenjevali šestinpolkrat bolje, kot moji domači delodajalci. In kar nekaj mojih prijateljev in znancev približno enako. Pa vseeno niso vsi dobri odšli. In tudi mi smo se povečini vrnili, nobeden ni tam ostal zaradi denarja, tisti ki se niso, pa so ostali zaradi družinskih razmer.[/quote]

hahaha, jaz zase dobro vem zakaj sem tu, namreč mlada sem bila v tistem sistemu, ki mi je omogočil mojo kariero in pozitivno reševanje stanovanjskega problema, nisem imela niti želje niti potrebe iti v tujino (čeprav sem veliko tam), no če bi se mi pa danes začela moja samostojna življenska pot, bi se pa verjetno potegovala za kakšno bolje plačano mesto v tujini, tako pa veselo ostajam na svoji zemljici, kaj in kje pa bodo pristali moji otroci se pa ne ve, eden že itak brusi svoje možgančke v tujini, ker pri nas ni izobraževalnega programa, za krvavo potrebnega sterokovnjaka, žačostno ane.

zakaj si se pa ti vrnil in kdaj, pa ne vem, morda si verjel obljubam, da gre Slovenija po poti druge Švice.

Pač zato, ker sem v tem času zaslužil dovolj, da sem si zagotovil dovolj solidne življenke pogoje za starost, kakršnih si v naši državi pod takratnimi pogoji in takratno oblastjo ne bi v dvajsetih letih. In zato. ker denar ni vse, marsikaj je več vredno, žal pa čisto brez tega le ne gre.

Obljub, da bo Slovenija druga Švica nisem slišal nikoli, slišal pa sem, da bomo jedli travo, če bomo izstopili iz Jugoslavije. Pa nekaj o krvi in znoju.

Smo se pa dejansko približali Švici, saj razlika v plačah med nami in njimi ni več 1:7, ampak 1:2 ali kvečjemu 1:3 za podobna delovna mesta. Tako, da ti kar verjamem, da gre Slovenija po poti Švice. Sicer počasi, pa vendar hitreje kot nekatere drugi deli naše bivše skupne države.

A sin ti pa študira v tujini? Zanimivo, moj tudi. Se torej strinjava, da je naš izobraževalni sistem slab? Verjetno ne, se mi zdi da ti kar precej zagovarjaš učiteljske proteste. Jaz jih ne, razen sodnikov si najmanj zaslužijo povišanje plač, saj v večini delajo premalo in slabo. Šolski sistem je bil po uvedbi usmerjenega izobraževanja iz leta v leto slabši in šele v zadnjih letih se počasi, toda res počasi popravlja.

Veš, tudi v tujini ne bodo vzeli človeka brez izkušenj oz. bo le ta moral začeti na dnu ter se z delom dokazovati. Tudi tebe na začetku delovne dobe ni čakalo šefovsko mesto ampak si si morala svoje pozicije prigarati. Ko že toliko braniš zdravnike mi pa prosim povej kdaj so zdravniki štrajkali z zahtevo, da se omogočijo normalni pogoji za delo strokovnjakov da le tem ne bo treba iti v tujino? Sistematizacija delovnega mesta se izvrši na zahtevo bolnice ne ministrstva.

ja je slab, vendar ne zaradi profesorjev, ampak šolske politike.

da bomo pa druga Švica, nam manjka pa par svetlobnih let na vsah področjih.

tudi če začne na dnu, ima boljše pogoje dela in učenja, pa še veliko boljšo plačo. Zakar pa spet niso krivi naši zdravniki.

zdravniki ob vsakem štrajku opozarjajo na nemogoče pogoje dela, a tega še nisi šlišal.

tudi če začne na dnu, ima boljše pogoje dela in učenja, pa še veliko boljšo plačo. Zakar pa spet niso krivi naši zdravniki.

zdravniki ob vsakem štrajku opozarjajo na nemogoče pogoje dela, a tega še nisi šlišal.[/quote]

Če imajo tako dobre pogoje zunaj zakaj pa potem pride dosti, predvsem italijanov, na izpopolnjevanje k nam. S tem da si vso specializacijo plača sam.
Res je da opozarjajo, a vedno ko dosežejo svoje pri plačah se vse konča. Tisto vpitje o pogojih dela pa kar naenkrat potihne ker jim je to zadnja skrb. Na srečo pa niso vsi taki, tako da se tem opravičujem. Večina pa jih je takih.

ja je slab, vendar ne zaradi profesorjev, ampak šolske politike.

da bomo pa druga Švica, nam manjka pa par svetlobnih let na vsah področjih.[/quote]

Če bi bili profesorji tako sposobni profesorji, kot so se sposobni potegovat za boljše plače, bi imeli dovolj vpliva na šolski sistem, ki je kot sem že zapisal od sedemdesetih let dalje res pod vsako kritiko. Mimogrede, takega šolskega sistema kot ga imamo si niso izmislili vodovodarji in snažilke.

Za marsikatero bratsko državo smo pa že Švica. In to ne druga, kar prva, saj je v tisti pravi veliko težje dobit zaposlitev kot pred tridesetimi leti.

zdravniki ob vsakem štrajku opozarjajo na nemogoče pogoje dela, a tega še nisi šlišal.[/quote]

Če imajo tako dobre pogoje zunaj zakaj pa potem pride dosti, predvsem italijanov, na izpopolnjevanje k nam. S tem da si vso specializacijo plača sam.
Res je da opozarjajo, a vedno ko dosežejo svoje pri plačah se vse konča. Tisto vpitje o pogojih dela pa kar naenkrat potihne ker jim je to zadnja skrb. Na srečo pa niso vsi taki, tako da se tem opravičujem. Večina pa jih je takih.[/quote]

sicer ne vem koliko italjanskih študentov medicine dela specializacijo pri nas, vem pa da je italjanski šolski sistem še slabši od našega.

to opozarjanje slišiš samo dokler so pod lučmi novinarjev, medtem pa vsakodnevno pišejo zahteve in pripombe ravno zdravniki, ki so v svojem delovanju zelo omejeni.

sploh se ne zavedaš, kako težke odločitve sprejemajo vsak dan nap. na onkologiji, ker je novih dobrih zdravil premalo za vse, komu jih bodo dali pa se morajo odločiti zdravniki, torej z drugimi besedami, komu bodo pomagali živeti in komu ne, je v njihovih rokah, medtem pa se vlada hvali z presežki v zdravstvu.

večina je dobrih in predanih svojemu delu, seveda pa najdeš tudi plevel, vendar smo naučeni iskati samo plevel in kazati s prstom nanj.

Ne gre za študente ampak za zdravnike ki prihajajo na izpopolnjevanje k nam. Konkretno na ginekologijo.
Vsi se vsak dan v svoji službi odločamo o stvareh, ki so za nas ali za druge lahko življenskega pomena, ne samo zdravniki. Sam si izbereš poklic z vsemi posledicami ki ti pripadajo. In ravno v tej vsamovšečnosti kaste zdravnikov, ki se imajo za nekaj višjega od ostalih pa jaz vidim problem. Njihovo delo je skupinsko, sestavljeno iz različnih profilov izobrazbe, niso sami, a obnašajo se tako.

pojma nimaš, res ne!

V čem ninej? A mogoče v tem, da menim, da zdravniki znotraj sistema ne morejo solirati? Vso zdravstvo je v dreku in nizkih plačah, naj se uredi vsem. Ko bodo vsi v zdravstvu stopili skupaj in uredili plače v zdravstvu, lestvico, jih bom pa podprl. Enako velja tudi za šolstvo.

da je zdravstvo v dreku, niso krivi zdravniki, a se ni letos vlada hvalila z presežkom ravno na tem področju, a? pa učitelji tudi niso krivi!

pa delavci tudi ne, zato pa govorim vsezkozi, da je potrebno plačno politiko zamenjat.

zmaga pa tisti, ki ima boljši sindikat, sploh pred volitvam, ker se vlada boji zamerit velikemu delu volilcev, začaran krog.

Ja, začaran krog. Zato pa tudi ne prideva do konca.

New Report

Close