Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zdravniški pregled pred zaposlitvijo – zapiski zdravnika

Zdravniški pregled pred zaposlitvijo – zapiski zdravnika

Pozdravljeni,

Zdravnik, ki je delal pregled, je imel vpogled v moj karton in vedel je za moja zdravstvena stanja. Tudi psihološko stanje. Ker sem imela pred leti težave na tem področju in mi je dejansko povedal, da ve za to, sem seveda potrdila in povedala podrobnosti. Vse to je zapisal v svoj računalnik. Kot tudi druge stvari, ki me je spraševal. Zdaj me pa zanima kaj točno prejme delodajalec? Jaz teh zapiskov nisem dobila. V izvidu, ki sem ga dobila domov, ni omenjenega tega kar je on zapisoval. Sicer sem zdravniški pregled opravila (zmožna za delo), vendar me skrbi, da so ti podatki prišli do delodajalca. Ali morajo ljudje, ki imajo psihološke težave vedno paziti na to, da se kaj ne vpiše v karton? Zdaj razmišljam, če bom imela še kdaj takšne težave, sploh ne bom upala poiskati pomoč pri svojem zdravniku. In ali ima lahko sploh zdravnik, ki dela pregled, vpogled v kartoteko?

Nmas skrbi. To, kar vidis ti, vidi tudi delodajalec.
na osnovi tvojega pogovora, bi ta zdravnik lahko samo napisal sposobna za delo izkljucno v eni izmeni, ni zmozna za delo, itd… vzroka pa v nobenem primeru ne sme razkriti, niti delodajlci ne sprasujejo.

Odgovor na objavo uporabnika
Nikica123, 01.04.2022 ob 00:06

Pozdravljeni,

Zdravnik, ki je delal pregled, je imel vpogled v moj karton in vedel je za moja zdravstvena stanja. Tudi psihološko stanje. Ker sem imela pred leti težave na tem področju in mi je dejansko povedal, da ve za to, sem seveda potrdila in povedala podrobnosti. Vse to je zapisal v svoj računalnik. Kot tudi druge stvari, ki me je spraševal. Zdaj me pa zanima kaj točno prejme delodajalec? Jaz teh zapiskov nisem dobila. V izvidu, ki sem ga dobila domov, ni omenjenega tega kar je on zapisoval. Sicer sem zdravniški pregled opravila (zmožna za delo), vendar me skrbi, da so ti podatki prišli do delodajalca. Ali morajo ljudje, ki imajo psihološke težave vedno paziti na to, da se kaj ne vpiše v karton? Zdaj razmišljam, če bom imela še kdaj takšne težave, sploh ne bom upala poiskati pomoč pri svojem zdravniku. In ali ima lahko sploh zdravnik, ki dela pregled, vpogled v kartoteko?

Zdravnik je zavezan varoavt tvoje podatke in ne niti delodajalcu jih ne sme razkrivat. Medicina dela ima pa vsekakor vpogled v tvoj zdravstven karton.  Če pride do zlorabe podatkov, pa lahko lahko tožiš. Je tudi v medijih že bilo, ko so kake medicinske sestre, ne zdarvniki, malo preveč podrobno razlagale zdravstvena stanja konkretnih pacientov. Čvekulja v tem primeru izgubi službo, oškodovanec pač toži za odškodnino.

Dobro jutro, prekrasen je ta aprilski deževen dan, nad oblaki še vedno Sonce sije, ampak to Sonce ne bo večno sijalo. Le kje se skriva sonček, ki že celo večnost sije v centru bitja fantazije?   🙂

Tisto kar zdravnik piše v zdravniško kartoteko je njegova stvar.

Svoje čase je zdravnike izredno zanimalo tudi fizično stanje deklet. Povsem gole so morale vstopati v neko zdravniško sobo. Bil je precej topel dan in okno te sobe je bilo na stežaj odprto. Seveda, mulci z druge strani ulice smo bili več kot navdušeni nad to sceno. Potem so pa na našo veliko žalost okno te sobe zaprli. Ne vem zakaj.

Medicina dela pregleda tvoj zdravstveni karton, da oceni če si sposobna opravljati dela na konkretnem delovnem mestu. Takšno poročilo dobi tudi delodajalec: sposoben ali nesposoben, ali sposoben z omejitvami. Ni navedeno kakšne težave imaš ali si jih imela.

Tem jesiharjem je čim manj za pravit kaj se je z nami dogajalo v preteklosti. Jaz bi jim rekla, da saj vse piše v kartonu in  ne bi nič razlagala naprej in nazaj.

Marička671, 01.04.2022 ob 07:43

Tem jesiharjem je čim manj za pravit kaj se je z nami dogajalo v preteklosti. Jaz bi jim rekla, da saj vse piše v kartonu in  ne bi nič razlagala naprej in nazaj.

Odkar je vse digitalno, je moj zdravstveni karton tanek kot manekenka. Na eZdravju pa sploh ni nič o meni vpisano. Haha, izguba podatkov. Kako pa naj vem, kaj se mi je dogajalo pri treh letih?

Samo vprašam, 01.04.2022 ob 08:02

Odkar je vse digitalno, je moj zdravstveni karton tanek kot manekenka. Na eZdravju pa sploh ni nič o meni vpisano. Haha, izguba podatkov. Kako pa naj vem, kaj se mi je dogajalo pri treh letih?

Kaj pa njega briga, kaj je bilo v preteklosti.   Naj opravi pregled in se odloči, ali smo sposobni za delo, ali ne.

Tudi jaz ne morem vlečt bolniške za zlomljeno nogo pred 10-imi leti.

Marička825, 01.04.2022 ob 08:08

Kaj pa njega briga, kaj je bilo v preteklosti.   Naj opravi pregled in se odloči, ali smo sposobni za delo, ali ne.

Tudi jaz ne morem vlečt bolniške za zlomljeno nogo pred 10-imi leti.

Ravno to me je najbolj zmotilo. Zdaj ko ste omenjali ezdravje, sem šla pogledat ali je kaj vnešeno in vidim, da piše pri: Povzetek zapiskov o pacientu, “Akutne bolezni in stanja (zadnjih 6 mesecev): Mešana anksiozna in depresivna motnja.” Kljub temu, da sem povedala, da teh težav nimam več že več let. Poleg tega ne razumem kako lahko to napiše zdravnik, ki ni psihiater.

Kot delodajalec sem zelo previdna pri tem, koga zaposlim. Ne želim si nakopati problemov.

Tam zgoraj sem zapisal, da tisto kar zdravnik zapiše v kartoteko je njegova stvar. To je več kot kristalno čista resnica. Enkrat mi je ena več kot briliantno inteligentna rekla, to je pa najina stvar. Ostal sem brez besed.

Pikicca, 01.04.2022 ob 10:01

Kot delodajalec sem zelo previdna pri tem, koga zaposlim. Ne želim si nakopati problemov.

Razumem. Razumem vidik delodajalca.

Ne razumem pa vidik zdravnika, ki je postavil diagnozo ali mnenje na podlagi mojih izkušenj iz preteklosti. Iz mladostniških let. Jaz teh občutkov, ki sem ji imela takrat, nimam več. Torej nekdo, ki ima probleme in ne poišče zdravniške pomoči ali jo poišče samoplačniško, je vredu? Čim poiščeš zdravniško pomoč, si zaznamovan? Se moram pri zdravniku na polno smejati in biti dobre volje, da me ne označi?

Nisem sicer delodajalec, delam pa vse v kadrovski, tudi napotujem na  zdravniške preglede.

Nazaj iz medicine dela dobim samo drugi list napotnice z označenim sposoben ali nesposoben, ali sposoben z omejitvami (in takrat zapisane omejitve).

Nič drugega in nič drugega me tudi ne zanima.

nikicaa123, 01.04.2022 ob 09:22

Ravno to me je najbolj zmotilo. Zdaj ko ste omenjali ezdravje, sem šla pogledat ali je kaj vnešeno in vidim, da piše pri: Povzetek zapiskov o pacientu, “Akutne bolezni in stanja (zadnjih 6 mesecev): Mešana anksiozna in depresivna motnja.” Kljub temu, da sem povedala, da teh težav nimam več že več let. Poleg tega ne razumem kako lahko to napiše zdravnik, ki ni psihiater.

KO bi jaz prejela zdravniški razultat. Pa ga po 3 tednih nisam. Na kadrovsko, ko kličem se pa ne oglasijo. Pa se gre delo za J.Sektor.

S tem da nimam v kartoteki nič. Zdravnika obiskujem zelo poredko nazadnje 2018.

Imela sem psihološki test, ne vem kaj bojo napisali psihologi, ker mislim, da niso, tako sposobni da bodo devali eno mnenje ali sem sposobna ali ne. Ker se mi zdi da bi mogel biti psihiater, da poda mnenje, kakšna osebnost sem.

Glej imaš srečo, da si imela samo zdravnika. Če bi psihologa, ki nimajo pojma kakšno imaš življenje, ti bi napisali nesposobna.

kot delodajalec, 01.04.2022 ob 10:38

Nisem sicer delodajalec, delam pa vse v kadrovski, tudi napotujem na  zdravniške preglede.

Nazaj iz medicine dela dobim samo drugi list napotnice z označenim sposoben ali nesposoben, ali sposoben z omejitvami (in takrat zapisane omejitve).

Nič drugega in nič drugega me tudi ne zanima.

ČE ti ne rešiš sposobnostnega testa do konca, a takrat te označijo sposoben z omejitvami. Ali kdaj te označijo sposoben z omejitvami?

Jaz nisem do konca rešila test sposobnosti. Ali bom zdaj imela sposobno z omejitvami.

Samo če bojo to naredili za 5.stopnjo izo. Da sem sposobna z omejitvami…Ker znanec je imel isti test, kot sem ga imela jaz ima 7 stop. Pa je padu na tem testu, s tem da mi je rekel da so mu 4 manjkali, do konca…?

A pa ti razumeš, da delodajalec dobi samo obvestilo, ali si sposoben za delo ali ne? A lahko nehaš s travmiranjem okoli diagnoze, ki jo ima tri četrt Slovenije? Mene bi bilo kot delodajalca kvečjemu strah zato, ker si ne daš dopovedat nekaj preprostih stvari, kompliciraš in si paranoidna. Iz muhe delaš slona, namerno vlečeš nerazumne zaključke (ljudje ne bi smeli poiskati pomoč, ti boš predpisala psihologom in psihiatrom, kaj naj ocenjujejo…???) in se zapletaš po nepotrebnem. Umiri se.

Čakam, 01.04.2022 ob 10:41

KO bi jaz prejela zdravniški razultat. Pa ga po 3 tednih nisam. Na kadrovsko, ko kličem se pa ne oglasijo. Pa se gre delo za J.Sektor.

S tem da nimam v kartoteki nič. Zdravnika obiskujem zelo poredko nazadnje 2018.

Imela sem psihološki test, ne vem kaj bojo napisali psihologi, ker mislim, da niso, tako sposobni da bodo devali eno mnenje ali sem sposobna ali ne. Ker se mi zdi da bi mogel biti psihiater, da poda mnenje, kakšna osebnost sem.

Glej imaš srečo, da si imela samo zdravnika. Če bi psihologa, ki nimajo pojma kakšno imaš življenje, ti bi napisali nesposobna.

Bila sem tudi na psihološkem testu takrat pred leti. Na mojo željo me je potem napotila osebna zdravnica. Povedali so mi da sem vredu. Rezultat je bil dober. Potrebovala sem samo terapijo, da se osebnostno “okrepim”. Zato me še toliko bolj teži vsa ta situacija. Krivično in ni res to, kar je zdravnik zapisal o mojem stanju sedaj.

julči794, 01.04.2022 ob 11:03

A pa ti razumeš, da delodajalec dobi samo obvestilo, ali si sposoben za delo ali ne? A lahko nehaš s travmiranjem okoli diagnoze, ki jo ima tri četrt Slovenije? Mene bi bilo kot delodajalca kvečjemu strah zato, ker si ne daš dopovedat nekaj preprostih stvari, kompliciraš in si paranoidna. Iz muhe delaš slona, namerno vlečeš nerazumne zaključke (ljudje ne bi smeli poiskati pomoč, ti boš predpisala psihologom in psihiatrom, kaj naj ocenjujejo…???) in se zapletaš po nepotrebnem. Umiri se.

SAj ti bi bil tudi paranoiden in kompliciral, če čakaš razultat 3 tedne!

S tem ko sem bila tam sta me 2 psihologa tako zgroženo gledala, kod da bi enega umorila. Potem bi tudi ti postal paranoiden. Kaj sta zvedela o meni…

Tudi ti se umiri 🙂 Saj samo razlagam svoje videnje in izkušnje. In krivičnost, ki se lahko pojavlja. Razumem, da delodajalec dobi samo obvestilo, ali si sposoben za delo ali ne.

Zakaj pa so zdravniki pri medicini dela? Da predpisujejo od osebnih zdravnikov? Sej če kaj znajo te bodo tudi vprašali pa zapisali tvoj odgovor, saj se a podpisom zavežeš, da je povedano resnica. Sem govoril s šefom kolko folka pade na testu droge. Kaj misliš, kako je on to zvedu? Drgače ločeno podpišeš privolitev v test droge in to, da rezultat pošljejo delodajalcu. Tako da kakor jaz vem, nisi ti dolžna dostaviti ničesar razen krvi in urina. So pa na medicini dela dolžni narest pregled, ki jim ga plača tvoj bodoči delodajalec.

Moj zdravnik ni želel poslat kartona. Da so dolžni sami ugotovit stanje. Sm ga šel sam iskat, ker so sicer na medicini dela trmarili, jaz sem pa komaj čakal nove izzive, pa sm ga lastnoročno šel iskat (400km v enem dnevu).

Bi pa mirno lahko vztrajal brez tega.

Fora, 19.07.2023 ob 20:59

Zakaj pa so zdravniki pri medicini dela? Da predpisujejo od osebnih zdravnikov? Sej če kaj znajo te bodo tudi vprašali pa zapisali tvoj odgovor, saj se a podpisom zavežeš, da je povedano resnica. Sem govoril s šefom kolko folka pade na testu droge. Kaj misliš, kako je on to zvedu? Drgače ločeno podpišeš privolitev v test droge in to, da rezultat pošljejo delodajalcu. Tako da kakor jaz vem, nisi ti dolžna dostaviti ničesar razen krvi in urina. So pa na medicini dela dolžni narest pregled, ki jim ga plača tvoj bodoči delodajalec.

Moj zdravnik ni želel poslat kartona. Da so dolžni sami ugotovit stanje. Sm ga šel sam iskat, ker so sicer na medicini dela trmarili, jaz sem pa komaj čakal nove izzive, pa sm ga lastnoročno šel iskat (400km v enem dnevu).

Bi pa mirno lahko vztrajal brez tega.

Glej, nekdo, ki ima barvno slepoto, ne more delati kot električar, grafični oblikovalec, soboslikar … Lahko pa brez težav dela kaj drugega.

Letos smo zaposlili nekoga, ki so mu zapisali, da je sposoben za delo, a Mira uporabljati slušni aparat.

Imamo zaposlenega, ki je sposoben za delo s prilagoditvami delovnega mesta, ker je pač na vozičku. A popolnoma sposoben za delo v pisarni.

Ali morda delate v kadrovski ukc lj? Ali kdo ve kaj vse posreduje medicina dela ukc delodajalcu torej kadrovski ukc? So vkljucene diagnoze?

New Report

Close